Perinnöttömäksi tekeminen (lakiosuus)

Vierailija

Minulla on jonkin verran omaisuutta ja kaksi poikaa. Pojat ovat olleet elämästäni poissa jo kauan, koska väkivaltaisia ja rikollisia. En tahtoisi heille jäävän senttiäkään perinnöksi. Onko minulla muuta mahdollisuutta kuin käyttää varani pois elinaikanani, jottei heille jää mitään. Minkä verran lakiosuus on, jos tahtoisin testamentata eräälle järjestölle omaisuuteni?

Sivut

Kommentit (59)

Vierailija

Sä saat pojat perinnöttömäksi juuri tuohon rikollisuuteen vedoten. Silloin eivät saa sitä lakiosuuttakaan. Ota yhteys lakimieheen.

Vierailija

Jos on ihan tuomioita väkivaltarikoksista tai muuten vakavista rikoksista, niin kyllä voit sulkea heidät pois täysin perinnönjaosta. Eritoten, jos sinua kohtaan on tapahtunut rikoksia. 

Lakiosa on muuten puolet. Eli poikasi saisivat neljännesosan kumpainenkin, kun testamenttaat muualle toisen puoliskon. 

Miten noin huonosti on mennyt poikien kanssa, sinänsä aivan ohis, mutta kiinnostaa.... 

Vierailija

Eihän kukaan eikä mikään estä sinua käyttämästä omaisuuttasi eläessäsi viimeistä senttiä myöten. Ota vielä velkaa yli varojesi, jotta aivan varmasti jälkeläiset pysyvät perinnöttöminä, kun on vain velkaa.

Perinnöttömäksi tekeminen onnistuu, kun perillinen on syvästi loukannut perittävää, ja mitä kaikkea siellä perintökaaressa sanotaankin.

Vierailija

Kyllä lasten lakiosuus on 50%, jos ei oo testamenttia, niin perivät kaiken.

Tuo on monen mielestä hankala asia, mutta oma kantani on, että lapset on kuitenkin sun omia haluamia ja kasvattamia, joten kai niille se perintökin kuuluu.

Sun tapauksessa vois kyl varmaan nimetä jonkun pesänhoitajan, joka valvoo miten perintöä käytetään.

Tai ainakin ku mun eno kuoli, niin hänen perinnöstä vastaa pesänhoitaja, ku lapsensa olivat alaikäisiä. Mut toisaalta enolta jäi miljoonien omaisuus, että varmaan sekin vaikutti.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Toivottavasti ottavat sut rikosten kohteeksi. Vaikutat tekopyhältä snobilta, joka katselee ihmisiä nokanvartta pitkin.

Sä taidat katsoa väkivaltarikollisia ihan toista vartta pitkin :D

Vierailija

Järkevintä on laittaa omaisuus myyntiin ja käyttää siitä saadut tulot.

Huolehdi siis siitä ettei jää mitään perittävää.

Vierailija

Kannattaa varmasti ottaa yhteyttä lakimieheen ja hoitaa asia kuntoon. Samoin kannattaa huolehtia itsestään elinaika, miettiä kehen voit tukeutua ja tehdä edunvalvontavaltuutus. 

Ennen kaikkea, nauti varoistasi elinaikanasi. 

Vierailija

Lakiosuus on puolet siitä mitä olisi normaalissa perimisessä saamassa.

Helpoin keino jättää lapset perinnöttömäksi on tietysti se että luovut omaisuudestasi jo eläessäsi.

Tietysti tuohon huonoon elämään ja rikollisuustaustaan voi vedota testamentissa ja jättää sillä perusteella perinnöttmäksi, mutta en laskisi mitään sen varaan. Jos pojat on jotain vailla, niin takuulla vetoavat siihen että rikolinen elämä on taakse jäänyttä ja ovat tehneet parannuksen ja enpä ihmetteli jos oikeus toteaa että perinnöttömyyden syy on vanhentunut. Rikoksethan vanhenee tosi nopeasti.

Vierailija

Täti lahjoitti kaiken eräälle säätiölle, mutta piti asumisoikeuden ja tuotot itsellään kuolemaansa asti (hallintaoikeus). Kätevä tapa, ei jäänyt perittävää ja riideltävää.

Vierailija

Jos olet ollut niin surkea äiti lapsillesi, että kumpikin on epäonnistunut elämässään täydellisesti päätymällä rikollisiksi, olet mielestäni heille velkaa kaiken avun minkä voit antaa. Perintösi avulla he voisivat hoitaa päänsä kuntoon! Kuulostat kamalalta äidiltä. Jos omat lapseni oireilisivat niin pahasti kuin sinun, tekisin kaikkeni että he voisivat vielä toipua hyvään elämään, enkä todellakaan rankaisisi heitä vielä haudan takaakin.

Kuulostaa siltä, että olet täydellisen itsekäs vanhempi. Jos vaikka vain toinen pojistasi olisi epäonnistunut, voisi ajatella että lapsen syy, mutta jos kumpikin, niin kyllä syy löytyy varmasti kotioloista.

Vierailija

Onko sulla alun perinkin ollut tuollainen asenne? Mitään et ole lapsillesi halunnut antaa? Ei aikaa, rakkautta?

Ei voi olla ihan sattumaa, että kaksi saman perheen poikaa päätyy väkivaltaisiksi rikollisiksi. 

Nytkin suurin murheesi on rahasi. Sinun asemasassi miettisin ihan muita asioita. Mutta laita rahasi menemään ja jätä viimeinenkin mahdollisuus pojiltasi selvitä tästä elämästä. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat