EU kieltää peitot alle 9 kuukauden ikäisiltä vauvoilta

Vierailija

Euroopan unionissa ollaan luomassa standardeja lasten peittojen, unipussien ja pinnasänkyjen reunasuojusten turvallisuusvaatimuksista.
Suomen Tekstiili & Muoti ry pelkää, että peitot kielletään alle 9 kuukauden ikäsiltä vauvoilta.
Osassa EU-maita katsotaan peiton aiheuttavan tukehtumisriskin vauvalle ja sen perusteella peitot halutaan kieltää. Suomi yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa pitää vapaaehtoista varoitusmerkintää mahdollisesta tukehtumisriskistä riittävänä turvallisuustoimenpiteenä, kertoo Suomen Tekstiili & Muoti.
- Tilastoista ei ole löytynyt yhtään onnettomuutta, jonka olisi aiheuttanut peitto. Mielestämme peittoihin ehdotettu vapaaehtoinen varoitusmerkintä mahdollisesta tukehtumisriskistä on riittävä turvallisuustoimenpide, sanoo asiantuntija Satu Nissi-Rantakömi Suomen Tekstiili & Muoti ry:stä.
Euroopassa pienillä lapsilla käytetään yleisesti unipusseja.
- Keski-Euroopan edustajat ajavat vahvasti peittokieltoa. Syynä tähän voi olla vahva unipussien valmistajien intressi. Tämä on esimerkki ylisääntelystä, jolle ei ole perustetta tai realistista tarvetta, sanoo Suomen Tekstiili & Muoti ry:n toimitusjohtaja Anna-Kaisa Auvinen.
Standardia koskevan työryhmn tavoitteena on saada standardi toiselle lausuntokierrokselle alkuvuodesta.
Vaikka standardit ovat vapaaehtoisia, on niitä syytä noudattaa, koska viranomaiset käyttävät niitä arvioidessaan tuoteturvallisuuden vaatimustenmukaisuutta.
Standardointityöhön osallistuu Suomen Tekstiili ja Muoti ry:n yhteydessä toimiva TEVASTA ry, joka hoitaa tekstiili-, vaatetus-, nahka- ja kenkäalan standardisointia Suomessa. Tevastan koordinoimaan standardointityöhön ovat osallistuneet alan keskeiset yritykset sekä Tullilaboratorio ja Tukes.

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1195006976311/artikkeli/voiko+tama+olla+...

Euroopassa räjähtelee pommit ja porukkaa ammutaan kadulle ja mitäs nuo viisaat miehet ja naiset miettivät EU:ssa....vauvojen peittokieltoa.

Kommentit (4)

Vierailija

Ei vittu tätä touhua. Oon jo ihan sanaton tästä tyhmyydestä. Ei ihmekään, että Eurooppa on kohta täynnä muslimeja ja ääriporukkaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat