Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kannattaisiko muuttaa veneeseen asumaan, niin kuin elokuvissa?

Vierailija

Haluaisin päästä naapureista eroon. Onko mahdollista tai kannattavaa ostaa joku vanha iso vene/laiva, kunnostaa ja sisustaa se ja muuttaa sinne asumaan? Mistä sinne saisi sähkön? Onko tuo kalliimpaa kuin omakotitalon ostaminen?

Kommentit (3)

Saimaan proomut

Kyllä se varmastikin halvemmaksi tulee ,kun tonttia ei tarvita eivätkä sitä sen rakentelua,kunnostusta tai varustelua rajoita yhtä tiukat säädökset kuin taloja koskevat pykälät. Täällä Saimaalla päin( Imatran-Lappeenrannnan alueella) olen nähnyt entisiä Enso-Gutzeitin proomuja,joista on tehty ts. jotka on muunnettu  asuntoveneiksi.

Niissä  itsessäänhän ei  yleensä ole ollut mitään koneitakaan, vaan ne ovat olleet siis  vetoalusten perässä kulkeneita tavarankuljetusproomuja )

Tilaa niissä on suurinpiirtein ja jotakuinkin  rautateiden umpinaisen lyhyen tavarankuljetusvaunun verran. (Sellaisiakin on muuten käytetty asuntoina)

Vierailija

Asun yksin, joten minulle riittäisi suhteellisen pienikin laiva. Ainoa mikä arveluttaa on laivan keinuminen, varsinkin jos veneellä ei ole kokoa. Täytyypä oikein tosissaan alkaa miettimään tuota vaihtoehtoa, kerrostaloasuminen ei ole ikinä ollut tyydyttävää. Tuo artikkeli oli mielenkiintoinen :)
Ap

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat