2,5-vuotiaalla jotain suuvaivaa, hampaat virheettömät?

Vierailija

Tänään hoitaja tarkisti hampaat useampaan kertaan ja eri valoilla. Hampaita on hoidettu erinomaisesti eikä sikäli ole mitään syytä edes olettaa että olisi esim. reikiä. Mutta muutama viikko sitten taapero on alkanut aristamaan tiettyjen ruokien syömistä ja esim. jäätelö, entinen suosittu herkku, on alkanut aiheuttamaan hätääntynyttä huutoa välittömästi lusikallisen jälkeen.

Hampaissa ei ole mitään, kaikki puhjenneet kunnolla, ikenet kunnossa, kieli ok jne. Mitä jää jäljelle? Voiko olla kyse muustakin kuin suuongelmasta? Isällään on allergiaa sille sun tälle, ajattelin että ehkäpä siksi on kieltäytynyt mm. nielemästä tiettyjä hedelmiä (isällä kutisee niistä kurkku).

Kommentit (4)

Vierailija

Huutaminen tuntuu liittyvän lähinnä jäätelöön, samoin hedelmät jääkaappikylmänä tuntuvat hankalilta syödä. Mietin tässä että voisiko tosiaan tuo vihlonta selittää jotain, koska meillä molemmilla vanhemmilla on vihlontaongelmaa, ja taapero puklasi rajusti elämänsä ensimmäiset puoli vuotta? Että olisiko tuo puklailu jotenkin vahingoittanut hampaita tms.? Ihan kaaressa kaikki lensi ulos 7kk ikään saakka, taapero oli aneeminen ja todella pienikokoinen (on vieläkin, 10kg ja 85cm).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat