Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Anu Saagim on virolainen sosiopaatti

Vierailija

Olettekos muuten pistäneet merkille, että Anu Saagim täyttää kaikki sosiopaatin tunnusmerkit?

http://www.katsomo.fi/#!/jakso/33006184/yokylassa-maria-veitola/532948/m...

Kommentit (11)

Vierailija

Suuri julkkis näistä suomalaisten puolisoista on ainoastaan Jari Litmasen vaimo, joka oli tunnettu malli ja laulaja Virossa ennen kuin nai Litin.

Vierailija

Sosiopaateista:

Ulkopuoliset saavat sosiopaatista miellyttävän ja itsevarman, jopa hurmaavan vaikutelman, mutta hän on värisokea tunteiden suhteen. Häneltä puuttuvat empatian, häpeän ja syyllisyyden tunteet.

Keinoja kaihtamatta sosiopaatti toteuttaa halunsa ja on siinä taitava, mutta taakseen hän jättää rumaa jälkeä. Hän kuvittelee olevansa tavallisille ihmisille laadittujen lakien ja normien yläpuolella. Toiset ovat olemassa vain oman egon pönkittämistä ja hyväksikäyttöä varten.

”Minävaurioinen on tuulten haistelija ja sukkuloija. Hän on uskomattoman taitava manipuloimaan kanssaihmisiään. Vaikka hän herättää monissa ihailua, hänessä ei ole oikeaa sosiaalisuutta, sillä häneltä puuttuu aito lämpö ja kiinnostus ihmisiin. Sitä paitsi häneltä puuttuu omatunto”, kuvailee psykologian professori Liisa Keltikangas-Järvinen .

Olet minun vallassani

Sosiopaatilta puuttuu pysyvä kuva siitä, millainen hän on. Hän jatkuvasti arvioi itseään muiden ihmisten reaktioiden perusteella. Siihen hän tarvitsee toisia ihmisiä peileiksi. Ilman ihailijoiden ja tukijoiden joukkoa hän ei tule toimeen.

”Minävaurioiselle sosiaalinen suosio on suorastaan elinehto. Niinpä hän on taitava keräämään ympärilleen selkään taputtelijoiden joukon. Hännystelijöitään hän manipuloi omien halujensa mukaan ja voi käyttäytyä hyvin mielivaltaisesti. Hajoita ja hallitse on yksi kantava periaate, jolla hän pitää ihmisiä vallassaan”, kertoo Liisa Keltikangas-Järvinen.

Minävaurioiselle tyypillisiä tunteita ovat viha, raivo ja kateus. Kateus on itse asiassa hänen käyttövoimansa. Hän on kaikille kateellinen, koska toisen menestys on hänelle uhka. Siksi hänellä on tarve kontrolloida ympäristöään.

Vierailija

Ehkä narsisti ennemmin. Sosiopatia/psykopatia ei mun mielestä mitenkään erityisesti ilmene Saagimin käytöksestä. Rikollista "uraa" ei taida olla takana eikä todisteita siitä että hän olisi täysin tunteeton ihmiskärsimystä kohtaan. Narsistit hyvin tyypillisesti kiusaavat ja uskovat vahemman oikeuteen/viidakon lakiin, mutta esim. järkyttyvät nähdessään teloitusvideon siinä missä kuka tahansa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Anu on alfanaaras, jota betanaaraat yrittää syöstä jalustalta pilkkaamisella.

Alfanaaraiden ei tarvitse kiusata tai haukkua muita. Ihan selvä sosiopaatti kyseessä.

Vierailija

Kyllä tuota joku pershäiriö/sosiopatia/psykopatia vaivaa, en osaa sanoa mikä mutta ihan sama. En arvosta tuollaista.

Vierailija

Jep, jep. Joku tätä eukkoa vaivaa:

"Vauva oli vain kuukauden ikäinen, kun Saagim matkusti työmatkalle Tukholmaan. Hän tunsi olevansa huono äiti ja soitti jatkuvasti kotiin. Tästä huolimatta Saagim teki saman ratkaisun kuin oma äitinsä aikoinaan: antoi pojan oman äitinsä kasvatettavaksi ja keskittyi töihinsä.

- Virallisesti Robin asui yhä luonani, mutta käytännössä äitini hoiti häntä eniten, sillä olin paljon pois kotoa muun muassa työmatkojen takia. En sysännyt lapsenhoitoa sentään täysin äitini harteille, vaan hänellä oli apunaan kotiapulainen, Saagim kertoo Annassa.

Nyt Robin on 16-vuotias.

- Meillä on hyvät välit, mutta isoäitinsä kanssa pojallani on vielä syvällisempi suhde. Kadehdin toisinaan heidän läheisiä välejään, Saagim myöntää."

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat