äkkiä apuja naudan sisäfilepihvien grillaukseen.

mira72

Miten valmistaisitte? Ei varmaan kannata heittää mitään marinadia sisäfileen päälle? Maustanko pelkällä suolalla ja mustapippurilla? Entäs kauanko grillissä per puoli jos halutaan medium plus pihvit? Pihvit paksuudeltaan 3-4cm.

Kommentit (14)

Vierailija

Keitä lihaa kattilassa ensin noin 15-20 min, että lämpö pääsee kunnolla sisään asti. Sitten suolaa ja valkopippuria päälle, ja isket grilliin ja grillaat 4-5minuuttia kummaltakin puolelta. Muuten lihasta tulee raakaa ja pahaa.

Vierailija

Ilman muuta kunnon marinadi! Voita, rypsiöljyä, tuorejuustoa, grillausmaistetta sekaisin ja siinä annat tunnin pari marinoitua. Sitten grillaan pitkään miedolla lämpötilalla, jotta pihvistä ei tule kovaa.Käännä pihviä aina kun nesteitä alkaa tulemaan ylhäältä ulos. Kun olet kääntänyt 4-5 kertaa per puoli, pihvi on valmis.

Vierailija

Naudan sisäfilettä ei kannata grillata. Se pitää paistaa pannulla. Siinä on liian vähän rasvaa grillaukseen.

jos nyt kuitenkin on ihan pakko grillata, niin tosiaan suolaa ja mustapippuria ja öljyä. Grillaus kuumassa grillissä tai mieluiten parilatasolla 2-3 min molemmin puolin.

Vierailija

Kannattaa leikata pihveistä n.1cm siivuja ja nuijia niitä voimakkaasti että tulee kunnolla litteitä. Sitten niitä ei tarvitse grillatakaan niin pitkään. Ja kunnolla grillikastiketta päälle samalla kun grillaat!

Vierailija

Otat pihvit huoneenlämpöön n. tunti ennen paistamista. Kuumalle pannulle jossa on öljyä ja minuutti per sentti, eli paistaisin pari minsaa per puoli. Kun käännät pihvin, niin suola ja pippuri vasta silloin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Keitä lihaa kattilassa ensin noin 15-20 min, että lämpö pääsee kunnolla sisään asti. Sitten suolaa ja valkopippuria päälle, ja isket grilliin ja grillaat 4-5minuuttia kummaltakin puolelta. Muuten lihasta tulee raakaa ja pahaa.

Muuten hyvä, mutta kyllä keittäisin noin puolisen tuntia puolen kilon filettä ja kilo saa olla lähemmäs tunnin. 

Toinen tapa on laittaa uuniiin hautumaan yön yli. Miedolla lämmöllä 12 tuntia saa fileen maistumaan vaativammallekin gourmet-ihmiselle. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ilman muuta kunnon marinadi! Voita, rypsiöljyä, tuorejuustoa, grillausmaistetta sekaisin ja siinä annat tunnin pari marinoitua. Sitten grillaan pitkään miedolla lämpötilalla, jotta pihvistä ei tule kovaa.Käännä pihviä aina kun nesteitä alkaa tulemaan ylhäältä ulos. Kun olet kääntänyt 4-5 kertaa per puoli, pihvi on valmis.

....

Naudan SISÄfilettä EI marinoida! Ulkofileet ja possunkasslerit yms. Ovat eri juttu!

Vierailija

Pihvustä tulee mehevämpi kun sen grillaa nimenomaan kylmänä, jopa hieman jäisenäkin. Jääkaapista siis suoraan tulikuumalle grillille. Näin mehevyys pysyy paremmin lihassa. Pannulla tuo ei toimi mutta ammattilaisgrillaajat tekevät näin.

Vierailija

HK:n grillikastikkeet toimivat erinomaisesti pihvinkin kanssa, niitä täytyy vaan käyttää enemmän koska naudanlihapihvit maistuu voimakkaammilta. Ja ehdottomasti marinoidaan etukäteen, vaikka grillisoosissa! Jos mautonta lihaa vieras haluaa syödä, sitä se voisi syödä raakana lihatiskiltäkin..meli vähän vaivaa kannattaa nähdä.

Vierailija

Sisäfile on mautonta sellaisenaan. Kannattaa kääriä se moneen pekonisiivuun ja käyttää paljon voita paistamiseen. 4-5 minuuttia per puoli. Lopuksi vielä kunnon voinokare päälle. Valkopippuri sopii fileeseen paremmin kiin mustapippuri.

Vierailija

Sisäfileetä heheh on AV-mamma päässyt nyt sellaisen kourmee-aterian ääreen ettei ihmekään että on vähän huuli pyöreenä että mitäs tälle tehdä kunnei oo sellanen hookoon uunimakkara kun yleensä herkkupäivinä!

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

No jo on ohjeita! Ilmeisesti ei kuitenkaan tosissaan kirjoitettuja. ..

Ehkä ei :D

Varsinkin tämä uunissa hauduttaminen puoli vuorokautta tai vaintoehtoisesti tunnin keittäminen ei tuntunut ihan vakavalla naamalla tarkoitetuksi... 

Mutta toivottavasti ap nyt onnistui!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat