Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

oon alkanu vihaamaan koko suomea

Vierailija

Ne hyvät puolet mitä tässä maassa on ollu ei enää voita huonoja.

Muutama asia: Täällä ei kannata enää tehdä työtä. Nyt hoitovapaalla ja sossun tuilla tienaan paremmin kun edellisessä työpaikassa. Tähän lasken asumistuen mukaan. Voin harkinnanvaraisella toimeentulo tuella hankkia lapsille vaunut, kustantaa harrastuksia ja tarvittaessa saada vaikka uuden pyykkikoneen. Työssä ollessa jopa lääkärikäyntejä piti harkita, riittääkö raha, nyt ei tarvitse.

Rikosseuraamukset naurettavia. Niin tuntuu epäoikeudenmukaiselta raiskareitten ym pedofiilien tuomiot.

saa varastaa ja jäädä kiinni, ei haittaa, julkisissa matkustaa pummilla ja jäädä kiinni, ei haittaa. Jne ja kaiken maksaa ne ihmiset joilla enää kiinnostusta elää yhteiskunnan normien mukaan.

Ulkomaalaista suomessa pitäisi kohdella kuin kuninkaallista.

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Jos olet noin kiittämätön tuista, jotka ovat toisille elinehto ja ainoa mahdollisuus pestä pyykkiä tai kuljettaa lapsia, niin ole hyvä ja poistu maasta. 

Siinä kyllä olen kanssasi samaa mieltä, ettei tämä maa enää aiheuta ylpeyden tai turvallisuudentunnetta. Tuo mainitsemasi kannustinloukku palkan ja etuisuuksien suhteen on ensisijaisesti pienen palkan syytä. Silti meidän vallan kahvassa olevat poliitikot käyttävät sitä keppihevosena jolla voitaisiin poistaa tuet niiltäkin lapsiperheiltä, joilla ei mitään työllistymismahdollisuuksia nykytilassa edes ole. 

Olet ap myös epäjohdonmukainen. Sanot, että varastella saa ilman rangaistuksia, mutta samassa ja valitat kuinka veronmaksajat joutuvat kustantamaan varkaiden elämäntyyliä. Mitä luulet, kumpi tulee kalliimmaksi kunnon kansalaiselle, sen kuudennen varastetun kaljalavan maksu kaupan hinnoissa, vai vankilakuukausi  oikeudenkäynteineen?

Eli siinä suhteessa voi olla rauhassa, kaikki päätökset tehdään virkamiestasolla niin että rahaa menee mahdollisimman vähän. Hallituksesta en voi sanoa samaa.

Förevör aloun
Seuraa 
Liittynyt10.10.2015

Lyhyet vankilatuomiot ovat hyvä asia. Ne mahdollistavat vapautuvien vankien vielä  muuttumisen/paranemisen kunnon kansalaisiksi. Näin rikoksen toistajia on vähemmän Suomessa kuin esim. USA:ssa. Myös yhteiskunnan varoja säästetään. 

Väite ulkomaalaisista ei pidä paikkaansa.

Joku pummimatkustelu tai juoksukaljoittelu ovat niin marginaalisia ongelmia, että en voi ymmärtää miksi kukaan maasta niiden vuoksi lähtisi. 

Työnteon kannustettavuus ei liity tulonsiirtoihin. Ihan samalla lailla miettisit menisitkö lääkäriin vai ei riippumatta siitä saavatko toiset tukia vai eivät. Tukien tarkoitus on ylläpitää minimitoimeentuloa heille, jotka ovat suhteellisesti heikoimmassa asemassa. Ja kyllä ainakin omasta mielestäni sellainen yhteiskunta on kehittyneempi, joka pitää huolta huono-osaisistaan kuin sellainen, joka jättää heidät asunnottomiksi ja kaduille kerjäämään.  

Käyttäjä100000
Seuraa 
Liittynyt11.10.2015

Älä nyt lähde tolle jenkkilinjalle. Sieltä xmas-oreo-paskasta on nimittäin hankala päästä pois. Muistutetssnpa itseämme Suomen hyvistä puolista;

Sauna

järvet

Sibelius

sinivalkoinen

jääkiekko

koripallo

pesäpallo

käsipallo

tennis

hiihto

mäkihyppy

formula

talvipakkaset

loska

keltainen ja harmaa lumi

neljä vuodenaikaa

Maamme-laulu

Topelius

Leif Segerstam

Joulu

joululaulut

Salatut elämät

kulttuuri

Angry birds

Linnanmäki

Lappi

luonto

vaellus

Iittala

Nokia

vihaisen hyväsydämiset ihmiset

Sauli Niinistö

Mammerheim

Jenni Haukio

Jutta Urpilainen

Alexander Stubb

hallitus

kokoomus

koivu

Suomineito

suomen kieli

Saara Forsberg

Oi Maamme SUOMI

Komppaan ÄITIEMOA. Miksei suomalaiset osaa olla ylpeitä siitä mitä meillä on? Koko ajan verrataan jenkkeihin tai muihin maihin. Kun niillä on niin ja niin.. Kuulkaahan, jokainen meistä voi tässä pienessä maassa vaikuttaa asioihin. Meillä on äänestysoikeus, oikeus mielenosoituksiin ja oikeus koulutautua. On tasa-arvoa ja kohta homoilla oikeus mennä naimisiin. On puhdas luonto, suhteellisen järkevät lait eikä minkäänlaista diktatuuria kuten monissa muissa valtioissa. 

Jokaisella on oikeus perustaa yritys.

Jos oikeasti on leipääntynyt työhönsä tai huono palkka, menkää kouluun. Tai päntätkää vapaa-ajalla tietoa. Valmistautukaa vaihtamaan ammattia jos on tarve. Jossain vaiheessa varmasti tärppää. 

Vierailija

"Työssä käydessä jopa lääkärikäyntejä piti harkita, riittääkö raha, nyt ei tarvitse."

Oudolta tosiaan tuntuu, että ongelmaksi muodostuu tehdä työtä oman lapsensa hyväksi hoitovapaalla. Ja sekin vielä on ongelmaa, että saa kaiken välttämättömän elämisen tarpeeseen. Ongelmasi siis lienee, että joudut itse hoitamaan omaa lastasi.

50 v ja vielä 40 vuottakaan  sitten ei meillä isoilla ikäluokilla ollut muuta niin suurta ongelmaa, kuin että saisi mahalleen täytettä. Ei liioin ongelmaa ammatinvalinnastakaan. Ay hiipi sitten jakelemaan lakejaan tarkoista työajoista ja lomista, jotta jotakin "oikeuksia" mekin saimme. Mutta ongelma tuli suuremmaksi, kun sillä pikkupalkalla tuli elätettäväksi pikkusuita. Meidän suru oli suuri, kun omat vanhempamme estelivät, ettei 2 kk:n ikäistä vauvaa voi päivittäin jättää ventovieraalle 10 tunniksi, mutta vaihtoehtona olisi ollut koko perheellä enemmän ja vähemmän kuriseva vatsa. Senverran suuri oli vuokran hinta pelkästään miehen palkasta. Ja tukien antamisten sijaan yhteiskunta nappasi vielä  yhteisverotuksen perheeltä pois, jotta siis varman päälle äiti-ihmisten laiskottelu kotona loppui. Laiskotteluksihan sitä alettiin nimittää, koskapa naapurin rouvakin ahkeroitsi poissa kodistaan 10 t/pv. Ei mitään merkitystä oliko lapsia 1 vai 7. Ei mitään merkitystä, minkäikäisiä ja perätikö kaksosia. Ei työttömyyskorvausta ei asuntotukea , ainoastaan lapsilisä ja 3 kk:lta äitiyspäiväraha.

Mutta nyt valitus huipussaan yltäkylläisyydessään, mitäköhän seuraavaksi?

Vierailija

Aloittaja tarkoittaa varmaan sitä että töissä ollessaan tienaa vähemmän kun sossun tuilla nyt. Ei valittanut että saa tukia. Ja kuinka rikolliset saavat sossusta rahat ja asunnon ja kustantaa vielä tupakatkin. Saat tehdä rikoksen, joudut oikeudenkäyntiin ja sossu maksaa sen laskun koska olet työtön. Suomessa maahanmuuttajat saavat tehdä mitä haluavat ja heille annetaan vaan lisää rahaa. Teit mitä vaan olet rasisti jos toinen on ulkomaalaistaustainen. Suomessa pärjää parhaiten mamut ja rikolliset, he saavat joka kuukausi rahaa enemmän kun pienipalkkaiset työssäkäyvät palkkaa. 

Suomessa ei saa omistaa mitään tai maksat siit veroa. Et saa tienata rahaa tai et saa tukia (keikkatyö, tienaat 100€ ylimääräistä ja kaikki tuet menee koska olet tehnyt töitä). 

Ja mistä rahat tulee? Työtä tekeviltä ihmisiltä. Mutta ne työtätekevät ihmiset eivät saa rahaa lainkaan ylimääräistä vaikka tienaavat vähemmän kun työhaluttomat laiskiaiset. Kyllä se ottaa päähän tehdä töitä kun tuilla eläminen on helpompaa ja rahaa jää käteen laskujenkin jälkeen.

historiastaan vieraantuneet su...

Äitiemo kirjoitti:

Mammerheim

Mitä pirua tämä lahtari tekee hyvät asiat Suomessa -listassa?? Vai oliko viestisi ironinen?

Kumma juttu, että Mannerheimia ihannoidaan niin kovin. Ilmeisesti juuri kukaan ei ole tutustunut Suomen sisällissodan tapahtumiin (vuosi 1918). Jos olisi, niin tällaista henkilöpalvontaa ei hänen kohdallaan tapahtuisi. Päin vastoin. Patsaat kaatuisivat.

Vierailija

Olen samaa mieltä APn kanssa. Suomesta on ilmat pihalla. Sosialimi on vallannut kaiken ja tehnyt tuhonsa. Täällä ei ole mitään toivoa jäljellä. Ei ole työtä. Ja vaikka saisit työpaikan niin palkka on niin pieni ettei siitä ole juuri mitään iloa. Ne harvat jotkat saavat kunnollista bruttopalkkaa verotetaan sitten katumaan töihin menoa. Taitaa olla lähdön paikka taas kerran. Toivottavasti ei tarvitse palata tällä kertaa. 

Vierailija

Toimeentulotukeahan voi saada ( ja moni saakin) vaikka olisi töissä. Silloin kun palkkatulot jäävät niiden sossun normien alle, niin sieltä voi työssäkäyväkin saada perustoimeentulotukea ja lisäksi harkinnanvaraisia. Ymmärtääkseni vielä jos saa palkkaa, niin ne toimeentulonormit ovat hieman suuremmat kuin työssäkäymättömällä.

Vierailija

Yhdyn moniin ap:n pointteihin, mutta mun suurin ahdistus Suomessa on tää ilmapiiri, murjottavat ihmiset kyttää ja kyräilee toisiaan, selän takana hirvee paskanpuhuminen, koskaan ei kehuta tai kannusteta ja kaikki on niin läpeensä negatiivista että tuntuu että pää halkeaa välillä.

Vierailija

Totuus on se että Suomi ei ole enää entisensä. 10 vuodessa velkaannuttu todella nopeasti, ikärakenne vanhenee, maahanmuutto syö varat, eriarvoisuus lisääntynyt, turvattomuus ja työttömyys lisääntynyt. Ihmisten asenteet koventuneet ja työtahti kiristynyt. Mielenterveysongelmia jo nuorilla johtuen turvattomuudesta ja paineista. Olen itse jo lähtökuopissa. Olen ajatellut muuttaa Kanadaan tai Uuteen seelantiin.

KK

VTM

Kyllä tuossa APn viestissä kitteytyi juuri se, mikä suomessa mättää, työn verotys ja palkat sellaisia, että rahat ei riitä. Työssäkäyvää ihmistä (joka muuten maksaa näiden ei työssä kävijoiden kulut) kupataan ihan liikaa, työssä käyntiä ei kannateta suomessa. Nyt meillä kasvaa uusi sakki, joka ei edes halua tehdä töitä, kun voi elää muutenkin ja se yhtälö ei enää toimi kauan.

Ja ne ovat niitä ihmisiä, jotka ulisevat eniten kuinka heitä riistetään ja työssäkäyvät "herrat" miljoonineen vaan antaa raippaa..

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat