Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

adwoa hoi, kaipaamme mätikakkuun ja punajuurivuokaan reseptejä !

18.12.2005 |

Kiitos :-)

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos.

Vierailija
2/7 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen duunissa nyt, mutta lupaan huomenna viimeistään ne tänne toimittaa. Täytyy tsekata, jos ne löytyisi omaalta koneelta sähköisessä muodossa, niin ei tarvitsisi naputella.



Siis jatkuu huomenna ...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punajuurivuoka

n.6-8 punajuurta

1/2 tl suolaa

1 sipuli

pala purjoa

1/2 pkt aurajuustoa

2 dl kermaa

1 tl salviaa

1/4 - 1/2 tl mustapippuria

1. Kuori ja viipaloi punajuuret. Kuori ja silppua sipuli. Leikkaa purjo renkaiksi.

2. Voitele vuoka margariinilla.Laita uuni 175 asteeseen.

3. Kiehauta öljyssä punajuuriviipaleet sekä sipuli ja purjo.

4. Laita punajuuret ja sipulit kerroksittain aurajuuston ja mausteiden kanssa uunivuokaan.

5. Kaada päälle kerma. Laita vuoka uunin alaosaan ja peitä foliolla.

6. Paista noin 40-50 minuuttia.

Vuoka sopii jouluaterialle kinkun lisäkkeeksi tai uudenvuoden juhliin auraperunoiden asemasta. On myös kivan värinen tarjottava.



Ja sitten semmoinen helpotus vielä muille laiskoille: olen oikaissut ja käyttänyt sapuskaan etikkapunajuuria. Hyvää on silti!



Luulen että mätikakun ohje on vanha Yhteishyvän ohje, mutta mun on vielä tarkistettava asia mieheltäni, jonka hommiin mätikakun valmistus kuuluu. Eli siihen palaan myöhemmin.



Jatkuu ...

Vierailija
4/7 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tonttujen paras jouluherkku



5 liivatelehteä

1/2 sitruunan mehu

2 tlk (à 200 g) kermaviiliä

2-3 keitettyä munaa

1 pieni sipuli

250 g kirjolohen-, muikun-, siian- tai silakanmätiä

hienonnettua tilliä ja ruohosipulia

ripaus suolaa ja valkopippuria



Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet. Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon. Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.



Oma lisäys taas: mies on koristellut tillillä ja sitruunaviipaleilla ja kyllä on komean näköinenkin, sen lisäksi että on ihanaa herkkua. Meillä tätä siis ei ole tehty annosvuoissa, vaan yhdeksi isommaksi " kakuksi" .



Toivottavasti maistuu muillekin!







Vierailija
5/7 |
21.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

mätikakku on mielestäni paitsi hyvänmakuinen (mädin ystävien mieleen), myös näyttävä. Erityisen kivannäköinen se oli kirjolohen mädistä tehtynä: kirjolohen mäti kun on sellaista kauniin väristä ja " isopallukkaista" . Että vielä lisävinkkinä tämä.

Vierailija
6/7 |
21.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on kirjolohenmäti pakkasessa odottamassa perjantaita, jolloin ajattelin mätikakun tehdä aattoa varten. Punajuuripaistoksen kokeillen uudeksi vuodeksi.



Adwoalle vielä: Tein sen glöginmakuisen juustokakun pyöreään kertakäyttöiseen alumiinivuokaan (halkaisija n. 25 cm), ympärille käärin tuorekelmua (kelmu ei kosketa kiillettä) ja sitten pakkaseen. Kerron joulun jälkeen, kuinka kakku (maku ja näkö) säilyi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
22.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvää joulua Ruutu ja Zilga ja kaikki muut!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme kaksi