Lue keskustelun säännöt.
Sokeroidut joulumantelit, miten teen?
19.12.2005 |
Osaiskohan joku auttaa naista mäessä! Jouluisin olen joskus saanut naposteltavaksi ihania sokeroituja manteleita ja nyt haluaisin tehdä itse näitä herkkuja. Sokeri (joko tavallista tai fariinisokeria, uskoakseni) on mantelien päällä pieninä paakkuina. Maistuvat taivaallisilta. Tietääköhän kukaan mitä herkkua tarkoitan?
Meijuli
Kommentit (2)
Kiitos Maalaisäiti reseptistä, täytyypä tehdä! Nam...
Meijuli
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ohjeen sain Turun keskiaikamarkkinoila...... eli kyllä silloinkin jo herkkujen päälle ymmärrettiin =)
Kerran epäonnistuin kun laitoin muistaakseni liian ison satsin kerralla ja kaikki meni yhteen paakkuun, eli älä laita koko paistinpannua kukkuroilleen vaan pienissä erissä. Vain yksi mantelipussillinen kerrallaan. Ja pannuun sokeria niin, että pohja kunnolla peittyy.......
1. Sekoita keskenään kuorimattomia manteleita ja valkoista kidesokeria paistinpannussa.
2. Kuumenna seosta sekoittaen samalla koko ajan, kunnes sokeri on sulanut ja mantelit alkavat " napsua"
3. kaada runsaasti valkoista kidesokeria suureen laakeaan astiaan.
4. Kaada kuuma, sulanut sokeri ja mantelit kidesokeriin ja sekoita voimakkaasti puulastalla, kunnes mantelit ovat kauttaaltaan sokerikuorrutettuja.