Miten makaronilaatikko
tehdään ilman makaronien keittämistä? Pitääkö vettä laittaa enemmän, entä uunin lämpötila ja paistoaika? Niin ja eihän soijarouhetta tarvi ruskistaa? Jos on hyvää reseptiä ni saa laittaa.
Kommentit (19)
Miksi tekisit tympeää makaronilaatikkoa, kun melkein samalla vaivalla ja melkein samoista aineista taiot herkullisen pastagratiinin? Korvaat kamalan munamaidon juustokastikkeella, lisäät hiukan mausteita jne. Tuloksena on jotakin ihan muuta kuin kamalaa Suomi-mättöä.
Makaronit raakoina ja mikä pahempaa, hyi olkoon soijarouhetta... Soijan tympeä maku tulee taatusti läpi noin miedosta ruoasta kuin makaronilaatikko...
Itse liotan soijarouheen ja paistan sitten pannulla, makaroonilaatikkoon laittaisin joukkoon sipulia ja maustaisin hyvin.
Minulla on tapana kuullottaa ensin sipulia melko runsaassa öljyssä ja lisätä sitten soijarouhe ihan kuiviltaan. Näin se imee itseensä sipulin makuista öljyä eikä mautonta vettä, ja parempaa tulee.
ei toimi liesi, joten pitää loihtia pelkästään uunissa valmistuvaa. Kiusaukset alkaa jo tökkiä. Otan mielelläni uusia ideoita vastaan.
-ap
Enemmän nestettä tarvii jos ei keitä makaroneja. Itse keitän makaronit aina.
Minusta muna-maito makaronilaatikko on ihan hyvää (teen sen nykyisen härkäpapurouheesta ja munamaitona on kananmuna-kauramaitoseos mausteenaan jeeraa). Varmaan jos olisin aikuinen sinkku en juuri makaronilaatikkoa tekisi mutta se on yksi lapseni lempiruuista ja ihan ok ruokaa, gratiinia parempaa ehdottomasti...
Gratiineita on kasvissyöjänä usein joutunut erilaisissa pidoissa nauttimaan. Hyvin harvoista olen pitänyt. Makuasioitahan nuo on...
Tarvitseeko liottaa?
Minulla on tapana kuullottaa ensin sipulia melko runsaassa öljyssä ja lisätä sitten soijarouhe ihan kuiviltaan. Näin se imee itseensä sipulin makuista öljyä eikä mautonta vettä, ja parempaa tulee.
mutta tosiaan täytyy sitten paistaa jossain nesteessä, jota se voi imeä, esim. öljyssä, öljyn ja kasvisliemen seoksessa tms.
Ja olen kyllä vähän samaa mieltä että makaronilaatikkoon soijarouhe ei ole ihan parhaita aineita. Se kun on simppeli ruoka jonka hyvyys tulee lihan täyteläisestä mausta, eikä soijan maku sitä korvaa. Joihinkin mausteisempiin ruokiin soijarouhe uppoaa mainiosti kyllä.
kiusausta, vaikka janssonin kiusaus.
Tai uunilohta, samaan vuokaa voi laittaa kasviksia ja perunaa lisukkeeksi.
Makaroonit kuuluu keittää kypsiksi. Laita mikroon keittymään.
Makaroonit kuuluu keittää kypsiksi. Laita mikroon keittymään.
Ei ole käynyt mielessäkään, että makaroonit vois keittää mikrossa. Täytyypä testata.
Ei ole käynyt mielessäkään, että makaroonit vois keittää mikrossa. Täytyypä testata.
samahan se on miten sen kuumentaa.
En ole ikinä kokeillut mutta kysyn että millaisessa astiassa pitää mikrokypsentää? Makaronejahan pitää kuitenkin keittää noin 10 minuuttia, joten astian pitäisi olla sellainen ettei se kiehuva vesi keittoaikana läiky pitkin mikroa.
mutta parempaa tulee keittämällä. Yhden mun kirjan ohjeessa, laitetaan voideltuun vuokaan 5 dl kypsentämättömiä makaroneja, ruskistettu jauheliha/sipuliseos (tai se soijarouhe), 1 l munamaitoa ja uunissa n. 200 astetta melkein 1,5 h. Mun mielestäkin makaronilaatikko on kuitenkin niin mautonta, että laitan sen maitolitran tilalle n. 0,5 dl lihalientä (käy kait kasvisliemikin), 2,5 dl ruokakermaa ja loput vain maitoa. Munat (3 kpl) siis sekoitettu näihin. Tulee muuten hyvää! :)
mutta parempaa tulee keittämällä. Yhden mun kirjan ohjeessa, laitetaan voideltuun vuokaan 5 dl kypsentämättömiä makaroneja, ruskistettu jauheliha/sipuliseos (tai se soijarouhe), 1 l munamaitoa ja uunissa n. 200 astetta melkein 1,5 h. Mun mielestäkin makaronilaatikko on kuitenkin niin mautonta, että laitan sen maitolitran tilalle n. 0,5 dl lihalientä (käy kait kasvisliemikin), 2,5 dl ruokakermaa ja loput vain maitoa. Munat (3 kpl) siis sekoitettu näihin. Tulee muuten hyvää! :)
0,5 L lihalientä...
http://www.myllynparas.fi/portal/suomi/kuluttajat/reseptit/paaruoat/pas…
Sit vaan liotetut soijarouheet messiin jauhelihan sijaan. Lähinnä ajattelin ohjetta makaronin ja nesteen suhteen.
tökkii niin tee karjalanpaistia ja mureketta (vai oletko kasvissyöjä?) ja keittele perunat kypsiksi mikrossa: töki kuoriin haarukalla vähän reikiä, astian pohjalle vettä ja kansi raolleen. Älä siis täytä astiaa vedellä ja laita 4-5 pottua/satsi, jokainen pohjalle. Ei mene montaa minuuttia, kypsyvät höyryssä.
Kasviksetkin kypsyvät uunissa ja mikrossa.
nim. tein vauvalle perunasosetta noin...ja jos muistin oikein.
"Muistatko mikroaaltouunin?
Joka kodin sulattaja ja lämmittäjä mikroaaltouuni sopii myös ruoanvalmistukseen. Kypsennysaika on lyhyt, joten ruoan ravintoaineet säilyvät. Lisäksi ruoka on kevyttä, koska rasvaa ei juuri tarvita.
Mikroaaltouunissa kypsennettäessä lopputulos on samankaltainen kuin keittämällä. Kypsennettäväksi sopivat erinomaisesti siis sellaiset ainekset, jotka keitettäisiin myös liedellä. Herkullinen ulkonäkö on osa nautintoa, joten valitse raaka-aineita, joiden ulkonäkö ja rakenne eivät kärsi mikrossa kypsennettäessä.
Kasvikset: Pakastetut kasvikset kypsentyvät kätevästi jäisenä ilman vettä. Kuori tuoreet kasvikset tarvittaessa, paloittele ja kypsennä astiassa, jossa on hieman vettä. Peitä astia mikrokuvulla ja kokeile kypsyyttä välillä esimerkiksi haarukalla. Paloitellut kasvikset kypsyvät mikroaaltouunissa täydellä teholla (600–700 W) muutamassa minuutissa.
Perunat: Jos tarvitset vain pienen määrän keitettyjä perunoita, kypsennä ne mikroaaltouunissa. Pese ja pistele kuorelliset perunat. Jos kuorit perunat, niitä ei tarvitse enää pistellä. Laita perunat mikron kestävään laakeaan astiaan, peitä mikrokuvulla ja kypsennä täydellä teholla (600–700 W). Neljä keskikokoista perunaa kypsyy mikroaaltouunissa noin 4–6 minuutissa, isommat perunat tai uuniperunat noin 12–15 minuutissa. Perunan kypsyyttä voi kokeilla hammastikulla.
Kala: Kala kypsyy muutenkin nopeasti, joten mikroaaltouunia käytettäessä kannattaa olla tarkka. Kalaa on hyvä kypsentää jaksoittain, ettei se pääse kypsymään liikaa ja kuivumaan. Kalaruoista parhaiten mikroaaltouuniin sopivat kalamurekeruoat. Esimerkiksi murekemassa (400–500 g kalaa) kypsyy mikroaaltouunissa mikroon soveltuvassa rengasvuoassa kannella peitettynä ja täydellä teholla (600–700 W) kypsennettynä 8–10 minuutissa"
niin huomasitko, että Hongkongit ym. halpis- ja rautakaupat myyvät usein irtolevyjä hintaa välillä 18-30 euroa? Minulla on sellainen 2-levyinen mökillä, kun siellä on vanha 60-luvun kapea uuni, jossa on vain kaksi levyä, ja jos uuni on päällä, vain takalevy toimii.
Vallan käyttökelpoinen kapine ja tavallinen pistoke käy.
Osta.
tee makaronilaatikkoa kypsistä makaroneista munamaidon kanssa, se on aina jotenkin yököttävää minusta, mutta makujahan on monia :)
Laitan vuoan pohjalle pussillisen makaronia, päälle ruskistettua jauhelihaa tai kinkkua, joskus vaikka pakastemaissia tai porkkanaraastetta ja litran lihalientä, johon olen sulattanut ehkä puoli rasiaa sulatejuustoa. Päälle juustoraastetta, joskus vaikka homejuustoakin. Rento ruoka... Uuni 225 astetta noin puoli tuntia, katsomalla näkee, milloin on hyvää.
Itse liotan soijarouheen ja paistan sitten pannulla, makaroonilaatikkoon laittaisin joukkoon sipulia ja maustaisin hyvin.