Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten makaronit pitää keittää että olisi irtonaista?

Vierailija
19.11.2012 |

Mä en osaa keittää tavallista pikku makaronia. Aina ne menee yhdeksi köntyksi kun olen kaatanut veden pois.



Mitähän teen väärin?

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luultavasti käytät liian vähän suolaa keitinvedessä. Italialaisten mielestä pastavedessä pitää olla "Välimeren suola" eli kohtalaisen paljon.

Vierailija
2/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

väljässä vedessä ja sekoittelet, kun olet laittanut makaronit veteen ja vesi alkaa uudelleen kiehua. Ei tarvitse kuin pari kertaa pyöräyttää kauhalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Odota että vesi kiehuu ennen kuin lisäät sen makaronin sinne.. :)

Vierailija
4/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka mitä tekisit, kyllä ne könttyyntyvät, kun veden kaataa pois ja ne hetken seisovat pöydällä.



Pointti onkin siinä, että makaroni tai mikään pasta ei saa seistä keittämisen jälkeen valmiin odottamassa syöjiä, vaan se pitää tarjoilla ja syödä heti.

Vierailija
5/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos pasta on mennossa pöytään sellaisenaan, kaadetaan pastan sekaan oliiviöljyä, joka pitää pastan irtonaisena.



Usein pasta on tarkoitus sekoittaa kastikkeesee, jolloin kastike pitää pastan irtonaisena.

Vierailija
6/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkea sitä oppii vielä melkein nelikymppisenä :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Liian vähän vettä, silloin pastasta irtoava tärkkelys liisteröittää koko keitettävän sotkun

- liian vähän suolaa, pastan keittäminen hyväksi vaatii runsaasti suolaa

- huonolaatuinen pasta - jotkut halpamerkit on sellaisia ettei niistä saa millään hyvää, se on joko tympeän kovaa tai liian pehmeää ei koskaan al dente



Vierailija
8/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja vielä kuumalla/kiehuvalla vedellä. Mies huuhtelee siis aina makaronit keittämisenjälkeen ja on irtonaista,eikä klimppistä mömmöä. Mä en jaksa huuhdella,joten mun keittämä makaroni klimppiytyy suolasta,sekoittamisesta ja öljystä huolimatta. Miehen makaronissa ei ole suolaa ja öljyä. Meidän makaroni on ihan tavallista myllyn parasta (tummaa).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkea sitä oppii vielä melkein nelikymppisenä :)

Bingo, ja onneksi olkoon! Paljon suolaista, rivakasti kiehuvaa vettä on hyvän pastan edellytys.

Vierailija
10/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja vielä kuumalla/kiehuvalla vedellä. Mies huuhtelee siis aina makaronit keittämisenjälkeen ja on irtonaista,eikä klimppistä mömmöä. Mä en jaksa huuhdella,joten mun keittämä makaroni klimppiytyy suolasta,sekoittamisesta ja öljystä huolimatta. Miehen makaronissa ei ole suolaa ja öljyä. Meidän makaroni on ihan tavallista myllyn parasta (tummaa).

mutta Myllyn Paras, ja vielä tumma (hyi hitto) on kyllä varma tie huonoon pastaruokaan ;) Vaikka de Ceccoa jota saa ainakin S-ryhmän kaupoista kun käyttää niin ei tarvi huuhdella.¨

Mutta toki aina pastaa sekoitetaan jotain kun se on keitetty heti, joko kastike, tai voita tai öljyä jos se odottaa hetken esim. laatikkoruokaan päätymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
19.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

- Liian vähän vettä, silloin pastasta irtoava tärkkelys liisteröittää koko keitettävän sotkun

- liian vähän suolaa, pastan keittäminen hyväksi vaatii runsaasti suolaa

- huonolaatuinen pasta - jotkut halpamerkit on sellaisia ettei niistä saa millään hyvää, se on joko tympeän kovaa tai liian pehmeää ei koskaan al dente

Pullavehnästä tehty pasta on paljon vaikeampi keittää al-denteksi kuin durumista tehty. Suomalainen perusmakaroni on nykyään durumia, joten se kyllä toimii. Vaikeimpia ovat itämaiset vehnänuudelit, joiden mössööntymistä pitää varoa sekuntikello kädessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
20.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huonompilaatuinen pasta onnistuu. Öljyä laitetaan jos haluaa valmiiseen pastaan.

Vierailija
14/18 |
20.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1) vettä täytyy olla tarpeeksi

2) keitinveteen suolaa

3) keitinveteen tilkka öljyä

4) älä sekoittele hulluna, muutama sekoitus riittää

5) älä kiehuta liikaa, tämä on yleisin syy klimppiintymiseen. Makaronin ei pidä olla lötköä ja turpeaa!

6) huuhtaise pikaisesti viileällä vedellä. Kyllä, kuulitte oikein. Silloin kuuma pasta lopettaa kypsymisensä, eikä klimppiinny. Tämän opin kokilta.

7) tarjoa heti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
20.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1) vettä täytyy olla tarpeeksi

2) keitinveteen suolaa

3) keitinveteen tilkka öljyä

4) älä sekoittele hulluna, muutama sekoitus riittää

5) älä kiehuta liikaa, tämä on yleisin syy klimppiintymiseen. Makaronin ei pidä olla lötköä ja turpeaa!

6) huuhtaise pikaisesti viileällä vedellä. Kyllä, kuulitte oikein. Silloin kuuma pasta lopettaa kypsymisensä, eikä klimppiinny. Tämän opin kokilta.

7) tarjoa heti.

Vierailija
16/18 |
20.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokkeja on hyviä ja ikävä kyllä huonoja.

Vierailija
17/18 |
20.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka mitä tekisit, kyllä ne könttyyntyvät, kun veden kaataa pois ja ne hetken seisovat pöydällä.

Pointti onkin siinä, että makaroni tai mikään pasta ei saa seistä keittämisen jälkeen valmiin odottamassa syöjiä, vaan se pitää tarjoilla ja syödä heti.

Mutta voi tehdä jotain ettei ne köntsääntyisi, nimittäin lorauttaa öljyä ja sekoittaa.

Vierailija
18/18 |
20.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

makaronit laitetaan vasta kiehuvaan veteen (runsaasti vettä), johon on lisätty suolaa, muutaman kerran kauhalla sekoitan ja annan kypsyä. Kun on kypsää niin vedet pois ja lisään vielä vähän öljyä kattilaan ennen tarjoilua.



Meillä käytetään täysjyväpastaa josta olen huomannut, että ei mene sellaiseen yhteiseksi mössöksi, kuin mun mielestä "tavallinen" vehnäpasta menee... tää on mun kokemus :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan seitsemän