Hyvä ja yksinkertainen ruoka jauhelihasta
ertokaan joku hyvä ohje ja pelastakaa tämä äiti. Sulamassa on 400g jauhelihaa. Jääkaapissa juustoa, maitoa, ruokakermaa, perunaa, porkkanaa, sipulia. Lisäksi löytyy myös erilaisia makarooneja. Tuoreita tomaatteja löytyy mutta ei mitään tomaatti säilykkeitä.
Keittoa ja perusjauhelihakastiketta on syöty kyllästymiseen asti...
Kommentit (8)
Jos ei ole lasagnelevyjä (ja todella hyvää Knorr-lasagne pakettia), niin sitten jostain muusta makaroonista.
helppo juttu on tehdä jauhelihasta reilu kastike, nesteenä maitoa ja vettä useampi desi, ja sit vaan lasgnelevyjen tai makaronien kanssa vuokaan :)
paista jauheliha ja mausta. Lisää joukkoon paloiteltu tomaatti,ruokakerma ja lihaliemikuutio. Anna sakeutua. Yhdistä makrut ja jauhis. Hyvää on.
Tämä on ihan mielettömän helppo tehdä, ja tosi maukasta!!
Ainekset:
1/2 kg paistijauhelihaa
sipulikeitto-ainespussi
herne-maissi-paprikaa maun mukaan 1-2 pussia
1 kananmuna
(1 purkki ruokakermaa (7%))
Sekoita vain kaikki ainekset uunivuokaan -> 200C n. 40 min, kunnes liha kypsää. Ei edes välttämättä tarvi tuota kermaa, mutta " kerman kanssa siitä saa, kaksi verroin parempaa" .
aloin jo toteuttaa omaa luovuutta ja tein makrooni (kierre) vuuan lasagnette tapaan mutta joska oli yksi juuston kannikkakin siellä jääkaapin perillä niin tein siihen vielä juustokastikkeen. Kokeilen teidän hyviä ideoita esim huomenna.
Anoppi juuri tarkensi, että hän pitää tämän murekkeen uunissa 180C ja tunti, ettei tule päältä liian tumma/kova. No, minä taas tykkään vähän kovemmasta... ;-) Että antakaa uunia sitten maun mukkaan.
no kaikki aineet tosiaankin vaan uunivuokaan ihan sekasin? Siis eikö tarvi yhtään murekkeen muotoon laitella?
Olen laittanut tätä sellasessa vähän korkeampireunaisessa valkoisessa uunivuoassa, samassa kuin teen vaikkapa uuniohrapuuroa. Ruoka on valmiina ihanaa mureketta, mutta siis reunasta reunaan vuoassa vain = ei maailman hienoimman näköistä ehkä.
t. 6
http://www.yle.fi/makupalat/99/99-43.htm