Kumpi on pahempi, se että lapsi ei syö lainkaan marjoja
vai se, että syö niitä sokerilla maustettuna? Ja sokeria tosiaan pitää olla ainakin omaan makuuni turhan paljon...
Kommentit (13)
jos hän kumminkin syö hedelmiä ilman sokerointia.
Voit varmasti vaikuttaa siihen sokerin määrän. Hedelmissä on luonnostaan paljon enemmän sokeria, ne ei ol yhtään sen terveellisempiä kuin sokeroidut marjat. Ehkä hunaja taimhedelmäsokeri olis parempi makeuttaja marjoille?
Esim muisikoista saa sellaisia antioksidantteja mitä hedelmissä ei ole joten ei marjoja mitenkään tähsin voi hedelmillä korvata, eikä kannatakkaan, kun metsät on marjoja täynnä
olisi hyvä opettaa syömään sokeroimatta. Ottamalla käyttöön makeita marjoja. Marjat sisältävät paljon sokeria ja jos siihen lisää viellä sokeria niin sehän on kuin karkkia söisi. Voihan niitä syödä välillä sokeroituna mutta jos päivittäin hedelmä/marja annos menee sokeroituna niin kannattaa varmaan miettiä vaihtoehtoa sille.
niin kauhean vaarallista.
Tuli taas mieleen, että jotkut antavan murojakin joka päivä, ja niissä on monissa yli 30 g sokeria / 100g ( yli 11 sokeripalaa / 100 g tuotetta)
Asiaa ravitsemysterapeutilta, kun kävin moniallergisen lapsen kanssa. Ravitsemusterapeutti oli sitä mieltä, että ehdottomasti sokeria saa laittaa. Sokeria voi sitten vähentää niistä paikoista, joissa siitä ei ole mitään hyötyä (jogurtti, karkki,keksit,limsat). Sokeria voi käyttää marjojen kyytipojaksi ja kotitekoiseen mehuun.
no, onko se sokerikaan niin kauhean vaarallista
Fogelholmin mukaan sokeri on yhtä vaarallista kuin tyydyttynyt rasva. Kuka voi olla noin tietämätön!
Lapsi syö kyllä tuoreita marjoja ihan sellaisenaan, mutta niitä kun ei ole talvella saatavana... Ja pakastushan "syö" marjojen luonnollista sokeria pois, joten sinänsä itse olen kallistunut sille kannalle, että sokeri ei elämää haittaa.
Marjat ovat kuitenkin ilmaiseksi saatua lähiruokaa, ja tosiaan ravinnerikkaita, kuten jo mainittiin. Muuten ei meillä sokerisia herkkuja juuri käytetä, paitsi juhlissa, joten kyllä ajattelin jatkossakin sokeroida marjat. Tietysti yritän selvitä niin vähällä sokerilla, kuin mahdollista.
Marjoissa on säilytystä varten laitettua sokeria, mutta kun ei lisää leivonnassa niihin mitään, niin ovat mullekin aina tajuttoman kirpeitä ja sitä kautta pahanmakuisia.
Meillä on saanut aina laittaa marjoihin sokeria jo ihan sen takia etten mäkään niitä pysty syömään pakkasesta sellaisenaan.
Marjat joka tapauksessa terveellisiä eikä sokeri myrkkyä ole. Katso sitten, ettei saa sokeria muuten päivällä. Et tietenkään anna mitään sokeripommijogurtteja yms.
Haha joo, eipä. Valkaistu sokeri on kyllä juurikin myrkkyä. Pistä AP intiaanisokeria, se on herkku ja sata kertaa terveellisempi kuin valkaistu :)
vähitellen pienempään sokerimäärään, ja tehkää te muut "marjat on liian kirpeitä" -ihmiset samoin. Siihen makuun tottuu, tosin itse olen aina tykännyt marjoista ilman sokeria, kotona niihin pakasteisiin vaan aina mätettiin kauheat määrät sokeria.
Eli pikkuhiljaa laitatte aina vaan vähemmän ja vähemmän sokeria, ja lopulta sitä sokeria ei tarvitse ollenkaan tai vain ihan vähän. Terveellisempää niin. Jos kerralla yrittää niin harva onnistuu, mutta jos hitusen vähentää ja viikon päästä toisen hitusen niin siihen tottuu.
Sama kuin suolan kanssa, vähäsuolaiseen tottuneesta runsassuolaiset ruoat maistuvat ihan järkyttävän suolaisille, kun taas toiset lisäävät niihinkin suolaa.
En tykkää itsekään syödä marjoja ilman sokeria. Ovat minun makuuni liian happamia vaikka olisi mikä marja kyseessä.