Miksi kokki mieluumin laittaa hanskan käteen kuin ottaa sormukset pois?
Kommentit (9)
on ihan sääntönä, että hanskoja pitää käyttää, oli sormus tai ei.
Paljon hygienisempää.
täytyy tehdä nuo molemmat. Ja lisäksi desinfioida kätensä ennenkuin laittaa hanskat käteen.
käsihygienia riittää. Mutta monia ruoka-aineita on mukavampi käsitellä hanskojen kanssa, esim. kylmät ja kuumat tuotteet. Ammattikeittiössä ei tietysti saa suvaita sormuksia.
jos pesee koko ajan ja/tai jatkuvasti käsittelee märkiä ruoka-aineita (kala, tomaatti, hedelmät...)
Hanskat on helpommat monessa mielessä.
Kaikkia bakteereja ei voida täydellisesti poistaa käsistä pesemällä tai desinfioimalla. Tämän vuoksi kuumennettuja ruokia tulisi kosketella mahdollisimman vähän paljain käsin ilman kertakäyttöisiä suojakäsineitä ja käyttää vain puhtaita välineitä.
mutta hanskat useinkin.