Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Karppaamisen seuraus: Aivohalvaus!

Vierailija
29.06.2012 |

Iltalehdessä tänään.

Kommentit (35)

Vierailija
1/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

oliko isäni salakarppi vai miten se aivohalvaus hänellekin osui?

Vierailija
2/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karppausbuumi käynnisti Suomessakin kiivaan keskustelun parhaasta laihdutuskeinosta. Proteiinipitoisen ruokavalion pitkäaikaisista terveysvaikutuksista ei kuitenkaan toistaiseksi ole ollut varmuutta. Tänään julkaistun tutkimuksen mukaan liika liha lautasella kasvattaa riskiä aivohalvaukseen ja sydänsairauksiin, kertoo Dagens Nyheter.



Lihapainotteinen ruokavalio voi johtaa aivohalvaukseen ja sydänongelmiin. Tänään arvostetussa British Medical Journalissa julkaistu ruotsalais-amerikkalainen tutkimus on ensimmäinen pitkä seurantatutkimus, jossa selvitettiin vähähiilihydraattisen ruokavalion terveysvaikutuksia.



Muutama vuosi sitten muotiin tullut karppaus kirvoitti Suomessakin entistä kärkkäämpiä näkemyksiä parhaasta laihdutuskeinosta. Paljon lihaproteeinia ja rasvaa sisältävien dieettien puolestapuhujat olivat vakuuttuneita siitä, että esimerkiksi viljoista saatavia hiilihydraatteja karttamalla vaa'an lukemat pienenevät nopeasti.



Karppauksen ja Atkinsin dieetin kaltaisten ruokavalioiden pitkäaikaisista terveysvaikutuksistaei kuitenkaan ole toistaiseksi ollut varmuutta. Ruotsalaislehti Dagens Nyheter uutisoi tänään julkaistusta tutkimuksesta, jonka tulosten mukaan proteiinipainotteinen dieetti voi pitkällä aikavälillä vaarantaa terveyden.



Tutkimuksessa selvitettiin lähes 44 000 ruotsalaisnaisen ruokailu- ja elämäntapoja vuosina 1991-1992. Viisitoista vuotta myöhemmin naisista 1 270 oli saanut sydänkohtauksen tai aivohalvauksen. Tulosten mukaan naisten riski näihin terveysongelmiin oli 4-5 kertaa suurempi, mikäli he söivät enemmän lihaproteiinia suhteessa hiilihydraatteihin.



Tänään yhdysvaltalaisessa lääketieteellisessä aikakauslehti Jamassa julkaistu amerikkalaistutkimus tukee Ruotsista saatuja tuloksia. Jamassa julkaistun artikkelin mukaan vähähiilihydraattisella ruokavaliolla saa pidettyä painon uusissa lukemissa esimerkiksi rasvan välttämistä paremmin, mutta dieetillä on sivuvaikutuksia.



Paljon lihaproteeineja syövien stressihormonitasot osoittautuivat korkeammiksi kuin muita dieettejä noudattavien. Taloussanomat uutisoi keväällä väitöstutkimuksesta, jonka mukaan karppaaja sairastuu myös diabetekseen muita todennäköisemmin.



Dagens Nyheterin haastattelemien asiantuntijoiden mukaan liian proteeiinin riskit liittyvät juuri lihansyöntiin. Siksi on suositeltavaa hankkia tarpeellinen proteiinimäärä (1 gramma painokiloa kohden) kasvikunnasta saatavista proteiineista, kuten pavuista ja linsseistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

MUTTA KUN KARPATESSA EI SYÖDÄ PROTEIINIA YHTÄÄN TAVALLISTA ENEMPÄÄ PÄSSIT

Vierailija
4/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Proteiini karpatessa on paha, vaikka sitä suositellaan virallisperseellisen mukaankin yhtä paljon. Juttalaisuus taas ei ole epäterveellistä, vaikka siihen kuuluu huomattavasti enemmän proteiinia ja paljon vähemmän rasvaa, mitä suositellaan minimissään THL:nkin puolesta.



Olipa kyllä uutispläjäys, huoh.

Vierailija
5/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isäni ei karpannut ja sai silti aivohalvauksen oliko isäni salakarppi vai miten se aivohalvaus hänellekin osui?

Samalla tavallahan keuhkosyövän voi saada, vaikka ei olisi koskaan tupakoinut. Kyse on suuremmasta riskistä saada aivohalvaus (tai tupakoijalla keuhkosyöpä), minkä fiksu ihminen ottaa huomioon omissa elintavoissaan.

Vierailija
6/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karpit eivät syö lihaa enempää,kuin virallisetkaan syöjät. Karppaus ei ole proteiiniruokavalio. Kyseinen lehden otsikko on siten virheellinen.

Iltapäivälehtien juttuihin kannattaisi yleensäkin suhtautua kriittisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

syödä voi mitä haluaa kohtuudella. Se on jokaisen kiihkouskovasti ajattelevan sitten oma moka, jos kuolee siihen diettiinsä. Oma kroppansa on hyvä tuntea ja kuunneella, se mikä käy toiselle ei välttämättä satu toiselle ollenkaan.



T. ihan tavallista perusruokaa syövä, jolla ei ole painon kanssa ongelmia, mutta ei myöskään teilaa niitä ihmisiä jotka yrittävät pitää painonsa kurissa jollakin dietillä ym.

Vierailija
8/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eihän se ole loppujen lopuksi mitään muuta kuin ihmisen yritys maksimoida turhaa kulutusta: halutaan ylensyödä, mutta niin, että paino laskisi. Yhtä hyvin homman voisi hoitaa sillä, että syö monipuolisesti ja kasvispainotteisesti.



Herra Atkinskin kuoli tässä muutama vuosi sitten rutkasti ylipainoisena rasvan seurauksiin. Jostain ihmeen syystä asiaa ei uutisoitu kovin laajasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomatkaa, että kyse ei ole varsinaisesti karppauksesta.



Mainitaa LIHAPROTEIINI, mutta ei huomioida sitä, millaisia muita elintapoja on paljon lihaproteiinia syövillä. Liikkuvatko vähemmän ja käyttävät myös eläinRASVAA. Kumma kun vain lihan proteiiniin on kiinnitetty huomiota, ei rasvaan eikä muista lähteistä saatuun proteiiniin. Vai onko? Kuka lukisi ja referoisi meille alkuperäistä tutkimusta.



Muuttuisiko tilanne, jos proteiini olisi lihan sijasta peräisi kalasta, kananmunista ja maitotuotteista?

Vierailija
10/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Isäni ei karpannut ja sai silti aivohalvauksen oliko isäni salakarppi vai miten se aivohalvaus hänellekin osui?

Samalla tavallahan keuhkosyövän voi saada, vaikka ei olisi koskaan tupakoinut. Kyse on suuremmasta riskistä saada aivohalvaus (tai tupakoijalla keuhkosyöpä), minkä fiksu ihminen ottaa huomioon omissa elintavoissaan.


aivohalvauksen aiheuttaja, koska ainakaan tuossa ruotsalaistutkimuksessa ei ole suljettu pois esim. perimää tai muita elintapoja. Eiköhän jokainen liikaa rasvaa, proteiineja tai hiilihydraatteja syövä ole vaarassa, ei se pelkkä karppaus ole ongelma vaan se, mitä karpatessa syö, muistaako liikkua, vetääkö viinaa jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herra Atkinskin kuoli tässä muutama vuosi sitten rutkasti ylipainoisena rasvan seurauksiin. Jostain ihmeen syystä asiaa ei uutisoitu kovin laajasti.

Juttuhan meni niin, että Atkins sai sykärin vähän päälle 70 vee ja se selitettiin jonkin viruksen aiheuttamaksi tms. Sitten pari vuotta myöhemmin Atkins kaatui ja löi päänsä, mutta leski ei antanut tehdä ruumiinavausta, että oltais nähty miten loistavasti Atkinssin elimistö voi karppauksen järjiltä. Se jäi siis täysin epäselväksi. Kuolinsyyraporttiin oli muistaakseni kirjattu jollain perusteella mitä en enää muista, että mie kärsi verenpaineesta ja jostain muusta sydänjutusta mitä en enää muista. Mutta leski selitti tätä sillä ettei lausunnoon antaneet tunteneet Atkinssin sairaushistoriaa. Ja kun ruumiinavausta ei annettu tehdä, jokainen voi tehdä siitä omat päätelmänsä.

Vierailija
12/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eihän se ole loppujen lopuksi mitään muuta kuin ihmisen yritys maksimoida turhaa kulutusta: halutaan ylensyödä, mutta niin, että paino laskisi. Yhtä hyvin homman voisi hoitaa sillä, että syö monipuolisesti ja kasvispainotteisesti.

Herra Atkinskin kuoli tässä muutama vuosi sitten rutkasti ylipainoisena rasvan seurauksiin. Jostain ihmeen syystä asiaa ei uutisoitu kovin laajasti.


Karpit syövät monipuolisesti ja kasvikset ovat suurena osana ruokavaliota. Ruoka valmistetaan itse,eineksiä ei käytetä. Ei myöskään kevyttuotteita vaan normaalirasvaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja jos syö eläinproteiineja, käyttää voita ja rasvatonta maitoa hulvattomasti kuten karpit yleensä tekevät, kovan rasvan saanti ylittyy reippasti suositellusta. Kova rasva tukkeuttaa verisuonia.



Ihan sama jos syö piilorasvaa leivonnaisissa, lihapiirakoissa, rasvaisia makkaroita ja leikkeleitä sekä juustoja kohtuuttomasti - mikä raja ylittyy siis todella nopeasti.

Vierailija
14/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja se oli KALKKIA.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja jos syö eläinproteiineja, käyttää voita ja rasvatonta maitoa hulvattomasti kuten karpit yleensä tekevät, kovan rasvan saanti ylittyy reippasti suositellusta. Kova rasva tukkeuttaa verisuonia.

Ihan sama jos syö piilorasvaa leivonnaisissa, lihapiirakoissa, rasvaisia makkaroita ja leikkeleitä sekä juustoja kohtuuttomasti - mikä raja ylittyy siis todella nopeasti.

Taas on menny transsit ja tyydyttyneet sekasin. Tästä on tapeltu jo vuosia, ja viimein ku asiaan tuli kaikin puolin selvyys, niin vielä joutuu tätä paskaa kuuntelemaan ja lukemaan..

Vierailija
16/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eihän se ole loppujen lopuksi mitään muuta kuin ihmisen yritys maksimoida turhaa kulutusta: halutaan ylensyödä, mutta niin, että paino laskisi. Yhtä hyvin homman voisi hoitaa sillä, että syö monipuolisesti ja kasvispainotteisesti.

Herra Atkinskin kuoli tässä muutama vuosi sitten rutkasti ylipainoisena rasvan seurauksiin. Jostain ihmeen syystä asiaa ei uutisoitu kovin laajasti.


Karpit syövät monipuolisesti ja kasvikset ovat suurena osana ruokavaliota. Ruoka valmistetaan itse,eineksiä ei käytetä. Ei myöskään kevyttuotteita vaan normaalirasvaisia.

Ja kyllähän silloin, kun syödään suhteellisesti enemmän lihaa, kovaa rasvaa ja maitotuotteita, ylensyödään verrattuna siihen, että syötäisiin suhteellisesti enemmän kasvisosastoa ja kasvisrasvoja.

Vierailija
17/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille.

Vierailija
18/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

eihän se ole loppujen lopuksi mitään muuta kuin ihmisen yritys maksimoida turhaa kulutusta: halutaan ylensyödä, mutta niin, että paino laskisi. Yhtä hyvin homman voisi hoitaa sillä, että syö monipuolisesti ja kasvispainotteisesti.

Herra Atkinskin kuoli tässä muutama vuosi sitten rutkasti ylipainoisena rasvan seurauksiin. Jostain ihmeen syystä asiaa ei uutisoitu kovin laajasti.


Karpit syövät monipuolisesti ja kasvikset ovat suurena osana ruokavaliota. Ruoka valmistetaan itse,eineksiä ei käytetä. Ei myöskään kevyttuotteita vaan normaalirasvaisia.

Ja kyllähän silloin, kun syödään suhteellisesti enemmän lihaa, kovaa rasvaa ja maitotuotteita, ylensyödään verrattuna siihen, että syötäisiin suhteellisesti enemmän kasvisosastoa ja kasvisrasvoja.


Olen karppaaja. Syön proteiinia n. 1g per painokilo eikä se kaikki proteiini tule lihasta. Syön päivässä puoli kiloa kasviksia ja marjoja. Maitotaloustuotteita käytän jogurttia, rahkaa, juustoa ja voita. Jogurttia tai rahkaa n. 200g vuorokaudessa. En käytä eineksiä, vältän lisäaineita, en syö viljaa. Missä kohtaa mässäilen ja ylensyön? Voin ohessa toisena rasvana on oliiviöljy.

Vierailija
19/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eläinrasva on yhä edelleen haitallista liian suurina määrinä ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille.

Ihan niinkuin vesikin. Taitaa määrätkin olla samoja, siis tuhansia litroja. Eläinrasvojen ei ole koskaan osoitettu vaikuttavan sv-tautien esiintymiseen.

Vierailija
20/35 |
29.06.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuossa avainasia on se korkea verenpaine,ei ruokavalio.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kaksi