Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pitämättömien lomien maksamisesta

Vierailija

Yritin lukea KVTES:ia...mut en nyt ymmärrä.

Kuinka pian työsopimuksen päättymisestä täytyy maksaa pitämättömät lomat?Siis helsingin kaupungilla olin töissä, vakkaripaikka, sain 14.pvä viimeisen palkan.

Soitin palkkoihin noista lomista, vastaus oli ettei lomia makseta etukäteen. Eikä hän voi luvata kenenkään puolesta koska ne maksetaan! Ihan käsittämätön palkkojenlaskija, joku sijainen. Ja mihin etukäteen?!Sopimus päättyi 13.pvä, ja tilipäivä aina ollut 14.pvä.Toivottavasti joku tajusi tän mun sekavan selostuksen..

Sivut

Kommentit (26)

Vierailija

eli jos sulla on esim tulossa jotain lisiä tms niin siinä. Mutta todellakin palkoista pitäisi osata tämä vastaus antaa.

Vierailija

Ehkä se ei ihan ymmärtänyt kysymystä... yleensä maksetaan työsuhteen päättymistä seuraavan palkanmaksun yhteydessä. Mitäs KVTES sanoo, laita lainaus niin tulkkaan?Nim. juristi

Vierailija

Todellakin luulis palkkojen tietävän.. Hän tosiaan sanoi et epäilee et ne maksetaan elokuun lopulla, mutta hän ei voi tietenkään kenenkään puolesta luvata! -ap-

Vierailija

Lainaus:

Ehkä se ei ihan ymmärtänyt kysymystä... yleensä maksetaan työsuhteen päättymistä seuraavan palkanmaksun yhteydessä. Mitäs KVTES sanoo, laita lainaus niin tulkkaan?Nim. juristi
Työsuhde päättyi 13.pvä, ja 14.pvä oli seuraava palkanmaksu päivä.. -ap-

Vierailija

niin lopputilissä viimeistään pitää maksaa kaikki mahdolliset pois.

Lopputili on siis kun saat viimeisen kerran palkkaa siitä paikasta. Todennäköisesti tuo yhden päivän ero on ollut liian lyhyt aika kaiken laskemiselle ja saat varsinaisen lopputilin myöhemmin, esim 30:s päivä.

En tiedä juuri sinun TES:istä (mutta kysy omasta liitostasi!) mutta joiden työehtosopimusten mukaan myös lomapalkka ja lomarahat ("lomaltapaluurahat") pitää maksaa, vaikkei lomalta palaisikaan töihin. ("lomaltapaluurahat" on ainakin meidän TESissä aina puolet lomapalkasta, eli siis jos kesäloma on ollut 4 vk, 4 vk lomapalkka, niin lomaltapaluurahat on puolet siitä, 2 vk palkka). Tarkista asia!!

Vierailija

Jos työsuhde päättyy 13pvä ja palkkapäivä on 14pvä ei ne ehdi laskea siinä ajassa lomia koska lomat kertyvät tehtyjen työpäivien mukaan ja siihen lasketaan myös toi 13pvä. Palkanlasku vaatii vähintään 7 päivää palkan laskemiseen. Eli jos ne maksaisi sulle lomat 14pvä ja olisit jättänyt tulematta töihin vaikka pari vikaa päivää, ne olisi ehtinyt mennä maksuun ja sinulle olisi maksettu liikaa. Vaikea periä takaisin päin joten lopputili tulee seuraavassa palkassa johon se ehditään laskea. Todennäköisesti 30pvä.

On ihan KVTES:in mukaista. Itse irtisanouduin 9.4, sain lisiä vielä 15.4 ja Lomarahat eli sen lopputilin ja vielä lisiä tuolta vikalta vkolopulta 30.4. (kvets)

Vierailija

ellei muuta ole sovittu.Onko teillä ap sovittu jotakin muuta?

Jos ei, niin onneksi olkoon, tulee ylimääräinen päiväpalkka jokaiselta myöhästyvältä päivältä, maksimissaan kuitenkin kuudelta päivältä."Lopputili mahdollisine lomakorvauksineen tulee maksaa viimeistään työsuhteen päättymispäivänä, ellei toisin ole sovittu. Lopputilin viivästyessä työntekijälle syntyy viivästyskoron lisäksi oikeus täyteen palkkaan odotusajalta, enintään kuitenkin kuudelta kalenteripäivältä."

Vierailija

eli jos tilanne on esim. se, että olet jättänyt lomat pitämättä ja nyt (määräaikainen?) työsuhteesi päättyi, niin kannattaa ehkä kysäistä pomolta että mitäs nyt tehdän. Meillä siis pitää pitää lomat vaikka viimeisinä työpäivinä, eli jos työt loppuvat 15.8. ja lomapäiviä on kolme, niin ne pidetään 13.-15.8. jos ei ole niitä aiemmin saanut pidettyä. Piste. Jos jostain syystä ei mitenkään onnistu, niin pomo saa miettiä miten homma hoidetaan.

Vierailija

Ei koske viranhaltijoita tuo että palkka pitäisi maksaa työsuhteen päättyessä tai saa palkkaa niiltä päiviltä kun palkka ei tule. Tässä lainaus KVTES:"työsopimuslain säännökset ns. odotusajan palkasta eivät koske viranhaltijoita.Virkasuhteen päättyessä palkka tulee pyrkiä maksamaan viivytyksettä, vaikka sopimuksessa ei olekaan tästä erityismääräyksiä. Myös työaikamääräyksiin perustuvat palkanlisät ja korvaukset on pyrittävä maksamaan välittömästi. MIKÄLI LISÄT JA KORVAUKSET YMS. eivät ole selvillä virkasuhteen päättyessä, tätä varten tulee olla käytettävissä KOHTUULLINEN SELVITYS JA LASKENTA-AIKA"Eli toi on lainaus KVTES:stä. Toi kohtuullinen aika on useimmiten seuraava palkkapäivä.

Vierailija

Lainaus:

maksetaan aina lopputilin yhteydessä ja lopputilihän maksetaan työsuhteen päättyessä!
samana päivänä kun työsuhde loppuu jos on vuorotyö, provikkaa tms. Kun ne on tiedossa vasta sinä päivänä. Loput maksetaan seuraavana mahdollisena palkanmaksupäivänä.

Vierailija

Jos viimenen työpäivä on vaikka sunnuntai niin miten voi maanantaina maksaa sunnuntainkin lisät kun lisät, etukäteen kun ei ole tiedossa onko henkilö silloin töissä?Ja tuossa on toi lainaus ainakin hoitoalan tessistä joten se siitä.

Vierailija

Lainaus:

samana päivänä kun työsuhde loppuu jos on vuorotyö, provikkaa tms. Kun ne on tiedossa vasta sinä päivänä. Loput maksetaan seuraavana mahdollisena palkanmaksupäivänä.
Palkat maksetaan heti. Jos niitä ei makseta kolmen päivän sisällä huomautuksesta, on työntekijä oikeutettu odotusajan palkkaan. Oikeus voi syntyä myös ilman huomautusta.Jos työntekijä on toimittanut selvitykset töistä, se voidaan maksaa. Esim. leimaukset tai muu normaali käytäntö kirjata työt on riittävä työntekijän toimittama selvitys.Laissa on säädetty, että lopputili maksetaan työsuhteen päättyessä, jos palkanlaskennalla on jotain vaikeuksia sen suhteen, heidän ON sovittava asiasta. Palkanlaskija EI päätä laista poikkeavaa toimintatapaa.Jos palkanmaksajalla ei ole mahdollisuutta hoitaa asiaa, on asia vietävä työnantajan ja ylimmän johtajan tietoon, jotta asiassa voidaan toimia lain edellyttämällä tavalla. Käytännössä se helpoin tapa on puhua työntekijän kanssa ja KERTOA, milloin palkka tulee. Nyt on toimittu aivan väärin.Oikeusturvan takia laittaisin nyt sinne työnantajalle kirjallisen tiedon, minä päivänä kysyit tuota asiaa palkanlaskennasta ja jos siitä on yli kolme päivää, huomauta myös siitä. Työnantajan luulisi säpsähtävän, mutta jos ei ole kolmeen päivään tullut lopputili, silloin saat kuuden päivän ylimääräisen palkan.nimim. 50 henkeä työllistänyt yrittäjä.

Vierailija

Etkö osaa lukea? Etkö älyä että eri Tessit menee eritavalla? Nimenomaan tuossa KVTES:ssä on viittaus siihen että tuo korvaus EI KOSKE viranhaltijoita (ja ap oli viranhalija) ja että työnantajalla on OIKEUS kohtuulliseen aikaan palkanlaskennassa!! Ainut mikä tuossa on väärin on se että palkkatoimistossa ei osattu vastata tohon kysymykseen, itse olisin soittanut uudelleen seuraavana päivänä tms ja pyytänyt selvittämään asia. Mutta NIMENOMAAN tuo 6päivää EI KOSKE viranhaltijoita kvtes:ssä!!!!!!!

Vierailija

Jos työsuhde päättyy sunnuntaina, ei mitkään kellokortit tai kirjaukset tms ehdi toimittaa tietoa lisien ja korvausten maksusta maanantaille jolloin työsuhde on jo päättynyt. Työnantajalla on vuorotyössä oikeus kohtuulliseen palkanlaskenta-aikaan. Yleensä 7-14 päivää.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat