Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

En JAKSA enää keksiä ruokaa jauhelihasta, broilerista, lohesta, pastasta, riisistä ja perunasta.

Vierailija
01.02.2012 |

V*ttaa aina kytätä halvimpia kilohintoja kaupassa ja ostaa sitä samaa eli halvinta. Aina samat teelaadut, leikkeleet, jogurtit...



Olisipas edes joskus varaa ostaa just sitä ruokaa, mitä mieli tekee eikä aina koittaa loihtia jotain uudenmakuista jauhelihasta, keräkaalista, potuista ja porkkanoista. :-P

Kommentit (57)

Vierailija
1/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maahanmuuttajilta vois saada hyviä reseptejä lähi-idän seudulta ja Turkista tulleet laittaa ihanaa ruokaa.

Ulkomailla on tapana syödä mausteita ja itse raaka-aine ei maistu ollenkaan. Siellä on kehittynyt tällainen tapa koska raaka-aineet pilaantuu lämmössä nopeasti ja niiden huono maku on peitettävä mausteilla.

kuule, kaikkialla on menneinä aikoina peitetty ruoka-aineksien makua mausteilla, niin se tehtiin Suomessakin. Ota huomioon, että täällä elettiin melkein puoli vuotta ilman muuta tuoretta ruokaa kuin riista. Eli suolaa, suolaa, ja enemmän suolaa.... Sen sijaan jossain lähi-idässä on tarjolla tuoreita vihanneksia ja hedelmiä melkeinpä vuoden ympäri. Kannattaa vähän perehtyä lähi-idän ruokakulttuuriin, ennen kuin laukoo kommentteja. Kannattaa aloittaa vaikkapa erinomaisesta uudesta opuksesta, Helena Hallenbergin ja Irmeli Perhon "Ruokakulttuuri islamin maissa". Itse asiassa lähi-idässä ruoka EI ole kovinkaan tulista, vaikka mausteita käytetäänkin enemmän kuin Suomessa.

joo suomestahan ei saa vihanneksia?

Nyt oli tiettävästi kyse ruokakulttuurien kehittymisestä ennen nykyaikaa... kyllä siellä "ulkomailla" on myös nykyään pakastimet ja jääkaapit, eli ei siellä ruokaa pilaantumisen takia tarvitse enää maustaa.

Mikä helvetin ruokakulttuuri? Käypä katsomassa miten beduiinit syö. Millaisia muuten sieniä ja marjoja tuolla Saharassa kasvaa. Entä millaisia juureksia?


Lue nyt vaan tuo suosittelemani kirja ja sitten voit hävetä hiljaa typeriä kommenttejasi.

Mm. kahvi on muuten tullut Eurooppaan islamilaista tietä, ja sanakin tulee arabian kielestä. Samoin vaikkapa kaalikääryleet on täysin islamilaisen alueen ruokalaji. Kuskus-ruuat, falafelit, kebabit, sashlikit...

Mitä supisuomalaista sitten... klimppisoppa ja pastanttipuuro. Nojuupajoo.

Saharassa kasvaa keitailla vaikka mitä. Islamilainen ruokakulttuuri kattaa alueet Marokosta Kiinan itäosiin, joten siihen väliin mahtuu aika lailla muutakin kuin Saharan autiomaa.

Suomessa marjoja ja sieniä saa pari kuukautta alkusyksystä ja sen jälkeen ne pitääkin jo säilöä. Ja mikä siinä sitten maistuukaan, no mausteet eli sokeri, suola jne.

Mistä pääsee alkuperäiseen paskaväitteeseesi siitä, että kun TÄÄLLÄ on niin tuoretta ruokaa ollut aina ympäri vuoden, niin TÄÄLLÄ ruoka muka maistuu aidosti puhtailta ruoka-aineksilta, ja SIELLÄ JOSSAIN ULKOMAILLA jossa ruoka on niin pilaantunutta (hehehe), on pakko mausteilla peittää pilaantuneisuus.

Vierailija
2/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse liottamistasi herneistä. Ei ole kallista ja varmasti vaihtelua nykyiseen ruokalistaanne. Voi tehdä ison annoksen ja syödä useampana päivänä ja vielä pakastaakin osan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toisaalta onko siellä Stockallakaan niin ihmeellisiä ruokia. Suomessa on vaan niin tylsät valikoimat...



Käytkö muuten Lidlissä?

Vierailija
4/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

et kyllä ole oikeasti köyhä, jos voit ostaa leikkeleitäkin.

t: opiskelija, joka voi ostaa niitä leikkeleitä



Mutta hei, oikeasti jos sinulla on varaa ostaa noita edellämainittuja niin kyllä ongelma on korviesi välissä. Oletko kokeillut tehdä esim. intialaista ruokaa tms. muita etnisiä ruokia?

Vierailija
5/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jotain reseptejä tulemaan nosita aineksista. Minuu kyllästyttää kun aina samoja ruokia. Niihin jotenkin jumiutuu eikä enää keksi muuta. Ällöttää kaikki valmismarinoidut lihat ja kana.

Vierailija
6/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lähi-idän seudulta ja Turkista tulleet laittaa ihanaa ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

älä edes yritä keksiä uusia ruokia. tee joka vko sitä samaa. lapset syö takuu varmasti, eikä tarvii panostaa ruoan laittoon :)



Mulla joka vko sama ostoslista: jauhelihaa, broilerin rintoja, pakaste lohikuutioita... jne

Vierailija
8/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piti siis kirjoittaa näin:


t: opiskelija, joka EI voi ostaa niitä leikkeleitä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

perheessä allergikko. V*tuttaa vääntää lähes yhtä ja samaa ruokaa päivästä toiseen. Haaveilen, että voisin tarjota lapselle joskus kalaa, maitotuotteita, pastaa. Minusta SE olisi helppoa.

Vierailija
10/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuten esim. yhteishyvä-lehdessä on perusruokaohjeita vähän muunneltuna, joista saa arkiruokiin vaihtelua. Ei ole vaikea soveltaa niitä, jos nyt ei halua laittaa koko palettia uusiksi ja kokeilla yksi viikko marokkolaista/intialaista/kiinalaista ruokaa.

3

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tulee edes vähän vaihtelua :)

Vierailija
12/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunaviipaleita

vuohenjuustoa

kanasuikaleita

ruokakermaa--uunissa n. 200 C tunti

mausteet



Rosmariiniperunat:



perunaviipaleet

rosmariinia

oliiviöljyä---uunissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

älä edes yritä keksiä uusia ruokia. tee joka vko sitä samaa. lapset syö takuu varmasti, eikä tarvii panostaa ruoan laittoon :) Mulla joka vko sama ostoslista: jauhelihaa, broilerin rintoja, pakaste lohikuutioita... jne

Ihan älyttömän hyvä tuote mutta en tunnu löytävän sitä enää mistään...

Vierailija
14/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Possu on halpaa, osta sitä ja tee vaikka läskisoosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvälle tuo kana-vuohenjuustovuoka. Pitää kokeilla.

Vierailija
16/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta lohiviipale ja pakasta se. leikkaa kohmeisena niin saat helposti viipaleita/kuutioita.





Vierailija
17/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Possu on halpaa, osta sitä ja tee vaikka läskisoosia.

tosi hyvin haudutettuna, että ei ole ainakaan kiireruokaa. Toisaalta sitä sydänkohtauspossua ei muutenkaan kannata kauhean paljoa syödä.

Vierailija
18/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvälle tuo kana-vuohenjuustovuoka. Pitää kokeilla.

T:uusavuton

Vierailija
19/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

17: paistetaan, raakaa kanaa ei saa laittaa sekaisin muiden ruoka-aineiden kanssa.



Kyllä meidän muksulle ainakin possu kelpaa ilman mitään hauduttamisiakin. Ja jos on varaa ostaa lohta, niin possu on kyllä paljon halvempaa.



Mitä proteiinia ap muka ostaisi jos rahaa olisi enemmän?

Vierailija
20/57 |
01.02.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän neljä