Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten puuro nopeasti ja vähällä vaivalla aamulla?

Vierailija
09.10.2011 |

Olen päättänyt alkaa syödä kaurapuuroa aamuisin, sillä olen kyllästynyt leipään ja muroihin. Ihnoan mikropuuroa ja pussipuurot ovat kalliita, joten puuro pitäisi keittää perinteisesti kattilassa.



Mikä olisi nopein ja helpoin tapa? Esim. niin, että kiehautan veden, lisää hiutaleet, laitan levyn pois päältä ja annan hautua? Eikö puuro pala pohjaan?



Tiedän olevani vähän uusavuton tässä asiassa :) Rakastan kaurapuuroa ja normaalisti keitän sen pitkään ja hartaasti hauduttaen Elovena-hiutaleista, mutta viikolla aamuisin siihen ei ole aikaa.

Kommentit (30)

Vierailija
1/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

itse syön aina arkiaamuina mikropuuron.

Tai entä jos lämmität mikrossa edellisenä päivänä kattilassa keitetyn puuron.

Vierailija
2/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

en ala keittelemään yhtä annosta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennemmin sitten niitä muroja tai leipää.

Vierailija
4/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmään veteen hiutaleet, sitten kiehumaan. Ehtii siis jo turvota siinä kiehumista odotellessa. Menee jokunen minuutti niin on sopivasti pehmennyttä, sitten pois liedeltä ja antaa seistä ja jäähtyä vähän.

Vierailija
5/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä laitetaan jumbokaurahiutaleita yön yli niin, että illalla puurokattilan vesiosassa keitetään vesi, kaadetaan siitä tarvittava määrä puuro-osaan hiutaleiden päälle. Sitten levy pois ja puuro jää hautumaan.



Aamulla puuroon lisätään suola ja lämmitetään. Tulee todella maittava puuro.

Vierailija
6/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli veden keittimeen vesi. Tilkka kattilan pohjalle.

Tässä ajassa voi vaikka vetää vaatteita itselleen päälle.

Kun kiehuva vesi on kattilassa, hiutalee sekaan. Levy pienemmälle.

Tässä ehtii sitten jo meikata yms. kun sillon tällöin käy sekoittamassa puuroa.

Valmista n. 5 minuutissa.

hetki kannen alla hautumassa ja lautasille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennemmin sitten niitä muroja tai leipää.

En itsekään tee liedellä yhtä annosta, vie tuhottomasti aikaa. Mikrossa kestää 2-3 minuuttia ja ihan samat ainesosat siinä on?

Vierailija
8/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflonkattilaan vettä ja kiehumaan.

Hiutaleet samaan aikaan kylmään veteen.

Puuro kiehuu itsestään ja tässä välissä voi vaikka laittaa vaatteet päälle tms.

Suolaa puuroon ja puuro lautaselle.

Joskus annan puuron jäähtyä ja teen jotain siinä välissä.

Yleensä laitan puuron päälle jäisiä marjoja, joten ei jäähdytystä kaipaa.

Teflonkattilassa ei puuro juuri välisekotteluja kaipaa. Ei pala pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiutaleet sekaan, meikkiä naamaan, kun alkaa lähestyä kiehumista liettä pienemmälle ja sekoitusta, lisää meikkiä naamaan, sekoitusta ja puuro on valmis. ei todellakaan vie muutamaa minuuttia kauempaa!

Vierailija
10/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen vaan pitää osata laittaa riittävästi vettä, siis oikea määrä. Ja älä käytä pikahiutaleita vaan ihan kunnon kaurahiutaleita. Esim. Pirkan luomu hiutaleet on tosi hyviä. Samoin Elovenan runsaskuituiset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

...Laittaa jo illalla lautasen, jossa vesi+hiutaleet, mikroon. Aamulla vaan mikro päälle.



Mulla oli tapana keittää puuro kattilassa aamuisin vielä muutama vuosi sitten. Ei siihen menny mun mielestä huomattavasti enemmän aikaa, pari dl vettä kiehuu nopeasti ja ne hiutaleetkin on yleensä pikahiutaleita. Lähinnä tuli enemmän tiskiä kuin mikropuuron kanssa, kun piti se kattila aina pestä..

Vierailija
12/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä lapsuudenkodissa puuro jätettiin yöksi hautumaan termariin ja siitä kaikki eri aikaan kouluunlähtijät sai puuronsa omaa tahtiaan. Ruispuurosta tuli ainakin ihan järkyttävän hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä laitan illalla kattilaan veden valmiiksi, samoin hiutaleet valmiiksi kippoon. Ensi töikseni väännän levyn päälle. Juoksaisen postilaatikolla ja käyn vessassa. Siinä vaiheessa vesi alkaa olla kuumaa (ei vielä kiehuvaa) ja kippaan hiutaleet sekaan ja sammutan levyn. Sitten teen sekä omat että lasten aamupesut ja kun ne on tehty, saa mennä suoraan pöytään.



Tässä annoksessa on 6 desiä vettä ja meidän aamupesut on nopeita. :)

Vierailija
14/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten niin mikropuuro on limaista?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen vaan pitää osata laittaa riittävästi vettä, siis oikea määrä. Ja älä käytä pikahiutaleita vaan ihan kunnon kaurahiutaleita. Esim. Pirkan luomu hiutaleet on tosi hyviä. Samoin Elovenan runsaskuituiset.

Musta paras kaurapuuro syntyy Nalle pikakaurahiutaleista tosi nopeesti mikrolla.

Maku vain paranee, kun korvaa nesteestä puolet kevyt-, tai rasvattomalla maidolla.

Vierailija
16/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aamulla vedenkeittimellä vesi kiehuvaksi ja välittömästi hiutaleiden päälle. Anna hautua viitisen minuuttia, sekoita pariin kertaan, suola sekaan ja valmista on.

Vierailija
17/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

miten niin mikropuuro on limaista?

Miten voi perustella, että limainen on limaista? Miten perusteltaisiin se, että etana on limainen? Sillä, että se on limainen vai?

Tiedän kyllä, teen joka ilta lapsille mikropuuroa... Selkeä ero on hellalla tehtyyn aamupuuroon.

Vierailija
18/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Elovena, suola ja kiehuva vesi soppatermokseen illalla. Aamulla tarjolla aivan järkyttävän hyvää puuroa! Kyllästyin itse joka päivä vaan pesemään sitä termosta...

Vierailija
19/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mikron jälkeen hyvä kun laittaa vielä nokareen voita päälle.

Vierailija
20/30 |
09.10.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hanki kirppikseltä tms. Aromipesä. Tai osta hidaskeitin. Tai kokeile tuota termaria. Tai laita uuniin yöksi 90 asteeseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi neljä kaksi