10kk vauva ja tavallinen maito

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Moi!Kyselisin miten ootte ruvennu totuttamaan tavalliseen maitoon + muihin maitovalmisteisiin tässä 10-12kk iässä? Mä oon vähän hukassa että mistä ja miten aloittaa, neuvolakin on vasta 12kk iässä, siksi kysyn teiltä.Toiseks olis ihan muuten vaan kiva kuulla miten teillä menee päivärytmit, meillä on edelleen vähän hukassa päivärytmit/päikkärit ja yöt levottomia...Kiitos!

Kommentit (2)

Vierailija

Niissä lukee, että 10-12kk ikäiselle aloitetaan maitovalmisteet käyttöön vähitellen, äidinmaidon tai korvikkeen lisäksi viiliä, maustamatonta jogurttia, piimää, maitoa.Toisessa ohjeessa lukee: Noin 10-12kk ikäisenä lapselle voideaan äidinmaidon lisäksi antaa pieniä määriä jogurttia, rahkaa tai viiliä sellaisenaan tai marja- ja hedelmäsoseen kanssa. Puuron, vellin ja soseiden valmistuksessa käytetään nesteenä vettä, äidinmaitoa tai korviketta. Ruokajuomana voi olla maito tai piimä, jota lapsi tarvitsee noin 6 dl päivässä mukaan lukien kaikki käytetyt maitovalmisteet.Itse muistaakseni annoin raakaa maitoa juotavaksi vasta lähempänä 1v ikää, kun ensin oli totuteltu maitotuotteisiin jogurtin tai rahkan kanssa.

Jellona84
Seuraa 
Liittynyt18.12.2009

alotettiin 10 kk iässä ensin jugurteilla ja viileillä. Sitten pikku hiljaa aloin tekemään maito pohjaisia ruokia (esim. puuro lehmän maitoon). Reilu 11 kk iässä alettiin juomaan pikku hiljaa lehmän maitoa, ensiksi yhdellä aterilla lehmän maitoa ja muilla korviketta. Vatsa ei reagoinut mitenkään, joten aika nopeasti pystyi lisäämään aina maito annoksia.Esikoisen päivärytmiä en enää niin tarkkaan muista. Mutta meillä 7,5 kk vauvan rytmi:

- herää n. klo 7

- 7.30 aamupala

- leikkimistä sisällä ja ulkoilua

- 10.30 lounas

- päiväunille 11-11.30 ja unet 1½-2 h

- 13.30 välipala

- leikkimistä ja ulkoilua

- 16.30 päivällinen

- leikkimistä

- 18.30 iltapuuro ja sitten toimet ja nukkumaan n. klo 19.30

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat