Säilytättekö oliiviöljyä jääkaapissa?
Kommentit (18)
Kai tyhmempikin edes kokeilemalla huomaa mitä tapahtuu jos sen laittaa jääkaappiin..?
Kai tyhmempikin edes kokeilemalla huomaa mitä tapahtuu jos sen laittaa jääkaappiin..?
Tyhmemmänkin pitäsi tietää mitä toisaalta öljylle tapahtuu lämpimässä ja valossa, härskiintyy
Jääkaappi on liian kylmä. Öljyä pitää käyttää tarpeeksi paljon ja usein, niinkuin suositellaankin, niin ei kerkiä härskiintyä.
Kai tyhmempikin edes kokeilemalla huomaa mitä tapahtuu jos sen laittaa jääkaappiin..?
Tyhmemmänkin pitäsi tietää mitä toisaalta öljylle tapahtuu lämpimässä ja valossa, härskiintyy
joka mulla on, ei ole siinä hellan vieressä härskiintynyt:) on sellainen tummempi pullo, liekö suojaa sitten valolta.
Tyydyttymättömissä rasvahapoissa on yksi (monoeenirasvahappo) tai useampia kaksoissidoksia (polyeenirasvahapot, PUFA). Tyydyttymättömissä rasvahapoissa voi olla normaalin kaksoissidoksen sijaan myös kolmoissidoksia.Tyydyttymättömät rasvahapot hapettuvat helposti ilman, valon, hapen tai lämmön vaikutuksesta ja tuottavat peroksideja, alkoholeja, aldehydejä, ketoneja, karboni- ja dikarbonihappoja. Tämän takia esimerkiksi erilaiset öljyt, kuten oliiviöljy, rypsiöljy, pellavasiemenöljy ja kalaöljy tulisi säilyttää VIILEÄSSÄ valolta suojattuna. Lisäksi runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältäviä öljyjä ei tulisi käyttää paistamiseen. (Tästä lisää kohdassa essentiaalit rasvahapot).
http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141
Jääkaapissa siis säilyy ja siitä ottaa vain osan pöydälle "jäähtymään".
Oletko kokeillut mitä käy kylmäpuristetulle oliiviöljylle jääkaapissa?
Minulla on rypsiöljy jääkaapissa ja oliiviöljy tavallisessa kaapissa. Ei oliiviöljyä voi käyttää jääkaappista suoraan.
Tyydyttymättömissä rasvahapoissa on yksi (monoeenirasvahappo) tai useampia kaksoissidoksia (polyeenirasvahapot, PUFA). Tyydyttymättömissä rasvahapoissa voi olla normaalin kaksoissidoksen sijaan myös kolmoissidoksia.Tyydyttymättömät rasvahapot hapettuvat helposti ilman, valon, hapen tai lämmön vaikutuksesta ja tuottavat peroksideja, alkoholeja, aldehydejä, ketoneja, karboni- ja dikarbonihappoja. Tämän takia esimerkiksi erilaiset öljyt, kuten oliiviöljy, rypsiöljy, pellavasiemenöljy ja kalaöljy tulisi säilyttää VIILEÄSSÄ valolta suojattuna. Lisäksi runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältäviä öljyjä ei tulisi käyttää paistamiseen. (Tästä lisää kohdassa essentiaalit rasvahapot).
<a href="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141" alt="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141">http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a>
Vaatii viileän säilytyksen, eli pikkupullo josa salaatti ja sellanen nopea tarve pöydällä, loppu jääkaapissa.
Oletko kokeillut mitä käy kylmäpuristetulle oliiviöljylle jääkaapissa?
Minulla on rypsiöljy jääkaapissa ja oliiviöljy tavallisessa kaapissa. Ei oliiviöljyä voi käyttää jääkaappista suoraan.
Tyydyttymättömissä rasvahapoissa on yksi (monoeenirasvahappo) tai useampia kaksoissidoksia (polyeenirasvahapot, PUFA). Tyydyttymättömissä rasvahapoissa voi olla normaalin kaksoissidoksen sijaan myös kolmoissidoksia.Tyydyttymättömät rasvahapot hapettuvat helposti ilman, valon, hapen tai lämmön vaikutuksesta ja tuottavat peroksideja, alkoholeja, aldehydejä, ketoneja, karboni- ja dikarbonihappoja. Tämän takia esimerkiksi erilaiset öljyt, kuten oliiviöljy, rypsiöljy, pellavasiemenöljy ja kalaöljy tulisi säilyttää VIILEÄSSÄ valolta suojattuna. Lisäksi runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältäviä öljyjä ei tulisi käyttää paistamiseen. (Tästä lisää kohdassa essentiaalit rasvahapot).
<a href="<a href="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141" alt="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141">http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a>" alt="<a href="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141" alt="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141">http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a>"><a href="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a>" alt="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a>">http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a></a>
Ei se silti säily lämpösessä koska se on ÖLJY
määrä pöydällä erillisessä astiassa, loppu jääkaapissa!!!
Oletko kokeillut mitä käy kylmäpuristetulle oliiviöljylle jääkaapissa?
Minulla on rypsiöljy jääkaapissa ja oliiviöljy tavallisessa kaapissa. Ei oliiviöljyä voi käyttää jääkaappista suoraan.
Tyydyttymättömissä rasvahapoissa on yksi (monoeenirasvahappo) tai useampia kaksoissidoksia (polyeenirasvahapot, PUFA). Tyydyttymättömissä rasvahapoissa voi olla normaalin kaksoissidoksen sijaan myös kolmoissidoksia.Tyydyttymättömät rasvahapot hapettuvat helposti ilman, valon, hapen tai lämmön vaikutuksesta ja tuottavat peroksideja, alkoholeja, aldehydejä, ketoneja, karboni- ja dikarbonihappoja. Tämän takia esimerkiksi erilaiset öljyt, kuten oliiviöljy, rypsiöljy, pellavasiemenöljy ja kalaöljy tulisi säilyttää VIILEÄSSÄ valolta suojattuna. Lisäksi runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja sisältäviä öljyjä ei tulisi käyttää paistamiseen. (Tästä lisää kohdassa essentiaalit rasvahapot).
<a href="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141" alt="http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141">http://keho.net/artikkelit/naytaartikkeli/Rasvahapot-141</a>
Katoinpa sitten huoneenlämmössä säilyttämänsä oliiviöljypullon kyljestä, että "säilytettävä kylmässä". Siellä se pullo on sitten ollut varmaan jo puoli vuotta jääkaapissa - kovettuneena. Mies käyttää enää vain rypsiöljyä.
ollaan syöty sitä huoneoliiviöljyä:D?
Oliiviöljyä suositellaan käytettävän huoneenlämpöisenä. Jääkaapissa oliiviöljy jähmettyy. Tällöin hyvän öljyn pinnalle nousee pieni keltainen helmirivistö, jossa vitamiinit ovat. Jähmeää öljyä sisältävästä pullosta ne tulevat ulos ensimmäisessä kaadossa. Öljy muuttuu kuitenkin jälleen homogeeniseksi lämmetessään huoneenlämpöiseksi. Paras paikka säilyttää oliiviöljyä on ruokakaappi, sillä öljy pitää myös pimeästä. Tästä syystä tuottajamaissa pyritään laatuöljyt pakkaamaan tummiin pulloihin tai usein kanistereihin. Korkki on syytä pitää suljettuna, sillä öljyyn tarttuu makuja ulkopuolelta vaikkei öljy olisikaan hajun lähteisiin suorassa kosketuksessa.
kestä pieni pullo kovin kauaa ja on se huoneenlämmössä kaupassakin.
tavallisessa kaapissa, kai siella suht pimeaa on. Ei ole koskaan mennyt huonoksi. Oliivioljy on usein tummassa pullossa, mutta muut varittomassa muovipullossa ja lampimassa hyllyssa kaupassakin.
Kaikesta te jaksatte stressata :)
kestä pieni pullo kovin kauaa ja on se huoneenlämmössä kaupassakin.
Kaupassa pullot on avaamattomia
vaan hellan vieressä maustekorissa.