Neuvokaahan äitienpäiväkakun pohjan ohje, että onistuis minultakin.
On tulossa lapsia ja lastenlapsia käymään, minulta vain ei onnistu kakunpohja. Vaikka olen kuulemma "mailman paras lihapullien tekijä"
Kommentit (11)
mutta jos haluat tehdä itse, helpoin on varmasti tehdä kakku kääretorttulevystä
jos et tuohon ikään mennessä osaa tehdä kakkupohjaa ei kannata enää yrittää. Kaupasta saa saksalaisia valmispohjia tosi halvalla.
Niissä on sellainen ns moka että ne tehdään all-in-one menetelmällä, kaikki aineet kerralla sekoittimeen ja tämän takia kosteus tulee nopeasti läpi.
Simppeli kakun teko on osta valmis pohja, laita päälle litra jäätelöä palloina ja avaa joku hedelmäpurkki ja kaada se päälle, kaikkea nestettä ei kannata, itse asiassa vain ne hedelmät, nesteet heität lavuaariin.
maistuu, edullista ja ei ole pelkoa että epäonnistut.
Suurimmmat mokat epäonnistumisissa on otetaan kakku liian aikaisin uunista. Mielummin anna olla vaikka 10 min pidempään kuin otat liian aikaisin, paista oikeassa lämpötilassa ja kun sekoitat kananmunat ja sokerit sekaisin sekoita niin että kun nostat vatkaimet ylös voit valuvalla taikinalla kirjoittaa tekstiä ja se ei häviä 2 sek päästä. Jos nämä tekee oikein ei kakku voi epäonnistua, ellei uuni oli huono mutta tuskin sulla on kun lihapullatkin onnistuvat, sikäli mikäli uunissa ne teet.
SIENIKAKKUPOHJA
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl kiehuvaa vettä
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kiehuva vesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa vielä 5-10 minuuttia, veden lisäämisen jälkeen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-40- minuuttia.
kinuskikissa. Itse möhläsin kakkupohjan aina! Tuolla sivulla erittäin hyviä ohjeita ja hyvät ohjeet myös tuohon, miten saa sokerikakkupohjan onnistumaan.
SOKERIKAKKUPOHJA
4 munia
1½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
tai
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Munat ja sokeri vaahdotetaan. Vaahto on sopivaa silloin, kun voit tehdä vaahdosta kahdeksikon niin, että se säilyy hetken. Lisää sekoitetut kuivat aineet kevyesti sekoittaen. Kaada taikina hyvin voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa n. 30-40 minuuttia.
2-3 munaa ja 2 dl sokeria vatkataan valkoiseksi vaahdoksi (eli vaahtoa vatkataan kunnes vatkaimestaa valuvalla taikinalla ehtii kirjoittaa nimensä taikinan pintaan ennen kuin alkupää katoaa)
Sitten sekoitetaan toisessa kulhossa joko 2dl vehäjäauhoja tai 1dl vehnäjauhoja ja 1dl perunajauhoja sekä 1tl vaniljasokeria ja
1tl leivinjauhetta
Ja sekoitetaan ne lusikalla varovaisesti munasokerivaahtoon.
TÄmän jälkeen sekoitetaan vielä 1dl kiehuvaa vettä koko soossiin.
kaadetaan kakkuvuokaan ja paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 25-30 min.
Kun kakku on paistunut, se otetaan varovaisesti ja tönimättä tai kolistelematta uunista ja annetaan jäähtyä kunnolla ihan hiljaa paikallaan vuoassa. Vasta kun se on kokonaan jäähtynyt, se kumotaan ja irrotetaan vuoasta ja leikataan kerroksiksi. (Tällä ohjeella saa helposti 2 kerrosta, 3 kerrokseen vähän liian ohut)
1 lasi munia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoa johon voi mukaan laittaa hiukan perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
- Vaahdota munat ja sokeri
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoitellen vaahtoon
- paista 175 asteessa n 35-40 minuuttia
Teen kaikkiin juhliin kaikki safkat sieltä ja aina vaan onnistuneet on kaikki!
Eihän sitä helpompaa voi olla!
- Laita lasiin 5 kananmunaa
- toiseen samankokoiseen lasiin samanverran sokeria
- ja kolmanteen jauhoja (taas saman verran kuin on noita kahta muuta ainesta, halutessasi voit sekoittaa jauhoihin 2 tl leivinjauhoja, ei pakollista)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vaahto on tarpeeksi kovaa kun teet vatkaimella kuvion sen pintaan ja kuvio jää näkyviin.
Lisää jauhot varovasti puuhaarukalla tms sekoitellen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (itse suosin mannarynejä) vuokaan ja paista 175 asteessa noun 40 min.
Eihän tässä voi epäonnistua???
1 lasi munia
1 lasi sokeria
1 lasi vehnäjauhoa johon voi mukaan laittaa hiukan perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
- Vaahdota munat ja sokeri
- Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti sekoitellen vaahtoon
- paista 175 asteessa n 35-40 minuuttia
Tärkeitä vinkkejä:
- huoneenlämpöiset munat
- KUNNOLLA vatkattu muna-sokerivaahto (valmista, kun vaahdon pintaan jää hetkeksi kuvio, kun valutat vaahtoa siihen)
- sekoita jauhot NOPEASTI, mutta varovaisesti vaahtoon
- älä kolistele tai tömistele uunin lähellä, kun kakku on uunissa, äläkä avaa uuninluukkua liian aikaisin
mutta jos haluat tehdä itse, helpoin on varmasti tehdä kakku kääretorttulevystä