Kukaan itseään kunnioittava ihminen ei tilaa Mc Donaldsista salaattia!
AIVAN hirveetä kuraa, kreikkalainen salaatti, ainut hyvä siinä on se fetajuusto, kurkku ja tomaatit molemmat ulkomailta (paksukuorisia ja maku aivan käsittämättömän pahaa), salaatti kuivaa.
Grillattussa kanassa paksu ja sitkeä kuori.
Fiestasalaatissa yli 700 kcal eli se siitä terveellisyydestä..
Ei enää ikinä. Toista on hesen kanasalaatti, omnoms :P
Kommentit (25)
[quote author="Vierailija" time="10.10.2013 klo 17:15"]
Kukaan itseään kunnioittava ihminen EI SYÖ Mc Donaldsissa.
[/quote]
Eipä ole minun itsekunnioitukseni kiinni siitä, missä syön.
Jaa. Mua ihan harmitti viimeks kun kävin mäkillä, tilasin hampurilaisaterian ja huomasin vastansen jälkeen että fiestasalaatti oli tullut takaisin. Se on törkeen hyvää.
Ja ne kalorit on mulle ihan yks ja sama, en syö salaattia kaloreiden takia. Jos ne kalorit olis ainut ruuan funktio, söisin varmaan vaan jotain nutrilet-ateriankorvikkeita. Tai hei nuudelikeittoa, ei tule paljon kaloreita!
Olkoon vaikka 2000 kaloria, eipä se silti olisi mikään päivän ainut ateria.
t. 50 kg
[quote author="Vierailija" time="24.02.2011 klo 11:00"]
Ihminen tarvitsee enemmän kuin 700 kcal päivässä. Sellainen kalorimäärä ei tee ateriasta epäterveellistä. Ruoka on polttoainetta eikä elämän tarkoitus.
[/quote]
Minulle on koulussa opetettu, että normaalia istumatyötä tekevä nainen kuluttaisi n. 1200kaloria/päivä. Ja hyvä kerta-ateria sisältäisi n. 300 kaloria. Eli kun neljä kertaa päivässä syö kevyesti, niin ei tule nälkä ja verensokeri pysyy tasaisena. Onhan tuo 700 kaloria jo yli puolet kerta-aterian suosituksesta. Korjatkaa toki jos olen aivan väärässä.
Itse yllätyin positiivisesti viimeksi, kun tilasin uuden kana-pestosalaatin. Oli todella maistuvaa.
"kurkku ja tomaatit molemmat ulkomailta"
Kumpi on lopulta ekologisempaa: kasvattaa näitä 20-asteen pakkasessa närpiöläisissä kasvihuoneissa vai tuoda jostain, missä ne kasvaa ulkosalla?
otin kana-caesarsalaatin.
Oli todella hyvää! Jos vielä joskus ko puljuun eksyn, otan varmasti uudestaankin.
Oli kyllä kesä joten varmaan laadukkaampia aslaattitarpeita on saatavilla ihan eri tavalla kuin tähän vuodenaikaan.
Ihminen tarvitsee enemmän kuin 700 kcal päivässä. Sellainen kalorimäärä ei tee ateriasta epäterveellistä. Ruoka on polttoainetta eikä elämän tarkoitus.
"kurkku ja tomaatit molemmat ulkomailta" Kumpi on lopulta ekologisempaa: kasvattaa näitä 20-asteen pakkasessa närpiöläisissä kasvihuoneissa vai tuoda jostain, missä ne kasvaa ulkosalla?
Ootko ajatellut sitä polttoaineen määrää, mikä ulkomaisten kasvisten kuljettamiseen kuluu? Ja kyllä ne ulkomaisetkin tomaatit täytyy säilöä tietyssä lämpötilassa, etteivät kypsy liian nopeasti tai jäädy eli energiaa siihenkin menee.
Pahinta on kuitenkin espanjalaisten käyttämä polkuhintainen työvoima, jolla ei käytännössä ole juurikaan oikeuksia saati palkkaa. Että mietipä sitä, kun syöt sitä pahaa espanjalaista kurkkuasi!
"kurkku ja tomaatit molemmat ulkomailta"
Kumpi on lopulta ekologisempaa: kasvattaa näitä 20-asteen pakkasessa närpiöläisissä kasvihuoneissa vai tuoda jostain, missä ne kasvaa ulkosalla?
Hiilijalanjälki on korkeampi kotimaisissa kasvihuonetomaateissa, kuin tänne tuoduissa(siinä on tietysti otettu huomioon kuljetuksesta aiheutuva rasite). Työolosuhteiden kannalta taitaa osa työntekijöistä valitettavasti olla ulkomailla lähes orjatyön kaltaisessa työsuhteessa. Kaikkea ei voi saada...
"kurkku ja tomaatit molemmat ulkomailta" Kumpi on lopulta ekologisempaa: kasvattaa näitä 20-asteen pakkasessa närpiöläisissä kasvihuoneissa vai tuoda jostain, missä ne kasvaa ulkosalla?
Ootko ajatellut sitä polttoaineen määrää, mikä ulkomaisten kasvisten kuljettamiseen kuluu? Ja kyllä ne ulkomaisetkin tomaatit täytyy säilöä tietyssä lämpötilassa, etteivät kypsy liian nopeasti tai jäädy eli energiaa siihenkin menee.Pahinta on kuitenkin espanjalaisten käyttämä polkuhintainen työvoima, jolla ei käytännössä ole juurikaan oikeuksia saati palkkaa. Että mietipä sitä, kun syöt sitä pahaa espanjalaista kurkkuasi!
Kuinka paljon meneen niiden kasvihuoneiden lämmittämiseen?
Ja näitähän tuodaan lentokoneilla (ainakin ennen tuotiin) jostain turistikohteista, mihin lentää paljon koneita, mutta vähän rahtia. Eli paljonko on se polttoaineen kulutuksen lisäys, joka tomaattikiloa kohden tulee? Onko se suurempi kuin kasvihuoneiden lämmittämiseen menevä energia? Minä en tiedä, kunhan pohdiskelen.
Ja muuten, siellä närpiöläisillä kasvihuoneilla raataa vankeina mamut, jotka RKP on kotouttanut ruotsinkielisiksi. He eivät saa töitä mistään muualta, koska RKP on estänyt heitä oppimasta suomea. Onko tämä eettistä?
Kyllä ne muuten Espanjassain kasvaa kasvihuoneissa.
Mutta aurinko taitaa siellä riittää niiden kasvihuoneiden lämmittämiseen?
mäkkärin salaatit aivan hirveitä. Hesessä salaatit ovat huippuluokkaa
Misätä lähtien kalorien määrä on ollut millään lailla verrannollinen annoksen terveellisyyteen :D
700 kcal lounas on ihan ok. Mitä ihmeellistä siinä on?
kun olin vielä töissä "nuoruudessani" mäkkärissä, söin joskus niitä hampurilaisia tai nugetteja, mutta salaatteihin en koskenut.
Aloin jossain vaiheessa tarkkailemaan syömisiäni ja eräs päivä sitten unohdin eväät kotiin, joten eiku salaattia itselle väsäämään.
IKINÄ, siis ei ikinä ole salaatin syöminen ollut niin työn ja tuskan takana. Vuoroin yökkäilin ja vuoroin survoni sitä ruokaa suuhun, koska nälkä oli hirmuinen ja oli kyseessä päivän viimeinen ruoka.
Salaatti siis juurikin tuo Grilled Chicken. Ja ceaser-kastikkeella, joka sekin on hirveää litkua. (jossa tosin vähän kaloreita ;D) Pidin kyllä tarkasti huolen jälkeenpäin että eväät muistin ottaa mukaan joka työpäivä :D
En todellakaan ymmärrä miten joku voi maksaa täyden hinnan siitä?
Fiestaa en ole ikinä maistanut vaikka sitä kieli lipoen aina valmistinkin kun se chili beef - seos tuoksui niin nannalta :P
normaaliin Grillediin ei kuulu kurkut mutta niitä viipaloin reilusti salaatin päälle. Big mistake, big mistake.
edellinen
"kurkku ja tomaatit molemmat ulkomailta" Kumpi on lopulta ekologisempaa: kasvattaa näitä 20-asteen pakkasessa närpiöläisissä kasvihuoneissa vai tuoda jostain, missä ne kasvaa ulkosalla?
Ootko ajatellut sitä polttoaineen määrää, mikä ulkomaisten kasvisten kuljettamiseen kuluu? Ja kyllä ne ulkomaisetkin tomaatit täytyy säilöä tietyssä lämpötilassa, etteivät kypsy liian nopeasti tai jäädy eli energiaa siihenkin menee.Pahinta on kuitenkin espanjalaisten käyttämä polkuhintainen työvoima, jolla ei käytännössä ole juurikaan oikeuksia saati palkkaa. Että mietipä sitä, kun syöt sitä pahaa espanjalaista kurkkuasi!
puhumattakaan siitä kamalasta lannoiteliemestä, jossa se epsanjan herkku kasvaa.
Kukaan itseään kunnioittava ihminen EI SYÖ Mc Donaldsissa.