Missä vaiheessa pähkinöistä tuli terveysruokaa?
kun tuossa 1990-luvulla olin teini niin ei olisi tullut mieleenkään syödä pähkinöitä, jos halusi pitää linjakkuutensa. Nyt kaikki lehdet ja muut toitottavat hyviä rasvoja sisältäviä pähkinöitä ja niitä saisi vetää kun karppailee ja vaikka mitä.
Missä vaiheessa siis pähkinät muuttuivat terveysruoaksi?
Kommentit (10)
se kasvisruoka buumi syntyikään? Vai oliko se jo 60-luvulla?
ne on ollut, kuhan ovat suolaamattomia ja pieni koirallinen päivässä riittää. Kyllä ne lihottaa jos vetää kohtuuttomasti.
käsketään vetää kourallinen pähkinöitä päivässä, aivan turhaa minusta.
jo kauan olleet terveysruokaa. Tietysti mikä tahansa safka muuttuu "huonoksi" siinä vaiheessa kun sitä nakataan ääntä kohti järjettömiä määriä. Pähkinöissä on paljon tyydyttymättömiä rasvoja ja luulisi niissä mitä lie kivennäisaineita jne löytyvän myös. Kai sitä aika moni mieluummin nakkaa pähkinöitä naamaan kun suoraan öljyä pullosta.
Vaikkei tyydyttynytkään rasva niin pahaa ole kuin mitä väitetään, niin myös niitä tyydyttymättömiä rasvoja pitäisi saada. Ja, keskimäärin suomalaiset saavat niitä aika huonosti.
Mutta samalla on muistettu mainita, että energiasisältö on korkea, eli 20-25 grammaa päivässä on riittävä annos.
vaikka pähkinät sisältävät paljon ns kovaa rasvaa, niin se pähkinöiden rasva on terveellistä ja suojaa mm sydän- ja verisuonitaudeilta.
En tiedä. Ihmettelen minäkin, mihin tarpeeseen käsketään vetää kourallinen pähkinöitä päivässä, aivan turhaa minusta.
Onhan se terveellinen ruoka turhaa, eikä nyt nälkään kannata mitään syödä.
eli suomalaiset syövät maapähkinöitä surutta kuvitellen niitä terveellisiksi...
pitänyt pähkinöitä epäterveellisinä.
kun huomattiin, että telkkaria katsoesssa on pakko olla jotain naposteltavaa. Sipsipussille piti keksiä vähän parempi vaihtoehto. Myös lisäaineettomuus ja luonnollisuus ihmisravintona lienevät syynä pähkinän suosiolle. Ja rasvaahan ei nykyään tarvitse pelätä.