Miten täytät täytekakun?
Miten noissa blogeissa saavat aina niin kauniin reunan, johon on helppo pursottaa kuorrutus siististi?
Mulla tulee aina röpöllinen, ts. täyte jää sisemmäksi kuin kakkupohjan reuna, ei mene tasaisen suoraksi. Kokeilin kerran koota kakun irtopohjavuokaan, niin kakku olikin pienentynyt jäähtyessään vaikka paistoin sen siis samassa vuoassa ja samalla tavoin "levahti" kuin ennenkin kun olen suoraan tarjoiluastiaan koonnut.
Jos yritän kermavaahdolla tasata sen röpöreunan, täytteet ottavat lastaan kiinni. Nuo blogi- ja keittokirjakakut näyttävät paljon tiiviimmiltä kuin omani. Miten ne sen tekevät?
Mikä avuksi?
Kommentit (2)
Kakun reuna tasoitetaan sokerikreemillä joka tekee reunasta tasaisen. Kreemi on eri koostumuksista kuin kermavaahto, eikä kaapaise täytettä mukaansa. Sokerikreemin ohje löytyy googlettamalla. Toinen vaihtoehto on reippaasti veitsellä leikaten tasata kakun reuna tasaiseksi.
Tätä kokeilenkin heti ensi kerralla! ap
joka tekee reunasta tasaisen. Kreemi on eri koostumuksista kuin kermavaahto, eikä kaapaise täytettä mukaansa. Sokerikreemin ohje löytyy googlettamalla.
Toinen vaihtoehto on reippaasti veitsellä leikaten tasata kakun reuna tasaiseksi.