Leipureita tms paikalla?
Haluaisin leipoa itse puolivalmiiksi pullaa niin, että tekisin taikinan, muotoilisin ja pakastaisin. Sulattaisin, kohottaisin ja paistaisin myöhemmin.
Miten tulisi toimia, että lopputulos olisi paras mahdollinen?
Kommentit (9)
Leivoin taikinan. Kohotin. Muotoilin pulliksi. Pakastin. Viikon päästä ajattelin ottaa yöksi jääkaappiin sulamaan. Sitten pöydälle kohoamaa. Sitten paistan. Onnistunko?
Vähän epäilen... Tosin en ole leipuri.
ja kokeile huomenna yksi koeversio paistamalla suoraan pakasteesta.
Noin ei kai yleensä tehdä. http://www.mtv3.fi/makuja/leivonta/leivontavinkit.shtml?1009995 Kannattaa selata mitä muuta google ehdottelee, "pullataikina pakastus".
Olen tehnyt monesti niin että teen taikinan, kohotan ja leivon pulliksi, sitten pakkaseen. Älä laita pullia jäisinä uuniin, vaan sulata ne. Sanoit laittavasti yöksi jääkaappiin ja siitä huoneenlämpöön, sopii vallan mainiosti! :)
Kohota vaan kunnolla ennen uuniin laittoa, niin hyvä tulee. Sulattaa ja kohottaa voi varovasti mikrossa. Mun mikrolla 20 s on hyvä, mutta kannattaa kokeilla omalla mikrolla pari sekkaa kerrallaan.
kuten joissakin kaupan raakapakasteissakin.