Viikon ruokalistaa teen. Jaetaan ideat!
Jotain ihan normia, ei mitään hanhenmaksapalleroita :)
Mä voin aloittaa:
- kalamureke
- kaalilaatikko
- bataattikeitto ja kanaleivät
Kaalilaatikko ois lauantaille ja illalla hodarit. Vielä puuttuu päiviä, auttekee!
Kommentit (40)
ma vasikanleikkeet+ kuohukermakastike+ salaatti ti uunikanaa+ lämpimiä vihanneksia+ kermaviili majoneesikastike ke itsetehty kebabrulla kera vihannesten ja kastikkeiden to jauhelihapihvit+ kaaliraaste+ partaäijää pe possunpihvejä parille päivälle la eilistä ruokaa su pekonikanaa Vihanneksia kavereina ja reilusti voita ja rasvaa missä ruoka paistetaan. Karpataan ja aikuisilla paino vain laskee:)
Saisko ohjeen?
Meillä mietitään jossain vaiheessa, että mitäs tänään syötäis. Katsotaan, mitä on kaapissa ja jos ei ole jotain sopivaa, mennään kauppaan.
Sitten kokataan. Ja syödään. Jos sitä jää yli, syödään seuraavanakin päivänä.
En todellakaan jaksa alkaa jotain listoja vääntämään.
Meillä on tänään currykanakastiketta ja riisiä ja eilistä kreikkalaista salaattia. Huomenna on teriyakilohta. Sen pidemmälle en ole miettinyt. Lammaspihvejä tekisi mieli.
Mutta mitä on partaäijä? Vai laitatko naapurin miehen salakäynnit sun makuuhuoneessa myös ruokalistalle? :)
Meillä mietitään jossain vaiheessa, että mitäs tänään syötäis. Katsotaan, mitä on kaapissa ja jos ei ole jotain sopivaa, mennään kauppaan. Sitten kokataan. Ja syödään. Jos sitä jää yli, syödään seuraavanakin päivänä. En todellakaan jaksa alkaa jotain listoja vääntämään.
En jaksa ravat kaupassa joka päivä ja miettiä joka päivä mitä syödään. Helpompi hoitaa miettiminen vaan yhtenä päivänä. Sitä paitsi mun on pakko saada kiloja pois ja ajattelen, että jos käy harvoin kaupassa, ei tule ostettua herkkujakaan. Lisäksi huhtikuussa pitää maksaa etelänmatka ja pitää säästää. Sen takia.
olen löytänyt ihan googlettamalla itsetehdyn kebabin ohjeen.
Itse laitan tuohon noin 1kg naudanlihaa, 1 rkl aromisuoaa, 1rkl mustapippurirouhetta ( myös valkosipuli ja chili sopivat). Vaivataan kauan eli kunnon sitko. Kääritään folion sisälle tiukka rulla ja paistetaan noin 125 astetta 3h. Jäähdytetään, vuollaan ohuita viipaleita ja grillivastuksen alle vielä uuniin. Lisukkeet ja kastikkeet oman maun mukaan:)
Eli mennään kauppaan vaikka maanantaina, katsotaan tarjoustuotteet ja poistot ja sit mietitään niiden perusteella mitä syödään seuraavina päivinä.
Ei käydä joka päivä kaupassa, ehkä kaks kolme kertaa viikossa.
Tänään on jotain broileriwokkia meillä, huominen selviää illemmalla. Jos ei kaupassa ole mitään tarjousta, kaivan pakastimesta varmaan jauhelihaa huomiseksi raaka-aineeksi.
on klassikko eli Lindahlsin valmistamaa Turkish Jogurt, jossa kannessa komeilee partainen äijä! Myydään 500g ja kilon purkeissa. Meillä tuota rasvaisempaa ja sokeritonta jogurttia syövät niin lapset kuin aikuiset.
Käy leivontaan, kastikkeisiin, dippeihin, cremefracen sijasta, rahkan asemasta jne. Loistava ja pehmeänmakuinen tuote!
Siinä on natriumglutamaattia. Jos yrität saada kiloja pois, niin se on sun vihollinen. MNatriumglutamaatti saa aivoissa aikaan hyvänolon tunteen - tekee mieli syödä lisää ja lisää ja lisää...
Tähän perustuu se, että on vaikea ottaa vain yhtä sipsiä. Natriumglutamaatti sen aiheuttaa.
Lisäksi häiritsee etenkin lasten aivokemiaa.
Laita ennemmin vaikka merisuolaa ja yrttimausteita kuin aromisuolaa.
Vai oletteko kotona päivät vai teette lyhennettyä työpäivää vai?
Me olemme mielestäni suht ajoissa kotona eli klo16, mutta en silti koe ehtiväni väsätä joka päivä itse jotakin ruokaa vaiheesta a vaiheeseen ö.
Ruoan siis tulisi olla valmista nautittavaksi viim klo16.45 mieluiten jo aiemmin.
Tuntuu että jo vaatteista kuoriutumiseen eteisessä ja kaikkeen muuhun kotiintulohässäkkään menee se 10-15min eli ruoanlaittoon jäis max 15-30min, veden kiehumispisteeseenkin menoon menee jo sen 10min.
Tulipa purkaus, mutta ahdistaa kun eineksiä menee arkisin säännöllisesti, toki esim su teen ruoan ma&ti riittämään jne mutta silti..
oli kermaista nakkikastiketta, perunamuussia ja keitettyjä kruunukasviksia. Nakkikastikkeen tein saarioisten nakeista (jotka napsahtaa ihanasti, must niistä saa parhaan nakkikastikkeen)tein tavallisen ruskean kastikkeen ja lisäsin lorauksen kermaa. Nakit ja sipulin paistoin pannulla. Käytiin tänään myös kaupassa ja kaapissa on kanaa, possun pihvejä ja jauhelihaa.. niistä väsään sitten loppuviikon ruuat. Saa nähdä mitä niistä syntyy. Ihan perusruokia, keittoja, kastikkeita, laatikoita, wokkeja yms.. Partaäijä eli partajogurtti on turkkilaista jogurttia, siin on kyljessä semmosen partaukkelin kuva. Vastasin nyt sen puolesta joka käytti tuota partaäijä sanaa. :)
safkat valmiiksi, tai ainakin puolivalmiiksi.
Ma Nakkikeitto
Ti Riisipuuro
Ke Uunilohi, riisiä, sitruunakastike
To Lämmin kanasalaatti, lapsille lisäksi nuudeleita
Pe Kananugetit ja perunapallot (lasten valinta, tulee serkkuja kylään, maistuu kaikille)
Viikonloppu on vielä auki, mutta luultavasti teen porolasagnea ja toisena päivänä kalaa tai kanaa.
Siinä on natriumglutamaattia. Jos yrität saada kiloja pois, niin se on sun vihollinen. MNatriumglutamaatti saa aivoissa aikaan hyvänolon tunteen - tekee mieli syödä lisää ja lisää ja lisää...
Tähän perustuu se, että on vaikea ottaa vain yhtä sipsiä. Natriumglutamaatti sen aiheuttaa.
Lisäksi häiritsee etenkin lasten aivokemiaa.
Laita ennemmin vaikka merisuolaa ja yrttimausteita kuin aromisuolaa.
johtuu, että on ihan yhtä vaikea ottaa vain sitä yhtä sipsiä, vaikkei niissä olisi tippaakaan 621:stä?
kaapissa ei ole edes aromisuolaa, vaan merisuolaa käytän lähinnä ruuassa. Natriumglutamaatin vaarat tiedän, mutta ajattelemattomuuttani menin kirjoittamaan alkuperäisen ohjeen.
Terv: kebabrullanainen, jonka naapuri todella on partainen äijä, mutta ei kuulu myöskään ruokavaliooni:)
Millä aikaa te noita ruokia väsäätte?
Vai oletteko kotona päivät vai teette lyhennettyä työpäivää vai?
Me ollaan kotona vasta viiden-kuuden välillä ja tehdään joka ilta ruoka alusta loppuun. Ruoka-aika on meillä noin puoli kahdeksalta.
Lapset ottavat välipalaa koulusta päästyään ja jaksavat ihan hyvin odottaa ruokaa.
safkat valmiiksi, tai ainakin puolivalmiiksi.
En jaksaisi uhrata edellisen illan vapaata löhöilyä seuraavan päivän ruuan esivalmistamiseen. Ei nappaa yhtään.
Meillä on tällä viikolla broileri-nuudelikeittoa, tulista porkkanakeittoa ja karjalanpiirakoita munavoilla, tortilloja paputäytteellä ja salaattia ja tänään on kinkkukiusausta salaatin kanssa.
Vai oletteko kotona päivät vai teette lyhennettyä työpäivää vai?
Me olemme mielestäni suht ajoissa kotona eli klo16, mutta en silti koe ehtiväni väsätä joka päivä itse jotakin ruokaa vaiheesta a vaiheeseen ö.
Ruoan siis tulisi olla valmista nautittavaksi viim klo16.45 mieluiten jo aiemmin.
Tuntuu että jo vaatteista kuoriutumiseen eteisessä ja kaikkeen muuhun kotiintulohässäkkään menee se 10-15min eli ruoanlaittoon jäis max 15-30min, veden kiehumispisteeseenkin menoon menee jo sen 10min.Tulipa purkaus, mutta ahdistaa kun eineksiä menee arkisin säännöllisesti, toki esim su teen ruoan ma&ti riittämään jne mutta silti..
Me tullaan kotiin aikaisintaan vartin yli viisi, jos pitää käydä kaupassa, vasta puoli kuuden jälkeen. Toisinaan syösään eineksiä, useimmiten nopeita kotiruokia, jauhelihakastiketta, kanakastiketta, kinkkukastiketta jne. Mulla on yleensä lapsille mukana joku eväs kun haen päiväkodista, banaanit tai eväspatukat. Kotona lapset juovat maitoa ja syövät ehkä kurkku- tai porkkanatikkuja lastenohjelmia katsoessaan.
Löytyisitkö keinon, joka antaisi sulle 10-15 minuuttia lisäaikaa. Ehtisit loistavasti kokata kotiruokaa. Miksi ruuan pitää olla pöydässä ennen viittä?
Ai niin, lapsiperheissä pitää olla nauhoitta digiboxi. Muuten ollaan Pikku Kakkosen aikataulussa.
Meillä mietitään jossain vaiheessa, että mitäs tänään syötäis. Katsotaan, mitä on kaapissa ja jos ei ole jotain sopivaa, mennään kauppaan.
Sitten kokataan. Ja syödään. Jos sitä jää yli, syödään seuraavanakin päivänä.
En todellakaan jaksa alkaa jotain listoja vääntämään.
meilläkin :)
Jossakin etelänmaissahan tuo on kai aika tavllista ja sopii rytmiin mutta harvemmin olen kuullut että iltapala-aikaan syödään täällä kotisuomessa päivällisruoka..
Kukin tietty tavallaan, mutta meillä muksut käy jo yöunille silloin, siis 19.30 ja syövät siten iltapalansa klo 19 hujakoilla.
-se joka tuskaili ajan riittämistä-
ma vasikanleikkeet+ kuohukermakastike+ salaatti
ti uunikanaa+ lämpimiä vihanneksia+ kermaviili majoneesikastike
ke itsetehty kebabrulla kera vihannesten ja kastikkeiden
to jauhelihapihvit+ kaaliraaste+ partaäijää
pe possunpihvejä parille päivälle
la eilistä ruokaa
su pekonikanaa
Vihanneksia kavereina ja reilusti voita ja rasvaa missä ruoka paistetaan. Karpataan ja aikuisilla paino vain laskee:)