Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millaista rasvalisää annatte yksivuotiaalle?

Vierailija
29.10.2010 |

Kommentit (27)

Vierailija
1/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jokainen saa normaaliruoasta ihan riittävästi rasvaa.

Vierailija
2/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta neuvolassa kysyivät, että olethan muistanut antaa rasvalisää. Ja olin tosiaan että What?

Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

juomaksi korviketta (soijapohjaista sellaista, allerginen lapsi kun on) kaupan perusjuoman tilalle. On rasvaisempaa ja energiapitoisempaa. Eiköhän sama päde lehmän maidonkin kohdalla eli anna korviketta perusmaidon sijaan.



Ja syynä siis meillä tuohon korvikkeen juottamiseen oli heikko painnonnousu. Ei 1-vuotta täyttänyt toki muutoin korviketta tarvitse.

Vierailija
4/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kans hoikka lapsi, paino alakäyrällä. 1-v. neuvolassa suositeltiin lisäämään öljyä itsetehtyihin ruokiin, 1 rkl/annos. Kylmäpuristettua oliiviöljyä lisäilen, ja korviketta olemme antaneet myös, koska se on rasvaisempaa kuin lehmän maito.

Joskus lisään voisilmän puuroon ja ostamme lapselle vain kulutusmaitoa, että on rasvaisempaa.

Omatekoisissa uoissa on yleensä jonkun verran rasvaa, mutta jos teen vaikka kanakeittoa, niin lisään siihen tarjoiluvaihessa öljyä

Vierailija
5/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

riippuu ruoasta, mutta ei omatekemissä ruoissa ole välttämättä paljoakaan rasvaa. Riippuu mitä lihaa käyttää ja paistaako lihan rasvassa. Eli rasvalisää tarvitaan useillakin hoikilla lapsilla!

Vierailija
6/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä meidän neuvolan lappusten mukaan kaikkien pitää antaa rasvalisää 1 v lapselle.



Maidoksi suositellaan rasvatonta maitoa ja jos ruoat tekee itse hyvistä aineksista, niin eipä sitä tarpeellista rasvaa saa riittävästi ilman rasvalisää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää.

Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys)

Ja esim. turkkilaista jukurttia.

Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista.

Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä.

Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?

Vierailija
8/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä meidän neuvolan lappusten mukaan kaikkien pitää antaa rasvalisää 1 v lapselle.

Maidoksi suositellaan rasvatonta maitoa ja jos ruoat tekee itse hyvistä aineksista, niin eipä sitä tarpeellista rasvaa saa riittävästi ilman rasvalisää.

Muistaakseni kaikille alle kaksivuotiaille (vai peräti kolmevuotiaille?!) pitää antaa rasvalisä. Lisäksi meidän 1-vee on pienikokoinen, joten siitäkin syystä mielelläni annan rypsiöljyt puuron seassa :)

Ja muistattehan kaikki, että ne hyvät rasvahapot on tarpeellisia KAIKKIEN aivojen ja solujen kehitykselle, ni!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kulutusmaidostahan saisi sitä rasvaakin ja sen lisäksi kannattaa lisätä öljyä ruokaan.



Miksi ihmeessä lapsen pitäisi kasvaa perunalla ja puurolla (=sokerilla). Niissä ei ole mitään rakennusaineita pienelle kropalle. Aivot ja sisäelimet esimerkiksi tarvitsevat kehittyäkseen rasvaa ja proteiinia. Näitä kumpaakaan ei ole puurossa eikä perunassa. Niissä on vain energiaa, siis samaa, jota saa siitä rasvasta.

Vierailija
10/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää.

Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys)

Ja esim. turkkilaista jukurttia.

Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista.

Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä.

Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan uskotte kirkkain silmin mitä neuvoloiden vanhoissa suosituksissa sanotaan?

Maidon rasva ei ole vaarallista, varsinkaan lapselle. uusia tutkimuksia aiheesta on netti pullollaan, jos vaan viitsii/osaa tutkia.

Vierailija
12/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mantelit/pähkinät

kala

normaalirasvaiset maitotuotteet

hedelmistä avokado

broileri

naudan liha

puuroihin voi lisätä oliiviöljyä

rypsiöljyn terveellisyyteen en enää itse usko,

osaan etsiä tietoa.

Ja eläinrasva on jo päässyt pannasta, kuunnelkaa ja katsokaa ympärillenne, mitä siellä tapahtuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja eläinrasva on jo päässyt pannasta, kuunnelkaa ja katsokaa ympärillenne, mitä siellä tapahtuu.


Juurihan tässä lähipäivinä rasvasodassa päädyttiin jälleen siihen että eläinrasva=paha, kasvirasva=hyvä (noin karkeasti).

Vierailija
14/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin ne neuvolassa sanoo, rasvatonta maitoa ym. mutta juustoa saa sitten syödä (ei puhuta rasvasta mitään) ja leivälle ehdottomasti rasvaa (pitää alkaa sitäkin ostamaan, kun muuten ei käytetä?!?).



Jos nyt on jotenkin alipainoinen lapsi ja allerginenkin vielä, niin kai sille on rasvalisää annettava, aivot tarvii rasvaa kehittyäkseen ja 1v aivot ei ihan valmiit ole vielä.



Meillä syödään rasvaista kalaa välillä, ruoanlaitossa käytetään öljyä/voita, erikseen en mitään rasvaa lapselle syötä. Neuvolassa sitten sanon, että joo, on syötetty margariinia lapselle...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä päästiin tähän tulokseen?

Vierailija
16/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää. Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys) Ja esim. turkkilaista jukurttia. Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista. Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä. Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?

Vierailija
17/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihan normikotiruokaa syödään tossa vaiheessa rasvoineen, sokereineen ja hiilareineen päivineen.

tollasta edes ollut 90-luvulla

Vierailija
18/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä syödään rasvaista kalaa välillä, ruoanlaitossa käytetään öljyä/voita, erikseen en mitään rasvaa lapselle syötä. Neuvolassa sitten sanon, että joo, on syötetty margariinia lapselle...

Se rasvan määrä, mitä lapsille suositellaan, ei ihan toteudu noissa sun mainitsemissa asioissa. Vai uiko ne teidän ruoat valmistuvaiheessa siellä öljyssä ja voissa, niin että sitä rasvaa lapsen lautasellekin asti päätyy riittävästi eikä vaan sinne paistinpannun pohjalla?

Vierailija
19/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

olen sitä mieltä että on parempi lisätä itse rasvat ommin, sekä lasten ruokiin, kuin käyttää ns. piilorasva tuotteita. Eli käytämme rasvattomia maito tuotteita yms. Margariinia/voita/öljyjä lisäämme leivälle, ruokiin yms. Tietääpähän ainakin suurin piirtein kuinka paljon ja millaista rasvaa syödään. Tottahan toki piilorasvaakin tulee syötyä esim. lihasta, mutta pyrin minimoimaan piilorasvan käytön.

Vierailija
20/27 |
29.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rasvatonta maitoa ja vähärasvaisia ruokia ja sitten joain rasvalisää. Jos lapsi saa normaalia maitoa (kevyt tai täys) Ja esim. turkkilaista jukurttia. Liharuokia ei tehdä mistään kevytjauhelihoista. Mantelijauhetta voi laittaa soseisiin ja oliiviöljyä. Miksi ensin pitää poistaa ruuan normaalit rasvat ja sitten antaa jotain lisää?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi seitsemän