Mikä mättää? Jauhelihakastike on kauhean makusta! Miten parantaa makua??
Paistoin sipulia ja ruskistin sekaan jauhelihaa. Laitoin suolaa ja sekaan santamarian tomaatti- salsakastikkeen (mieto), lisäsin vielä vähän tomaattipyrettä ja hiukan punaista vinegrettiä.
Mitä pitäis vielä lisätä et tosta tulis ihana ja mehevä?
Kommentit (30)
Hapan vinegretti kaipaa jotain makeaa.
sitten tiedät miltä maistuu pitkään haudutettu soosi
Toi vinegretti on makeahko ja lisäsin vähän sokeria. Meen nyt laittaan vielä ketsuppia ja hunajaa.
ap
valmistomaattikastikkeet on jo itsessään niin suolaisia ettei suolaa kannata paljon lisäillä. Lisää vettä jos on liian suolaista ja viinietikan vastapainoksi minäkin suosittelen sokeria tai hunajaa. Jatkossa ei kannata vinegrettejä lisäillä jauhelihakastikkeeseen.
ruskistan sipulit ja pari pilkottua valkosipulinkynttä ja jauhelihan, lisään tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia, vähän yrttisuolaa ja pizzamaustetta ja ihan pikkupikkutilkan kermaa. Annan hautua puolisen tuntia. Tää on meidän lasten suosikki spagetin kanssa.
Hyi hyi, ketsuppi käy vain makaronilaatikon päällä ja ranskiksien kanssa. ja tämä ei ole makuasia, vaan fakta.
Eihän nyt jauhelihakastikkeeseen vinegretti kuulu..:D!! Mitä ihmettä se siellä tekee - vaikka olisi hiukankin niin maku on pilalla.
Myös tomaattipyre on turhan väkevää. Käytä paseerattua tomaattia/tomaattimurskaa/lohkottuja tomaatteja. Ja anna hautua, ei se miltään maistu äkkiä valmiskastikkeeseen tehtynä.
Ja ei siihen makuun mitään kermaakaan tarvita, kunhan osaa maustaa.
laitan vielä tilkan kermaa sekaan.
ap
Lisään jauhelihamaustetta (valmis sekoitus), paprikajauhetta, ripaus currya, mahd. valkosipulijauhetta jos ei ole ollut kynsiä. sekoitan pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja lisään 5dl vettä. Lisään vielä lihaliemikuution ja suolaa ja ketsuppia annan hautua n.30min. Uppoaa meidän perhelle hyvin! :)
mutta käytän maustamiseen tavallista suolaa (tosi vähän, koska tomaattisoosipurkissa on jonkin verran) tai lihaliemikuutio, mustapippuria myllystä, timjamia ja basilikaa (tuoreina ruukusta, jos ovat pysyneet hengissä ikkunalla, muuten kuivattuna purkista). Välttämättä ei tarvita kermaakaan, mutta laitan, jos sattuu jääkaapissa olemaan avattu purkki joka pitää käyttää pois. Onhan se vähän parempaa niin :)
Yleensä valmiissa maustesekoituksissa on suolaa, curryssa on suolaa, lihaliemikuutiossa on kamalasti suolaa, ketsupissa on suolaa, ja lisäksi vielä suolaa... saisinko nähdä teidän perheen verisuonet?
pakko tunnustaa etten ole edes ajatellut tuota suolamäärää. Täytyypä kiinnittää jatkossa enempi huomiota. Kiitos, T.22
itse teen näin:
-Ruskistan jauhelihan pannulla ja maustan suolalla/jauhelihamausteella.
- Laitan kattilaan kiehumaan n. 6d vettä ja sekaan laitan 1 lihaliemi/kasvisliemikuution.
-Teen suurusteen (1-2rkl vehnäjauhoja 1dl kylmää vettä) ja lisään suurusteen liemeen hyvin sekoittaen, kunnes tarpeeksi sakeaa. Tämän jälkeen lisään tomaattisosetta oman maun mukaan (tuubista)
Kun kastike on hautunut hetken, lisään joukkoon ruskistetun jauhelihan, hiukan mustapippuria rouheena, paloiteltuja tomaatinpaloja, basilikaa ja annan hautua vielä hetken.
Itse teen jauhelihakastikkeen usein tomaattimurskaan ja lisään sitten Pirkan välimeren tahnaa (paprika-cashewpähkinä) lasipurkista.
(ps. Tahnoja on erimakuisia.)
kerron sit kun ollaan syöty. Perheessä mä, mies ja kaks poikaa (5v, 7v).
Keitin riisiä lisäksi ja salaatiksi tomaattia ja kurkkua.
Jälkkäriksi vesimelonia.
truuttaa joukkoon ketsuppia, sinappia ja smetanaa.