Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

miksi sima ei poreile? Voiko tehdä mitään

Vierailija
01.05.2010 |

Sima ei poreilekaan. Mikä meni pieleen? Voiko pelastaa jollain lailla.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

unohditko sen uutteen? hiivaa ja sokeria lisäilet...

Vierailija
2/14 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hiivaa laitoin, samoin sokeria.



Mistä uutteesta puhut?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei sima ole käynyt. Eli vesi ollut liian viileää että hiiva olisi lähtenyt toimimaan. Toinen ääripää on että laitat liian kuumaan veteen hiivan ja tapat hiivan.



Ei kannata lähteä lämmittelemään! Se uusi olisi valmista vasta keskiviikoksi, kato kun sun pitäisi laittaa uudet hiivat josta juoma tekeytyy.



Onko jossain lähellä ABC josta saat simaa juotavaksi?



Ps. Vinkki jatkoon: tee sima paria päivää ennen Vappua valmiiksi niin ehdit tekemään uuden erän jos käy noin jatkossa. Sima on juotavaa viikon niin kestää Vapun yli hyvänä silti.

Vierailija
4/14 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siihen tulee uute, hiivaa ja sokeria.

Vierailija
5/14 |
01.05.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei tuo suuri vahinko ole, juodaan sitten viinimarjamehua.



Hiivassa se ongelma tosiaan varmaan on.



Asutaan Helsingissä, joten täältä löytyy ihan aukiolevia kauppojakin lähempänä kuin huoltoasemia.



kiitos

Vierailija
6/14 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voiko sitruunan säilöntäaine tappaa simasta hiivan? Ei ollut ongelma lämpötilassa. Laitoin 2 l kuumaa vettä fariinisok päälle ja sitten 2 l kylmää vettä, sitruunan mehun ja raastetun kuoren (pesin sitruunan Fairyllä hyvin ja huuhtelin hyvin, kun ei ollut luomua). Herneenkokoisen hiivanpalan liuotin pieneen nestetilkaan (ei kuuma) ja kaadoin sekaan.

Pullotuksen jälkeen rusinat ovat vähitellen huoneenlämmössä nousseet pintaan, mutta sima ei kuitenkaan käy yhtään. On vain sitruunalle maistuvaa makeaa lientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kai annoit koko liemen viiletä kädenlämpöiseksi?

Vierailija
8/14 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se 4l litkun pitää olla kädenlämpöistä kun sinne lisää hiivan. Vaikka se olisikin liuotettu johonkin ensin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pika-apu: laita Samariinia niin poreilee.

Vierailija
10/14 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itselleni kävi joskus niin ettei simassa ollut yhtään poretta. Ostin hiilihappovettä ja sekoitin puolet sitä ja puolet simaa. Hyvää oli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
01.05.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsellä sama ongelma viime viikolla. Nostin pullot huoneenlämpöön tekeytymään, niin johan alkoi poreilla ja tuli oikeata simaa.

Ja hiivahan tulee tosiaan laittaa kädenlämpöiseen veteen ja simaan. Itse liuotin hiivan eka 1dl kädenlämpöistä vettä ja kaadoin sen kädenlämpöiseen simaan. 2 kerralla onnistuin suoraan.

Vierailija
12/14 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itselle kävi sama eli voi. Älkää raastako muita kuin luomusitruunoita jos kuoren laitatte. Itse en jatkossa enää kuorta laita, vain mehu ja toki inkivääri raastettuna. Itsellä meni kolme sankollista pieleen kunnes tajusin mikä sen aiheuttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viitsisköhän tehdä simaa vapuksi. Onhan ne kaupan litkut onnettomia, vai onko joku törmännyt kelvolliseen?!

Vierailija
14/14 |
23.04.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

turpohiiva,superhiiva , tuommoista haet + 5-6kg lisää sokeria.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yhdeksän neljä