Kertokaa tyhmälle eroa on donitsilla ja munkkirinkilällä?
Eikö niihin tule suurinpiirein samoja aineita, ja rasvassa paistetaan molemmat.
Kommentit (12)
donitsin pienemmäksi kuin munkkirinkilän...
olisko joku mauste? Vai onko se niin, että munkit paistetaan rasvassa ja donitsit uunissa?
Joo, yleensä munkit on kohotettu hiivalla ja donitsit leivinjauheella, mutta olen nähnyt myös hiivalla kohotettuja donitseja. Tänä vappuna meinasin tehdä leivinjauheella kohotettuja donitseja.
ja mehevämpiä. DOnitsit pehmeitä löllöjä, pieniä, teollisia.
taikina munkissa ja donitsissa. Munkkitaikina on ns. vehnästaikina eli pullataikina, mutta donitsitaikina tehdään ihan erilailla,ja kohotetaan leivinjauheella. Googlatkaapas noita taikinoita :)
Molemmat paistetaan kuitenkin upporasvassa.
Munkkirinkilä on pullaa, donitsi on kakkua. Siinä se ero pohjimmiltaan.
Donitsit tehdään kai kakkutaikinasta, munkit munkkitaikinasta.
Donitsi tehdään leivinjauheella ja munkki kohotetaan hiivalla siittä tulee koostumukseen ero.
Todella huono prova tai sitten et ole syönyt koskaan kumpiakaan.
ja dontisi leivinjauheella.