Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Vauvan ensiruokiin vinkkejä kaivataan

Vierailija
06.04.2010 |

Vauva on aloittamassa 6kk ikäisenä kiinteitä. Millaisia kasvissekoituksia olette pakastaneet ja millä on hyvä aloittaa?

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kokeiltiin ensin perunaa, mut se ei mennyt millään alas. Seuraavaks kokeilin bataattia ja se maistuikin tosi hyvin. Vähitellen lisäsin maissia, perunaa ym. Kukka- ja parsakaalia annoin kans, mut ne aiheutti kovat vatsakivut ensialkuun. Eli kokeile noita kaaleja varovasti, pienin annoksin.

Vierailija
2/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä alotettiin bataatilla, johon sitten sekoitin perunaa, porkkanaa, maissia, kaikkea - hyvin upposi ja vatsalle lempeämpää kuin pelkkä peruna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
4/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt on 3 viikkoa syönyt soseita.

Aloitettiin perinteisesti perunalla, rintamaidolla tein soseekksi.



Sitä viikon verran makuannoksina, sitten otetiin porkkana. Porkkana on herkkua.



Olen pakastanut porkkanakuutioita sekä porkkana-perunaa. Peruna ei ole mennyt rakeiseksi, kun olen ne noin yhdistänyt. Näin vauva syö perunaakin, pelkästä perunasta ei oikein välitä.



Lisäksi on syönyt päärynää ja kaurapuuroa.



Tällä viikolla otetaan liha ohjelmaan.



Eli nyt syö aamulla kaurapuuroa, lounaalla perunaporkkanaa tai porkkanaa.



Päivällisen kohdilla uudestaan porkkanaa tai sitten päärynää.



Ja illalla taas kaurapuuroa.



Rintamaitoa lisänä, aina kun vauva haluaa.

Vierailija
5/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit antaa lapsen noukkia sitä vaikka sormin ja syödä omaan tahtiinsa soseen seasta tai ihan erikseen. Lapsi tottuu alusta pitäen erilaisiin karkeuksiin, ja voi sitten joko ottaa sen vastaan tai ei.



Meidän kolmonen aloittelee just maissilla, ja maissinaksukin on aika hyvä. Sen saa itse suuhun, siihen ei vahingossakaan pääse tukehtumaan, kun se heti sulaa. Maissipuuroa taas keitän maissijauhoista.

Vierailija
6/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

syövät aamulla kaurapuuroa, lounaalla kasvisruokaa (perunaa + porkkanaa tai kukkakaalia tai parsakaalia tai maissia), välipalaksi porkkanaa tai päärynää tai persikkaa, päivälliseksi perunaa + broileria tai possunlihaa ja iltapalaksi riisipuuroa. Ja tietysti joka aterialla sekä yöllä kerran maitoa. Teen itse soseita tai annan purkista valmiita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

peruna, porkkana tai maissi..

Vierailija
8/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastemaissista meinaa jäädä kuoret inhottaviksi. Miten muilla? Pakastatteko perunaa aina jonkin muun kasviksen kanssa? oletteko tarjonneet ensin lounaana kasvissosetta ja sitten ottaneet välipalaksi hedelmän vai miten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset


Sen saa pehmeäksi pienessä kattilassa vesihauteessa. Pakastaa tietysti ei voi, mutta on erittäin nopea tehdä.....



JA munakokkelia tuo 10kuinen syö aaamiaiseksi ja iltapalaksi :)

Vierailija
10/10 |
06.04.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on aloitettu bataatilla, perunalla ja kesäkurpitsalla. Olen pakastanut soseet jääpalarasioissa ja siirtänyt sitten pakastepussiin. Näistä paloista on helppo tehdä erilaisia sekoituksia. Perunaa olen pakastanut bataatin seassa, mutta silloinkin tahtoo rakenne vähän kärsiä. Muita hyviä kasvissoseita saa esim. kukkakaalista, parsakaalista ja palsternakasta.

Ja vinkkinä, että kun aloitatte lihat, niin blenderissä soseutettu (keitetty/uunissa kypsennetty) liha on kätevä pakastaa ohuena levynä. Eli laitat esim. uunivuoan päälle leivinpaperia ja levität soseen sen päälle ohueksi kerrokseksi. Jäätyneenä lohkot pakastepussiin: levystä on kätevää taitella sopiva määrä lihaa.