Lihaton hernekeitto maistui hyvältä, soijarouhe korvasi lihan
Olipa positiivinen yllätys meidän tämäniltainen ruoka.
Olen aiemmin kertonut että yksi lapsista ei syö enää naudan- ja sianlihaa ja siksi on jouduttu perintisiä reseptejä muokkailemaan.
Kun laitoin hernekeiton kiehumaan laitoin sinne samalla kourallisen tummaa soijarouhetta, pilkoin pari sipulia ja laitoin vielä kolme kasvisliemikuutiota ja kokonaisia mauste- ja musta pippureita.
Soija oli jauhelihan näköistä valmiissa keitossa. Tekisi mieli testata keittoa jollekin lihansyöjälle ja kuunnella kommentteja, huomaako mitään eroa vai meneekö täydestä kuin väärä raha.
Tässä olisi yksi hyvä vaihtoehto koulujen kasvisruokapäivälle.
Kommentit (12)
että miksi ollaan kasvissyöjää henkeen ja vereen mutta silti ollaan koko ajan selittämässä, että tämä-ja-tämä on ihan kuin lihaa? Hyvä kasvisruoka on hyvää, ei sen tarvitse matkia lihaa.
Onpa muuten käsittämättömän typeriä kommentteja. Googletin soijarouhehernekeiton ohjetta ja päädyin tänne. On näköjään Vauva-foorumi maineensa mukainen.
Osaankin tehdä herkullista ruokaa siitä, jotkut muut ehkä kaipaa sikanautaa.
Edelleen tytär on semi-vege.
Soijarouhe on löytänyt tiensä makaronilaatikkoon ja ei enää muunlaista tehdäkään.
Idea tuossa soijarouheessa on että se pitää maustaa huolella. Teen niin että freesaan sipulit ja lisään soijarouheen ja freesaan edelleen maustan ja sen jälkeen lisään vettä tai kasvisliemikuutio+vesi ja keitän jonkin aikaa niin että neste ja mausteet imeytyy rouheeseen.
Tulee hyvää tortillatäytettä ja kastiketta yms.
Maustamisessa se taika piilee. Mautontahan se sellaisenaan on.
Kasvisvaihtoehto hernekeitossa on ihan pelkkä herneet ja pari sipulia, maustaminen suolalla, meiramilla ja sinapilla. Olen oppinut tämän syötyäni ihanaa Pirkan luomuhernekeittoa, joka on lihaton ja joka sisältää vain herneitä ja vettä. Jostain syystä soijarouhe ei minusta sovi hernekeittoon: ehkä siksi, että soijarouhe vaatii kunnon maustamista ja sehän ei taas kuulu hernekeittoon.
Tuo soijarouhe on ihan kamalaa paskaa! Maistuu ihan hirveälle. Kaupan kasvishernekeitto on hyvää kun siinä on porkkanaa ja sipulia, mutta ei luojan kiitos tuota kuraa.
Monista kasvisruoista kun jättäisi soijan pois, menekki kasvaisi varmasti. Apetitilla oli ennen mielettömän hyvät kasvispyörykät, joissa ei ollut soijaa (ei ainakaan maistunut ja muutama sekasyöjäystävänikin söi niitä paljon), mutta nämä uudet on kaukana niistä vanhoista , nämä uudet on pilattu soijalla.
Siis soijahan olisi hyvää -mutta se on epäterveellistä, esim. kilpirauhasongelmaisille.
En ymmärrä kyllä minäkään miksi hernekeittoon pitää laittaa lihankorviketta, siitä saa niin hyvää ilmankin. Soijaa käytän itse lähinnä tofun muodossa, soijarouheen ihanuutta en ole koskaan tajunnut. Jos se idea on siinä maustamisessa, niin miksipä ei sitten lyö niitä mausteita suoraan siihen ruokaan..
[quote author="Vierailija" time="19.03.2010 klo 00:52"]
että miksi ollaan kasvissyöjää henkeen ja vereen mutta silti ollaan koko ajan selittämässä, että tämä-ja-tämä on ihan kuin lihaa? Hyvä kasvisruoka on hyvää, ei sen tarvitse matkia lihaa.
[/quote]
Kasvisruoka on kasvisruokaa. Itse en ole ymmärtänyt soijanakkeja tmv jotka jäljittelevät lihaa. Tai joulukinkun muotoon muotoiltu seitankinkku!!!
Tuo soijarouhe on ihan kamalaa paskaa! Maistuu ihan hirveälle. Kaupan kasvishernekeitto on hyvää kun siinä on porkkanaa ja sipulia, mutta ei luojan kiitos tuota kuraa.