tekeekö joku oikeesti muka 2 eri lämmintä ruokaa päivässä?
Kommentit (74)
Eikä samaa viitsi syödä kahdesti samana päivänä. Viikolla tosin lapsi syö koulussa ja me öissä lounaan.
En ihan joka päivä, mutta n.5krt/vk.
eikö riitä aamupala,lounas välipala ja iltapala??
mutta usein syödään lounaalta jääneet sapuskat sitten päivällisellä.
jos puuron laskee yhdeksi. Aina on lapselle ollut 2 lämmintä ateriaa ja useimmiten aamupuuro lisäksi.
aamupala, päivällinen ja iltapala ihan hyvin.
BMI alle 40
Lounas n. klo 11 ja päivällinen n. klo 17.
En tietenkään joka päivä tee kahta ateriaa, vaan toisen otan pakasteesta, yleensä lounaan. Samaten keittoa syödään yleensä kahtena päivänä peräkkäin.
Onkohan tässä nyt jotain ihmeellistä? Ateriat täydennän välipaloilla siten, että joiain syömme n. neljän tunnin välein. Annokset eivät ole suuria, mutta koko perheemme on hyvässä kunnossa.
viikolla aina, viikonloppuisin varsinkin kesäaikaan vain yksi ruoka mutta vastaavasti aamu- ja iltapalat tuhdinpia.
5henk. perhe
Koska joskus syotan lapset illalla ja sitten heidan mentya nukkumaan syomme miehen kanssa jotain muuta mista lapset eivat valttamatta pitaisi tai muuten vain niin etta saamme nauttia ja herkutella.
hoikempia ja terveempiä. Minulla tämä vaatii vielä harjoittelua, mutta lapsilleni olen sitä tapaa opettanut järjestelmällisesti
Lähes joka päivä. Välipaloja tulee sit syötyä kyllä tosi harvoin.
Meillä yleensä lounaalla päivällisen jämät. Jos päivälliseltä ei ole jäänyt mitään, teen lounaallakin jotain kunnon ruokaa.
Itse en yleensä 2 lämmintä syö, mutta kasvavat lapset tarvitsevat kunnollista ja monipuolista ruokaa.
Meillä kolme alle kouluikäistä kotihoidossa ja tottakai saavat kaksi lämmintä ruokaa per päivä. Siis aamupuuro, lounas (välillä eilistä), välipala, illallinen ja iltapala/pienimmällä puuro.
Viidelle hengelle on kyllä helpompaa tehdä ruoka kuin lämmittää eineksiä tai tähteitä...
(Ja bmi koko perheellä alakanttiin (mulla 18), syödään terveellisesti!)
Mutta kerralla teen aina isomman satsin ruokaa, joten usein lounaaksi on samaa kuin edellisenä päivänä päivälliseksi. Tai sitten otan toiselle aterialle aiemmmin tehdyn valmiin ruoan pakkasesta.
Perunat, pastan tms. keitän aina uuden, ja salaatti tietysti on myös tuore.
Teen joka päivä päivällisen ja sitä syödään seuraavana päivänä lounaaksi ja mies vie töihin evääksi. En jaksaisi väsätä kahta eri lämmintä ruokaa joka päivä. Ateriarytmi menee meillä niin, että aamupala, lounas, pieni välipala, päivällinen ja iltapala. NÄin pysyy verensokeri tasaisena. Viikonloppuisin kyllä homma luisuu usein käsistä.
En halua syödä kahdesti samaa ruokaa peräkkäin. Jos ylimääräistä jää niin pakastan sen ja syön sitten joku toinen päivä.
mutta jos lapset alle kouluikäisiä? eikö riitä aamupala,lounas välipala ja iltapala??
Varsinkin pienet lapset tarvitsevat kaksi kunnon lämmintä ateriaa, sekä aamiaisen, välipalan ja iltapalan siihen päälle! Aikuinen saattaa pärjätä vähemmälläkin.
Kasvavalla lapsella on pieni vatsalaukku, siksi hän tarvitsee säännölliset, kooltaan kohtuulliset ateriat päivittäin.
En yleensä tee molempia alusta alkaen samana päivänä. Eli useimmiten arkilounaalla on puolivalmisteita tai ihan täysin einestä, tai sitten edellisen päivän jämiä.
Viikonloppuisin teen lounaan "kunnolla" ja päivällinen on esim. lättyjä/pannaria/vohveleita tai riisipuuroa.
Eli einespainotteinen, jämistä kasattu tai peräti eilistä (hui). :> Päivällinen sitten on "tuoretta" ruokaa.
Vaikkei tietysti arkipäivisin kun olemme töissä ja lapsi koulussa.