Itse tehty lihasose vauvalle. Miten teet?
Ajattelin tehdä itse lihasosetta vauvalle, kun se on niin turkasen kallista kaupassa.
Kerro paras ohjeesi tähän, kiitos :)
Kommentit (13)
sitten soseutettiin. pakastin ne jääpalakuutiomuoteissa. Sitten siirsin pakasterasiaan. kalalle, broilerille ja naudanlihalle, jokaiselle omat rasiansa.
ja ne kasvissoseet erikseen. Näin oli monta eri vaihtoehtoa.
ja jo siinä pelkästään säästi pitkän pennin, kun osti kasvissoseita, mutta lihan tarjosi niistä pakastetuista kuutioista.
sitten keitin lihan kasvisten keitinliemessä kypsäksi, lisäsin vain pari pippuria ja laakerinlehden veteen.
muussasin sauvasekoittimella ja sitten laiton lautaselle pieniä lönttejä, pussin päälle ja pakkaseen, kun oli jäätyneet irrottelin löntit pakastepussiin.
Olen nähnyt miten ne kaupan soseet tehdään. Liha ja kasvikset laimennetaan sellaiseksi ripulikakan näköiseksi vesiliruksi, siis ihan vedeksi, ja sitten sakeutetaan pektiinillä että tulisi "sosetta".
kanat ja kalat. Soseutin ja pakasti jääpalamuotilla. Kovettuneet laitoin pusseihin. Kasvissoseita tein eri yhdistelmillä ja pakastin lasipurkkeihin (ostin hedelmäsoseet ja käytin niitä purkkeja). Kasvissoseen kanssa otin yhden tai pari palaa lihaa.
9kk lapselle jo jauhelihasta ruokaa niin, että paistoin (tai paahdoin oikeastaan) lihan pannulla. Hyvin kelpasi, eikä tullut vatsakipuja. Ei kai se minkään suositusten mukaista ole, mutta näin meillä, kun ollaan siirtymässä pikkuhiljaa samaan ruokaan muiden kanssa.
5kk ikäiselle tietysti kannattaa keittää liha, meillä kalkkuna kelpasi keitettynä oikein hyvin ja soseutui helposti sauvasekoittajalla, kun lisäsin vettä.
oli itse tekemäni kana-maissi-ananas -sose. Nyt en enää muista suhdetta, mutta keitin kananrinnat kypsäksi, samoin kypsensin pakastemaissin. Lisäsin ananasta purkista ja soseutin kaiken yhdessä monitoimikoneessa. Maissi jäi mukavan karkeaksi, oppi lapsi samalla siihen, että kaikki ei ole silkinhienoa.
Nosto! Miten nykypäivänä? Enää ei kuulemma suositella ihan mössöksi soseuttamaan?
[quote author="Vierailija" time="15.08.2015 klo 17:55"]Nosto! Miten nykypäivänä? Enää ei kuulemma suositella ihan mössöksi soseuttamaan?
[/quote]
Mä oon betäny lihan vaikka parin porkkanan ja veden kaa ihan sileeksinsauvasekoittimella, sitten lisään siihen keitettyjä kasviksia ja perunaa ja sekoitan edelleen mutten enää ihan sileeksi vaan jätän vähän sattumia. Toetty ihan alkuun voi vetää aivan sileeksi mutta aika pian voi ruveta karkeuttamaan sosetta ja siirtyä heti haarukalla muussattun kun vaan lapsi sen sietää. Meillä kuipus söi 7kk iästä samaa ruokaa kuin muutkin(ilman suolaa ja maitotuotteita) haarukalla muussattuna tai sormiruokana.
Aikoinani tein "karjalanpaistia" eli lihat uuniin ja niin kypsäksi että murenevat vaikka sormin... Siitä sitten ristiin rastiin leikaten terävällä veitsellä hienon hienoksi silpuksi. Ja isommalle vauvalle sitten vähemmän hienoa silppua.
Isomman vauvan karjalanpaistissa oli sitten ripaus pippuria, sipulia, ruohosipulia, paprikaa...kaikkea sitä mukaa kun oli maisteltu.
kasvissoseet gein kukin laji erikseen, niin oli sitten helppo pakkasesta ottaa tänään kuutio kukkakaalia ja kuutio porkkanaa possun kanssa ja huomenna kuutio parsakaalia ja kuutio kyssäkaalia kanan kaveriksi.
tein sitten 5kk vauvalleni ekaa kertaa lihasosetta :)! Joten kiitokset vinkeistä ja siitä, että joku vielä nosteli ketjua :D!
Ne muuten ON sikakalliita ne lihasoseet kaupassa!! Tulee TOSI paljon halvemmaksi tehdä itse..
ap
kunnon loraus vettä, niin soseutuu paremmin.
erillään kattilassa ja soseutan.
pakastan minigrip-pusseissa
sitten kasvikset erilleen esim. bataatti tai peruna-porkkana-kukkakaali ja soseutan ja pakastan.
välllä voi sit tarjota pelkkää kasvista tai vaihdella lihoja niin saa vähän eri yhdistelmiä
ai niin herne-maissi-paprika-kana-riisi mössöä oon pakastanu ihan silleen