Oikeaoppinen RAAKAPAKASTE esim. pullasta? Miten?
Onko jotakin erityistä huomioitavaa jos aikoo laittaa pullaa pakkaseen ilman paistoa - niin että ois paistamista vaille valmis ennen käyttöä? Pitääkö paistaa kuitenkin hetki ennen pakastusta ja jos pitää, niin miksi?
Kommentit (6)
Vai jos paistaa pullat, pakastaa, sulattaa sitten kun tarve?
Vai jos paistaa pullat, pakastaa, sulattaa sitten kun tarve?
Kohotat ja laitat sitten pakastimeen, miten... pussiin? Eikö litisty?
leivinpaperin päällä ja kun ovat jäätyneet voi pakata pusseihin.
Ja kun ottaa pakkasesta levittää ne pellille leivinpapeerin päälle.
näin tehdään leipomossa
ps. uusi ketjussa
Pakastus syö hiivan tehoja, joten tarvitset hiivaa noin 30 % enemmän raakapakasteeseen. Ja raakapakasteisiin se paras rasva on voi, jos et sitä et nyt muutenkin leivonnassa käytä.
Ja kohotus vie sitten aikaa. Varaudu jopa kolmen -neljän tunnin kohottamiseen sen jälkeen, kun pulla on sulanut. Ellei köökkisi ole tosi lämmin :)
Tosin tosiasia on se, että raakapakastettu, itsetehty pulla ei koskaan korvaa kuitenkaan sitä tavallista pullaa.
Uskoisin antaneeni oikeasti oikeita neuvoja, sillä leivon aika paljon näitä raakapakasteita työni puolesta :)
teen pullan normaalisti siihen vaiheeseen, että se olisi valmis menemään uuniin. Uunin sijasta isken sen pakastimeen. Kun aion paistaa pullan, otan pakasteen sulamaan (sulatus ei pakollista) ja paistan.onnistuu!!