Mitkä ovat pahimmat LISÄAINEET joita kannattaa välttää?
Aion alkaa välttämään lisäaineita, mutta en lopeta niitä kerralla vaan muutama koodi kerrallaan. Mitkä ovat siis pahimpia ja joista olisi paras aloittaa? Jos vaikka keräisin 10 vältettävän lisäaineen listan itselleni joista valitsen aina pari lisäainetta joiden käytön lopetan perheessämme.
Kommentit (64)
tuli sähköpostiin vahvistusviesti joka piti vielä klikata. Loistava adressin aihe, ihme ettei allekirjoittajia ole enempää!
Hiiriä se on ainakin lihottanut ja muistaakseni olen lukenut jostain että sitä käytetäänkin jos hiiret pitää saada ylipainoiseksi jonkin takia.
Aspartaami E591, erittäin vaarallinen makeutusaine.
Esim. monissa limuissa, jogurteissa ym
Kertokaa mitä tiedätte lisäaineista
näitä kaikkein haitallisimpia lisäaineita löydätte :) Pöperöt pinoon siis!
Kertokaa mitä tiedätte lisäaineista
Snellmannilta kuitenkin löytyi. Ajattelin että löytyyköhän mitään sellaisesta lähikaupasta jossa kävin mutta suht helposti löytyi vaihtoehto ilman E621:stä.
ap
Aspartaami ilmeisesti paha? Entä sorbitol, asesulfaami-K? Onko olemassa mitään "turvallisia" light-limuja?
Eli natriumnitriitti, jota saisi nauttia päivittäin korkeintaan 0,1 mg/painokilo eli max yksi nakki päivässä. Blokkaa hemoglobiinin hapen saannin.
tuo lista paljastui huijaukseski, vaikak joukossa on myös oikeasti vaarallisia - on mm. tuo e330 ihan turvallinen.
mutta lakuperäiselle vastaukseksi, kyllä se e621 on pahin!!
Tee alusta asti mahdollisimman paljon ruokaa, ap. Johan tuossa menee tunti poikineen kun kaupassa alkaa lukea joka tuotepakkauksen tietoja. Saat parempaa ja maistuvampaa ruokaa.
Vältä ainakin lihaliemikuutioita ja maustesekoituksia (tyyppiä pizza- tai jauhelihamauste, sitruunapippuri yms), ne ovat täynnä lisäaineita ja aivan turhia muutenkin. Itse maustamalla saat parempaa. Ja tietysti einekset, puolivalmisteet jne.
Kokonaan ei nykymaailmassa voi lisäaineita välttää, joten niistä ei kannata ihan kauheata stressiä itselleen ottaa.
niin helpoin tie on ostaa mahd. vähän prosessoituja elintarvikkeita. Siis maustamatonta jogurttia, luomumaitoa, marinoimatonta lihaa, ja luomuhedelmiä ja vihanneksia. Tällä ohjeella pärjää aika pitkälle, ainoa, mihin en keksinyt ratkaisua on lihaleikkeleet. Niissä kaikissa on jotain lisämömmöjä.
arominvahvennetta eli E661 (oliko nyt se..?) Sitten sitruunahappoa (E330) joka siis syövyttää hammaskiilteen. Joskus pakko tosin siemaista siideritölkki :-)
Ja laittakaa adressista viestiä myös tutuillenne.
Aspartaami, asesulfaami-K jne keinotekoiset makeutusaineet.
E 621 ja sen johdannaiset,
Liivate (koska en syö lihaakaan ja liivate on eläinperäistä-yleensä sika) Liivatteen myös voisi suurimmaksi osin korvata muilla aineilla.
Meillä syödään niin perusaineista tehtyä ruokaa, että aika vähän lopulta on vältettäviä aineita.
Emme myöskään käytä virvoitusjuomia/karkkeja juuri lainkaan. Siis lähinnä jonkun juhlan vuoksi ja silloinkin valitsen sellaisia joissa ei olisi noita kaikkia atsovärejä ja muita tököttejä.
Juuri noita makeutusaineita ja liivatetta tungetaan vaikka mihin jogurtteihin yms. joita välillä kuitenkin tekee mieli ostaa lapsille.
Arominvahventeita on tosi monissa valmisruoissa, eli niitä kun välttää muutenkin välttyy myös lisäaineilta. Valmisruokien puolustukseksi toki sanottava että sieltä löytyy kyllä ihan hyviäkin tuotteita jos katsoo mitä pakkauksessa lukee.
jos joku haluisi allekirjoittaa adressin.
Mats-Erik Nilssonin kirjoittama Petos lautasella on todella hyvä kirja aiheesta. Myös helppolukuinen ja perusteltua tieteellistä viitteistöä. Kirjan lopusta löytyy vielä ihan listat haitallisista aineista, sekä listoja "turvallisista" elintarvikkeista ja niiden hankinta paikoista.
Kannattaa lukea!
EU sallii nuo lisäaineet? Harva ei-alalla oleva tietää aineista. Virkamiesten velvollisuus on toimia lainsäätäjien oppaina. Mikä mättää? Laittakaa nyt sellainen sdressi, jossa vaadittais yleistä kieltoa!
Siitä saa tietää tällaisia ihanuuksia kuin; miten omenat käsitellään niin että ne näyttävät "ihan uusilta" vielä VUODENkin varastoinnin jälkeen ja alkavat sitten mätääntyä sisältäpäin. Noita omenoita me ostetaan tuolta marketeista ja pistellään poskeen terveellisinä..
Olisi parasta käyttää puhdistamatonta merisuolaa.. tai sitten ruususuolaa. Nitä saa luontaistuotekaupasta. Niissä on alkuperäiset mineraalit tallella.
näitä kaikkein haitallisimpia lisäaineita löydätte :) Pöperöt pinoon siis!
Kertokaa mitä tiedätte lisäaineista
E 120 on punainen väri,joka on puristettu kuivatuista kokkiliinikirva naaraista!sitä on mm.karkeissa leivoksissa,juomissa,meikeissä,ym..paras kun lopettaa kaikki valmistuotteet,niin terveys paranee,eikä tule "etova"olo.
Päätin että alan nyt ensimmäisenä välttämään tuota
E621-koodia sekä atsoväriaineita jotka ovat:
E102
E110
E122
E123
E124
E129
E151
E155
Ton E621 muistaa kyllä helposti, mutta noissa väriaineissa on kyllä opettelemista... Pakko ottaa lunttilappu mukaan kauppaan mutta eiköhän noi äkkiä opi.