Miksi makaronilaatikko ei hyytynyt?
Mitähän "kemiaa" tämä nyt on...Kun meinasin että teen fiksusti kun illalla laitoin munamaidon valmiiksi jääkaappiin toiseen astiaan+suolaa vähän ja lihaliemikuution sekaan. Toiseen makaronit ja jauhelihat ja sitten pistin ne uuniin tänään ja munamaito ei hyytynyt ollenkaan! Siis oli ihan lillua edelleen tunnin jälkeen. Syötiin sit vähän toisenlaista makaronilaatikkoa äsken. Tein siksi näin kun illalla oli kädet vauvalta vapaana enkä ollut varma tuleeko tilaisuutta tehdä ruokaa päivällä. Ei ollu toimiva konsti kumminkaan.
Kommentit (18)
Lämmössä se protsku vaan sakkaa. On tainnu olla munat mielessä mut jääny munamaidosta kuiteski pois...
Tai sit ääääääääääääääälyttömän huono suhde... siis muna contra maito
kun en ole antanut sen seistä pöydällä n.10min uunista oton jälkeen. eli annat sen vetäytyä ennen syömistä.
kun en ole antanut sen seistä pöydällä n.10min uunista oton jälkeen. eli annat sen vetäytyä ennen syömistä.
lapsellani epäiltiin muna-allergiaa ja olen kymmenet kerrat tehnyt pelkästä maidosta makaroonilaatikkoa.
-3
lapsellani epäiltiin muna-allergiaa ja olen kymmenet kerrat tehnyt pelkästä maidosta makaroonilaatikkoa.
-3
Tein samalla reseptillä kun aina muutenkin eli n.8dl maitoa ja 4 munaa. Mietin että onko munamaidossa tapahtunut jotain mystistä yön aikana ts. enkö olisi saanut maustaa sitä valmiiksi? Eikä se hyytynyt tossa jäähtyessäkään vielä kun sitä jäi vielä puolet jäljelle. No en enää tee näin...
Kummallista ihmettelee ap
Makaroonilaatikon voi vallan hyvin tehdä munattomanakin.
Luultavasti liian alhainen lämpötila, lyhyt paistoaika tai liikaa nestettä.
Surkea kokki on aina ihmetellyt sitä, että keittäessä levyllä suola pitää lisätä viimeiseksi, koska muuten maito juoksettuu. Mutta uuniruoissa on sitten eri asia?
juuri tuo lisäämäsi suola + liemikuutiossa ollut suola on rikkonut sen munien rakenteesta, yön aikana, mikä kuumennettaessa hyydyttää eli proteiinit.
juuri tuo lisäämäsi suola + liemikuutiossa ollut suola on rikkonut sen munien rakenteesta, yön aikana, mikä kuumennettaessa hyydyttää eli proteiinit.
juuri tuo lisäämäsi suola + liemikuutiossa ollut suola on rikkonut sen munien rakenteesta, yön aikana, mikä kuumennettaessa hyydyttää eli proteiinit.
En tiennyt että suolalla on tuollaisia mahtivoimia.
Suolaahan käytetään vaikka mihin terveysvaikutteisesti, sillä on kuule vaikka mitä mahtivoimia ;)
Mulla on nyt makaronilaatikko ollut uunissa 200 tunnin.. Katsoin äsken ja oli vielä ihan lillua. Laitoin lisää asteita ja takaisin.
Munia 4 ja maitoa 7dl. Suoraan sekoitin ja laitoin ruuan sekaan ja uuniin, ei mitään jääkaapituksia eikä mausteita.
En nyt oikein keksi muutakaan vikaa kun uuni on kuitenkin varmaan ollut päällä ;)