Kaalilaatikon ohje kiitos! :)
Mutta ilman kermoja..
Eli vinkkaa hyvä perus ohje (on hirveen monta vuotta siitä kun oon viimeks tehnyt kaalilaatikkoa)
Kommentit (9)
Kauankohan sulla menis?
Ääliö!
Monilla kuitenkin on omia hyviä ohjeita minkä perusteella voisi valita mahdollisesti hyvän vaihtoehdon..
Vittu tääl on niin turhaa rutisijaa ettei tosika..
mulla meni 3,3 sekuntia.. ootpä sä hidas..
Kiitos tosta Pirkka ohjeesta! Tota nyt teen. Just tollasta perusohjetta hain, ei turhia kermoja jne.. (jotka muuten oli niissä googlatuissa ohjeissa..)
tiedoksi vaan.
Keitä suikaloitu kaali vahvassa lihaliemessä. Ruskista jauheliha ja kuullota sipuli, mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita riisit kiehumaan kaalin joukkoon tai keitä riisi kaalinkeitinliemessä.
Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan ja päällimmäiseksi kaalia (riisit kuivuu ja palaa jos ne jättää pinnalle) nestettä saa olla jonkinverran mukana.
Valele siirappia kaalien päälle ja heitä vuoka uuniin. Uuninlämpö 200 astetta ja anna olla siellä pari tuntia.
Mutta ilman kermoja..
Eli vinkkaa hyvä perus ohje (on hirveen monta vuotta siitä kun oon viimeks tehnyt kaalilaatikkoa)
oli just niitä kermoja..
Mut kiitos sullekkin ohjeestas
oli just niitä kermoja..
Mut kiitos sullekkin ohjeestas
Missään mun löytämässä ohjeessa ei ollut kermaa, joka tosiaan ei kuulukaan perinteiseen kaalilaatikkoon...
n. 1 kg kaalta, 1-2 sipulia, 3-4dl vettä,
kaali ja sipulit hienonnetaan ja haudutetaan kattilassa vedessä n.15min. Sillä välin ruskista 400g naudan paistijauhelihaa, mausta suolalla ja mustapippurilla, sekä keitä suolalla maustetussa vedessä (3dl) puuroriisi (1,5dl) puolikypsäksi (n.10min).
Ota kaalesta haudutusliemi talteen. Sekoita jauheliha ja riisi kaalen joukkoon, sekä mausteeksi n.3rkl siirappia ja n.2tl meiramia. Lientä lisätään sen verran, että seoksesta tulee löysähkö.
Paista uunin alatasolla n. 1,5tuntia.
Sähän voit pitää kurssin..
Sulla varmaan kotimammana on ollu aikaa googlailla kaikkee.. Meillä joilla on ura, on muutakin tekemistä kun googlailla mm. kaalilaatikon ohjeita..
Tässä on todella hyvä ohje
http://pirkka.fi/ruoka/reseptihaku/resepti/?id=3324&rname=lammas-kaalil…
teen itse ihan nautasikajauhelihasta ja lisään vielä munamaidon päälle, ja voisin syödä yksin koko laatikon :)