Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Fazer taas kutistanut suklaalevyjään

Vierailija
16.08.2023 |

Ostin just Fazerin suklaalevyn ja ihmettelin kuinka se tuntui niin ohuelta. Tarkastin painon, joka oli piiloitettunna takakanteen, ja eihän se enää ole kuin 180g. Hinta tietysti on sama kuin ennenkin, vaikka tuote kutistuu silmissä.

Kommentit (64)

Vierailija
41/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muistaakseni alkuperäinen oli 170g ja sen kuuluukin olla hieman ohut. Olinkin kaivannut jo sitä entistä tuntua siihen levyyn. Onneksi ovat tulleet alas levyn koossa, koska 200g on ihan järjetön määrä suklaata

Vierailija
42/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen 58v ja voi kun te nuoret olisitte saaneet maistaa Fazerin suklaita, silloin, kun olin nuori. Olivat aivan eri maailmasta. Esim. geisha, on nykyään täysin mauton, onneton suklaa. Ennen oli geisha patukka, joka maistui taivaalliselle. Se oli pullea, täynnä ihanaa täytettä, eikä mikään nykypäivän onneton jäljitelmä. Samoin Sininen suklaa maistuu nykyään täysin keinotekoiselta, rasvaiselta. Ennen se oli oikean suklaan makuista.

Satiiria ja/tai sarkasmia kenties iso ripaus mukana?

Ei, hän on ihan oikeassa. Täältä rouva 45v vahvistaa. Ette te nuoret tiedäkään miltä makeiset maistui vielä 30-40 vuotta sitten. Ne oli nautinto. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
43/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ennen vanhaan kokakolassakin oli kokaiinia.

Vierailija
44/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mua aina ihmetyttää Fazerin kannattajat. Itse tunnen, ohimennen tutustunut tuohon sukuun ja ovat niin ylpeää porukkaa plus eivät huomioi keliaakikkoja mitenkään.

Totta tuo, että keliaakikoille ei ole juuri mitään. Mariannekarkit on ja siinä se taisikin sitten olla.

Vierailija
45/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onneksi ihminen ei tarvitse suklaata.

Ei varsinkaan Fazerin .

Vierailija
46/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.hs.fi/talous/art-2000009794138.html

kaikki isot suklaafirmat uivat nyt syvissä vesissä. pitää keksiä keinoja selvitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
47/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Fazerin isot suklaalevyt on saman kokoisia, mutta eri painoisia, johtuen makusuklaiden täytteiden painosta. Maitosuklaalevy painaa 200g. Kun suklaaseen sekoittaa mansikkavalmisteen paloja paino pienenee, koska mansikkavalmiste painaa vähemmän kuin maitosuklaa.

Vierailija
48/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muistaakseni alkuperäinen oli 170g ja sen kuuluukin olla hieman ohut. Olinkin kaivannut jo sitä entistä tuntua siihen levyyn. Onneksi ovat tulleet alas levyn koossa, koska 200g on ihan järjetön määrä suklaata

Mitä sä horiset? Mikä alkuperäinen? Se 1922 lanseerattu Fazerin sininen vai? Se oli 200g, eli saman verran kuin nytkin. Sä puhut ihan pehmeitä, ota lääkkeesi 🙄

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
49/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fazerin isot suklaalevyt on saman kokoisia, mutta eri painoisia, johtuen makusuklaiden täytteiden painosta. Maitosuklaalevy painaa 200g. Kun suklaaseen sekoittaa mansikkavalmisteen paloja paino pienenee, koska mansikkavalmiste painaa vähemmän kuin maitosuklaa.

Entä kun siihen sekoitetaan vaikka Avec-pastilleja?

Vierailija
50/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitten vasta suutun jos litran vodkapullossa onkin vain 80 prosenttia vodkaa.

Wait a minute, damn!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
51/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fazerin isot suklaalevyt on saman kokoisia, mutta eri painoisia, johtuen makusuklaiden täytteiden painosta. Maitosuklaalevy painaa 200g. Kun suklaaseen sekoittaa mansikkavalmisteen paloja paino pienenee, koska mansikkavalmiste painaa vähemmän kuin maitosuklaa.

10g mansikkavalmistetta painaa edelleen 10g

Vierailija
52/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen 58v ja voi kun te nuoret olisitte saaneet maistaa Fazerin suklaita, silloin, kun olin nuori. Olivat aivan eri maailmasta. Esim. geisha, on nykyään täysin mauton, onneton suklaa. Ennen oli geisha patukka, joka maistui taivaalliselle. Se oli pullea, täynnä ihanaa täytettä, eikä mikään nykypäivän onneton jäljitelmä. Samoin Sininen suklaa maistuu nykyään täysin keinotekoiselta, rasvaiselta. Ennen se oli oikean suklaan makuista.

Satiiria ja/tai sarkasmia kenties iso ripaus mukana?

Ei, hän on ihan oikeassa. Täältä rouva 45v vahvistaa. Ette te nuoret tiedäkään miltä makeiset maistui vielä 30-40 vuotta sitten. Ne oli nautinto. 

Aika paljo noissa on myös puhdasta nostalgiaa mukana. Joskus tyyliin 1970-1980 Fazer oli selkee markkinaykkönen Suomes ja suorastaa äitimaitojuttu täs maassa eikä ollu kilpailuu samalla taval mitä ny on. Ny on tarjolla runsaammin yhtä hyvii vihollisten suklaita sekä paljo niitä parempiaki. Ja maku muuttuu ajan myötä ja sille ei voi vaa mitää. Joku Mars tai Twix tai Snickers....mikäänniistä ei maistu nykyää lähellekää siltä miltä ne maistu josksu kun oli vaipat päällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
53/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Muistaakseni alkuperäinen oli 170g ja sen kuuluukin olla hieman ohut. Olinkin kaivannut jo sitä entistä tuntua siihen levyyn. Onneksi ovat tulleet alas levyn koossa, koska 200g on ihan järjetön määrä suklaata

Mitä sä horiset? Mikä alkuperäinen? Se 1922 lanseerattu Fazerin sininen vai? Se oli 200g, eli saman verran kuin nytkin. Sä puhut ihan pehmeitä, ota lääkkeesi 🙄

En tiedä mikä paino oli 1922 mutta minun lapsuudessani ei ollut fazerin levyt 200g möhkäleitä. Se oli siro kaunis levy. Tämä nykyinen 200g pakkaus on tehty nykyajan ihmisille jotka laiduntaa 24/7 ja suu käy tauotta.

Vierailija
54/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Muistaakseni alkuperäinen oli 170g ja sen kuuluukin olla hieman ohut. Olinkin kaivannut jo sitä entistä tuntua siihen levyyn. Onneksi ovat tulleet alas levyn koossa, koska 200g on ihan järjetön määrä suklaata

Mitä sä horiset? Mikä alkuperäinen? Se 1922 lanseerattu Fazerin sininen vai? Se oli 200g, eli saman verran kuin nytkin. Sä puhut ihan pehmeitä, ota lääkkeesi 🙄

En tiedä mikä paino oli 1922 mutta minun lapsuudessani ei ollut fazerin levyt 200g möhkäleitä. Se oli siro kaunis levy. Tämä nykyinen 200g pakkaus on tehty nykyajan ihmisille jotka laiduntaa 24/7 ja suu käy tauotta.

Joo muotti ei ollut alunperin tätä nykytyyliä. Sinisen maku on aina tullut parhaiten esille niissä ohuimmissa levyissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
55/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja Fazeri ilmeisesti perustelee että kuluttajat haluaa pienempii pakkauksii.

Kuten perusteltiin jotain aiempaa pakkaus muutost, kuluttajat on entistä tiedostavampii ja haluu parempii pakkauksii.

Vierailija
56/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Fazerin sininen ja punainen on yhä 200 g mikä tärkeintä.

Ne maistuivat paremmalta 170 g levyinä. Salaisuus on siinä, että levy oli pikkuisen ohuempi, pala suli eri lailla suussa. Nykyisiä paloja pitää jo järsiäkin. Mulla on jäänyt näitten levyjen osto vähiin tuon kokomuutoksen takia.

Vierailija
57/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Itse haluaisin max 100g levyjä, tuollainen on kätevä ostaa kerran viikossa ettei tule liikaa kaloreita, sokeria ja rasvaa.

Minä syön enää pelkästään suklaapatukoita, vaikka ne onkin kalliimpia kuin levyt, kilohinnaltaan. Tulee vähemmän kaloreita ja voi ostaa useampia makuvariantteja. Tosin eipä Fazerin karkkeja enää tule edes ostettua pakattuna, joskus irtona, vaan pirkkaa lähinnä. Ensi vuonna täytyy siirtyä leipomaan herkut itse kun tulot tippuu taas 30%. Perinteinen pulla ja kuivakakku jatkossa.

Vierailija
58/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

eihän tuolla nouse verensokeri edes, huijausta.

Joutuu ostaan 2 levyä nyt.

Ei suklaata kannata muutenkaan syödä verensokerin nostatustarkoituksessa. Siinä on liikaa rasvaa siihen tarkoitukseen, sokerien nousu tapahtuu viiveellä eli liian hitaasti. Hedelmäkarkit toimivat paremmin.

T DM1

Vierailija
59/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Muistaakseni alkuperäinen oli 170g ja sen kuuluukin olla hieman ohut. Olinkin kaivannut jo sitä entistä tuntua siihen levyyn. Onneksi ovat tulleet alas levyn koossa, koska 200g on ihan järjetön määrä suklaata

Mitä sä horiset? Mikä alkuperäinen? Se 1922 lanseerattu Fazerin sininen vai? Se oli 200g, eli saman verran kuin nytkin. Sä puhut ihan pehmeitä, ota lääkkeesi 🙄

Otapa itse lääkkeesi. Kyllä Sininen painoi vuosikymmenet 170 g, niin kuin moni muukin on täällä maininnut. Laivoilla myydyt taxfree-levyt olivat painavampia, mutta kaikki normaalikaupoissa myydyt olivat 170 g.

Vierailija
60/64 |
19.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuonna 2006 Fasulla oli ohuen ohuita 100 g suklaalevyjä. Oli niissä Sinistäkin, mutta se oli mun makuun liian ohut. Kahvisuklaasta tykkäsin, ostin silloin aika monta levyä, kunnes kyllästyin makuun. Minne lie nuokin kadonneet?