Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tiesittekö että kebablihaa voi valmistaa kotioloissa itsekin?

Vierailija
23.11.2010 |

Tarvitaan 1 kg naudan jauhelihaa, ½ pss aromisuolaa ja ½ dl mustapippurirouhetta.



Sekoita mausteet jauhelihaan ja vaivaa taikina kunnolla kasaan. Muotoile liha tiiviiksi rullaksi ja kääri folioon.



Paista 100 asteessa 4 tuntia ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Valuta mahdollinen rasva ja vuole juustohöylällä/puukolla lastuja.



Grillaa lastuja uunissa grillivastuksen alla noin 5 minuutin ajan.



Kokeilkaa, toimii!

Kommentit (71)

Vierailija
21/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokolihasta tehty Döner-kebab sähkögrillissä. Suomessa liha on yleensä halvempaa jauhelihaa.



Vierailija
22/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kebab-lihan vain sellaisina pitkinä pyörivinä vartaina, jotka on tehty kanan tai vasikan lihapaloista, ladottu päällekkäin tikkuun ja paistettu hitaasti ihanaksi. Jos kebab olisi jauhelihaa niin en kyllä ostaisi sitä, inhoan jauhelihaa! Mitä lihaa se jauheliha on mitä te syötte? Sikanautaa?


Kuten tossa wikipedian lainauksessa sanotaan, Suomessa käytetään (useimmiten) jauhelihaa. Ei kebab olisi niin halpaa jos siihen käytettäisiin parhaimmat ruhon osat, miettikää itsekin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
23/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulen, että Suomessa kebabkin tehdään jauhelihasta kun se on suomalaisten kansallisruoka. Vain se taitaa maistua meille (?). Mutta jos maistaisitte oikeasta lihasta tehtyä kebabbia niin ihmettelisitte, miten olette syöneet jauhelihamössöä :)

Vierailija
24/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja mitä siihen saa mukaan?

Vierailija
25/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin lampaastako ei saa jauhelihaa?

Kebabliha EI OLE TEHTY jauhelihasta! Ymmärrä nyt. Se että sää teet lihamurekkeen ja sanot sitä kebabiksi on sun oma asiasi, kebab-lihaa se ei ole silti! 5

Mistä sä luulet että kebabinliha on tehty? Toki siihen voidaan käyttää lammastakin, mutta suomalaiseen makuun menee useammin pelkkä nauta.

Vierailija
26/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kebab-paikkojen lihaa



Kebab tarkoittaa paahdettua tai grillattua lihaa, turkiksi kebap. Suomessa sanalla kebab tarkoitetaan yleisesti Döner kebabia eli pystygrillissä grillattavaa kebabvarrasta.



Ravintoloissa käytettävä kebabliha voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään:



ravintoloitsijan itse valmistama kebabliha

pakasteena vartaassa (raakana) toimitettu tukkukebab (eli tukkuliha)

pakastettuna siivuina (kypsänä) toimitettu tukkukebab (eli mikrokebab)

Itse valmistetulla kebablihalla tarkoitetaan, että ravintoloitsija on itse valmistanut kebabvartaansa jauhelihasta ja maustanut lihansa valitsemillaan mausteilla ja tavalla. Tämän jälkeen hän on grillannut lihan vartaassa ja leikannut irti ennen tarjoilua. Varras on voitu myös pakastaa kokonaisena ennen grillausta säilytyksen ajaksi, varsinkin, jos on tehty useampi varras kerralla. Itse valmistetun kebablihan tekeminen vaatii suurta vaivannäköä, joten tällaista ravintoloitsijaa on syytä arvostaa. Lihan koostumus voi olla sukusalaisuus.



Tukkulihalla tarkoitetaan lihaa, jonka ravintoloitsija on ostanut joko kotimaiselta tai ulkomaiselta kebabtuottajalta. Tukkuvartaat toimitetaan pakastettuina ravintolaan, jossa ravintoloitsija grillaa vartaan aivan kuten itse valmistetun vartaan. Siitä, että ravintolassa pyörii kebab-varras ei siis voi päätellä, onko kysessä itse tehty vai tukkukebab. Kysykää siis!



Mikrolihalla tarkoitetaan kansankielessä kebabia, jonka tuottaja on valmistanut kypsäksi ja myynyt pakasteena kebab-paikalle. Myöhemmin näitä pakastettuja annoksia voidaan lämmittää mikrossa aina tilauksen yhteydessä.



Korostettakoon tässä, että mikrossa lämmitettävä kebabliha voi olla myös itse alusta asti valmistettua tai pakastevartaana ostettua. Käytännön tila- ja säilytysseikkojen takia liha voi olla kätevämpää grillata etukäteen ja pakastaa sopiviin annoskokoihin jaettuna. Tälloin hävikki on pienempi ja laatu pysyy hyvänä. Ero juuri vartaasta veistetyn ja pakastetun lihan välillä on makuasia, mutta toisinaan pakastelihasta valuva neste saa koko lautasen lainehtimaan ja annoksesta tulee vetinen.



Kebablihan koostumus ja mausteisuus vaihtelee huomattavasti. Yleensä kebab on naudan ja/tai lampaan lihaa. Myös muita vaihtoehtoja, kuten kalkkuna-, kana, ja porokebabia on saatavilla. Rasvaa kebabissa on noin 10-20% ja lihapitoisuus vaihtelee 70-100%. Jotkut kebabit ovat jo itsessään hyvin mausteisia, jolloin kastikkeiden vaikutus annokseen makuun on vähäisempi. Hyvällä kastikkeella voi ainakin yrittää pelastaa mauttomankin lihan.



Tarjoiltavan kebabin tulee olla läpigrillattu. Mikäli lihasta valuu ulos verenväristä lihasnestettä, liha ei ole riittävän läpipaistettu. Useimmat bakteerit kuolevat korkeassa grillilämmössä, mutta puolikypsässä lihassa voi esiintyä vaarallisia bakteereita.





Lopuksi mainittakoon knoppitietona joitakin suomalaisia tukkukebabia valmistavia ja markkinoivia yhtiötä:



Beofood (Sultan Ahmed), Kokkola

Ceylan Kebab, Helsinki

Chef Wotkins, Helsinki

Kaivon Liha (Well Kebab), Turku

Karelian Lihajaloste, Liperi

Korv-Görans Kebab, Pietarsaari

Oles Fast Food, Pietarsaari





tieto: kebabille.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
27/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta jauhelihassa on ihan eri koostumus kuin kokolihassa!

Vierailija
28/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://www.welt.de/multimedia/archive/00367/Doner_DW_Politik_Be_367295g…



Asun Saksassa. Täällä jauhelihasta tehtyjä vartaita ei saa myydä nimellä döner kebab ja niiden pitää olla joko naudan/vasikan/lampaankokolihasta tehtyjä.

On myös kana-kebab mutta pitää mainita erikseen että se on kanaa. Siasta sitä ei saa tehdä.



Jotkut valmistavat niitä silti jauhelihasta, mutta ne pitää myydä eri nimellä kuten esimerkiksi "Döner kebabin tapainen", "maustettu dönerin tapaan" tms. Itse en ole koskaan törmännyt näihin jauhelihapötköihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
29/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihaa se on joka tapauksessa. Oli sitten lammasta tai nautaa. Ja useissa kebab-paikoissa se on nimenomaan juuri nautaa. Nuo turkkilaisten kebab-paikat ostavat sen kebabbinsa samoista tukuista semmoisina isoina naudanliha pakasteköntteinä, joten turha siinä on kuvitella, että kebab-paikoista saisi jotain ""aitoa"" kebabbia.



Vai onko joku nähnyt halkaisijaltaan 30 cm paksua ja puolen metrin mittaista paistia?



Ja jotta saisi aitoa makua, eikä vain jauhelihamureketta niin lisätkää juustokuminaa. Liha pitäisi saada vielä hienosyisemmäksi kuin normaali jauheliha ja tiivistellä tiukasti (koneellisesti) kasaan. Mukaan hiukan jotain koostumusta kiinteyttävää lisäainetta.

Vierailija
30/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

<a href="http://www.welt.de/multimedia/archive/00367/Doner_DW_Politik_Be_367295g…" alt="http://www.welt.de/multimedia/archive/00367/Doner_DW_Politik_Be_367295g…">http://www.welt.de/multimedia/archive/00367/Doner_DW_Politik_Be_367295g…; Asun Saksassa. Täällä jauhelihasta tehtyjä vartaita ei saa myydä nimellä döner kebab ja niiden pitää olla joko naudan/vasikan/lampaankokolihasta tehtyjä. On myös kana-kebab mutta pitää mainita erikseen että se on kanaa. Siasta sitä ei saa tehdä. Jotkut valmistavat niitä silti jauhelihasta, mutta ne pitää myydä eri nimellä kuten esimerkiksi "Döner kebabin tapainen", "maustettu dönerin tapaan" tms. Itse en ole koskaan törmännyt näihin jauhelihapötköihin.


ole suomalaisia jotka syövät suomalaista kebabia joten toi sun tyyli on ärsyttävää näsäviisastelua. Ihan sama mitä sä syöt Saksassa tai missä hyvänsä mutta aloitus koski kebablihaa kotioloissa (Suomessa, huomio! täytyykö erikseen joka keskustelussa mainita että nyt puhutaan Suomesta kun ei muuten tajuta?!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
31/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

lihan sisässä joten ei se ole kokolihaa.

Vai luuletko tosissasi siihen hintaan kokolihaa saavasi??? ;-D

Vierailija
32/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ne pakasteköntit ja jauhelihaa se oikeasti on. Koneellisesti mössättyä ja puristettua. Vai kokolihassako on pippurit sisällä???;-D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
33/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylläpäs vedit herneet nenään pikkujutusta!

Minä en ole näsäviisaillut vaan tässä puhuttiin siitä, mikä on oikea kebab ja mikä ei! Joidenkin mielestä jauhelihakökkö on se oikea, toisten mielestä ei-jauhetusta lihasta tehty!

Rauhoitu nyt :D

t. Saksassa asuva

Vierailija
34/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ne pakasteköntit ja jauhelihaa se oikeasti on. Koneellisesti mössättyä ja puristettua. Vai kokolihassako on pippurit sisällä???;-D


Ei se koko klöntti ole kokonainen eläin vaan ne lihanpalaset on koottu siihen tikun päälle. Meillä ei ole kyllä pippureita siinä lihassa, en tiedä onko jauhelihaversiossa sitten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
35/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylläpäs vedit herneet nenään pikkujutusta! Minä en ole näsäviisaillut vaan tässä puhuttiin siitä, mikä on oikea kebab ja mikä ei! Joidenkin mielestä jauhelihakökkö on se oikea, toisten mielestä ei-jauhetusta lihasta tehty! Rauhoitu nyt :D t. Saksassa asuva


muuta kuin sinä.

Vierailija
36/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanliha, vesi, mausteet, suola (0,98%), sipulijauhe, soija, lihapitoisuus 93%. 20 kg lihavarras kyseessä.



ja tätä kotiin myytävissä lastuissa:

Naudanliha, vesi, perunakuitu, suola (1,1 %), mausteet, aromivahvenne (E 621), stabilointiaine (E 450a), glukoosi.

Vierailija
37/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

että kebabliha ei ole oikeasti jauhettua lihaa.

Tehkää vaan tuota uunissa ja laittakaa vaikka mitä sekaan mutta se on mureketta :)

Vierailija
38/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudanliha, vesi, mausteet, suola (0,98%), sipulijauhe, soija, lihapitoisuus 93%. 20 kg lihavarras kyseessä. ja tätä kotiin myytävissä lastuissa: Naudanliha, vesi, perunakuitu, suola (1,1 %), mausteet, aromivahvenne (E 621), stabilointiaine (E 450a), glukoosi.


tehdä kebab itse alkuperäisen ohjeen mukaan niin säästyy lisäaineilta tai veden tunkemiselta kebabtaikinaan? Siinä saat "täyslihaa" kun teet itse ;)

Vierailija
39/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan näistä Suomen kebab-paikoista. Kyllä se mitä höylätään siellä siivuiksi on jauhetusta naudasta tai osittain lampaasta tehty pakastejöötti. Ei se ole oikeaa syistä lihaa. Koneellisesti puristettu kasaan, pitkään lämmitetty.

Vierailija
40/71 |
23.11.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ravintopitoisuus testit kyllä osittaa, että ei ole kokolihaa.

Nuo sisällysluettelot oli Göranin kebabista, 20 kg mikä menee kebab-paikkoihin ja lastu mitä myydään kaupoissa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi viisi