Ruuanvalmistuksesta katoaa ilo, jos ei ole varaa "mihinkään"
Kommentit (77)
Ei sen nyt mitään mindblowing-kamaa tarttekaan olla
juup, ei ole kivaa kokata makaroonia ketsupilla.
[quote author="ExoPol" time="07.02.2015 klo 01:04"]
No eikä. On aika jännää ja extremeä loihtia ruokaa oikeastaan ei mistään..Asennetta vaan peliin =))
[/quote]
Aika paha moka sanoa noin, jos oikeasti toisella on perunat ja kaurahiutaleet.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 01:10"]
juup, ei ole kivaa kokata makaroonia ketsupilla.
[/quote]
Kakkosesta on vissiin kiva arpoa onko ketsuppia, tai onko se felixin vai x-tran.
Mä teen hyvää ruokaa opiskelijabudjetilla. Eihän siinä mitään fine diningia voi vääntää mutta taidot pelastaa :)
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 01:13"]
Mä teen hyvää ruokaa opiskelijabudjetilla. Eihän siinä mitään fine diningia voi vääntää mutta taidot pelastaa :)
[/quote]
riippuu kans niin monesta tekijästä. kaikilla opiskelijoilla ei välttämättä jää samaa summaa kk käteen vuokran, veden, sähkön, bussikortin, puhelimen ja netin jälkeen.
Halvalla saa hyvääkin.
Vaikka valkosipuliperunat uunissa, ei tarvita edes kalliita kermoja, vaan munamaito välttää, ihan syötävää. Ja maidoissakin on punalappuisia tuotteita. Kananmunat halpoja.
Ohrapuuroa ja puolukkasurvosta. Pirkkapuolukat 1.35e pussi ja siitä syö ainakin kolme kertaa.
Nuudeleista ja broitsusta soppaa. Kanankoipia saa jopa 1,5e/kg parhaimmillaan.
Juureksista pihvejä, lisäksi vanhat leivänkäntyt mukaan ja mausteita ja vettä.
Kaalista ja tarjousjauhelihasta laatikkoa. Puolukkaa mukaan tuolta ylempää...
Possun kinkkusuikaleita ostin viikko sitten 99cnt/pkt. Yhdelle ainakin kaksi annosta, kun tekee kastikkeen. Lisäksi vaikka täysjyväriisiä.
Kirjolohi tarjouksessa aika usein 4.95e/kg ja jopa tuon alle oon saanut. Kala uuniin, sitruunaa päälle. Ja perunaa kyytipojaksi.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 01:11"]
[quote author="ExoPol" time="07.02.2015 klo 01:04"]
No eikä. On aika jännää ja extremeä loihtia ruokaa oikeastaan ei mistään..Asennetta vaan peliin =))
[/quote]
Aika paha moka sanoa noin, jos oikeasti toisella on perunat ja kaurahiutaleet.
[/quote]
Ihan varmasti jokaisella on tuotakin enemmän. Aivan takuulla. Mutta jos ei olis, niin noistakin sais aterian aikaan.
[quote author="ExoPol" time="07.02.2015 klo 01:04"]
No eikä. On aika jännää ja extremeä loihtia ruokaa oikeastaan ei mistään..Asennetta vaan peliin =))
[/quote]
Minä tietyllä tapaa allekirjoitan tämän. Nyt kun olen totaalisen köyhä ja on joka sentti mietittävä tarkkaan, niin on ollut pakko ruveta kokkaamaan enemmän, mitä aikaisemmin.
Minä tunnen suurta mielihyvää kun onnistun loihtimaan ruuat mahdollisimman halvalla. Tokihan se tarkoittaa sitä, että kalaa syön harvoin ja lihaakaan ei ruuasta jokapäivä löydy, mutta ei mun ruokailuni olennaisesti ole entisestä huonontunut, koska tämä köyhyys tarkoittaa myös sitä, että lähes kaikki makeat herkutkin on jäänyt ruokavaliosta pois. Tosin juuri viimeaikoina olen hokannut kuinka helppoa ja halpaa on itse leipoa keksejä :( Myös alkoholi on jäänyt käytännössä kokonaan pois, ravintolailloista puhumattakaan.
Eilen juuri tunsin suunnatonta mielihyvää kun selvisin koko päivän ruuista alle eurolla ja silti söin noin 2000 kilokalorin verran :)
Meikä ei osaa enää muuta kuin keittää puuroa.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 06:00"]
Meikä ei osaa enää muuta kuin keittää puuroa.
[/quote]
Enää? Mihis ne ruuanlaittotaidot on hävinneet?
Ilo ruoanlaitosta varmasti menee jos rahaa ei kerta kaikkiaan ole tarpeeksi. Itse kuitenkin tykkään yrittää tehdä ruokaa mahdollisimman halvalla. Nautin kun tajuan että ruoka on todella edullista, mutta myös hyvää. Suosikkejani ovat linssitomaattikeitto, hernekeitto ja tulinen soijariisipapuhässäkkä. Lisukkeeksi kauden kasviksia.
Mitäs nro 11 teki ruuaksi alle eurolla? :)
T. Utelias
Mulla oikeastaan päinvastoin.
Nyt kun ei ole aina varaa paistiin tms parempaan lihaan on tullut perehdyttyä enemmän ranskalaiseen ja italialaiseen talonpoikaiskeittiöön. Ja oikeasti - eipä siellä juurikaan ruhon kalleimpia osia edes käytetä, nehän ei ole parhaimman makuisiakaan. Sen sijaan niska, lapa, selkä, kylki, potkat yms on yleisesti käytössä ja niistä tuleekin kaikkein paras ruoka! LIsäksi kun on sisäistänyt tuon kausiruoka käsitteen niin ruuan saa tehtyä todella edullisesti. Filepihvin syön ehkä kerran vuodessa kun siitä en saa enää mitään kiksejä.
Ei se ruoka itsessään maksa vaan kaikki muu mitä tulee ostettua. Meillä pöydässä 3-8 henkeä ja annos herkkuruokaa per hlö maksaa alle 2€
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 05:40"]
[quote author="ExoPol" time="07.02.2015 klo 01:04"]
No eikä. On aika jännää ja extremeä loihtia ruokaa oikeastaan ei mistään..Asennetta vaan peliin =))
[/quote]
Minä tietyllä tapaa allekirjoitan tämän. Nyt kun olen totaalisen köyhä ja on joka sentti mietittävä tarkkaan, niin on ollut pakko ruveta kokkaamaan enemmän, mitä aikaisemmin.
Minä tunnen suurta mielihyvää kun onnistun loihtimaan ruuat mahdollisimman halvalla. Tokihan se tarkoittaa sitä, että kalaa syön harvoin ja lihaakaan ei ruuasta jokapäivä löydy, mutta ei mun ruokailuni olennaisesti ole entisestä huonontunut, koska tämä köyhyys tarkoittaa myös sitä, että lähes kaikki makeat herkutkin on jäänyt ruokavaliosta pois. Tosin juuri viimeaikoina olen hokannut kuinka helppoa ja halpaa on itse leipoa keksejä :( Myös alkoholi on jäänyt käytännössä kokonaan pois, ravintolailloista puhumattakaan.
Eilen juuri tunsin suunnatonta mielihyvää kun selvisin koko päivän ruuista alle eurolla ja silti söin noin 2000 kilokalorin verran :)
[/quote]
minä allekirjoitan myös tämän. Koukkauksesta ei todellakaan katoa hohto, mikäli raaka-aineita on niukasti tai rahaa vähän. Kuulun itse myös tähän nykyMARTTAporukkaan, joka loihtii halpaa, hyvää ja ravitsevaa. Suosittelen kokeilemaan!
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 07:42"]
Mitäs nro 11 teki ruuaksi alle eurolla? :) T. Utelias
[/quote]
Eli jos lähdetään aamusta liikkeelle, niin aamiaiseksi lautasellinen kaurapuuroa voisilmällä, muna, kaksi vaalea leipää (itse tehty) ja mukillinen teetä. Lounaaksi nakkisoppaa lautasellinen ja pari siivua saaristolaisleipää (itse tehty). Päivälliseksi sama setti ja iltapalaksi kaksi leipää ja mukillinen teetä. Juomana teen lisäksi pelkkä vesi.
Eli ihan tavallista köyhän ruokaa, mutta ihan maittavaa. Hinnan laskin ihan kaikesta mitä käytin, eli myös voisilmästä, leivän levitteestä, teepussieista, sekä teehen käytetystä sokerista. Hintaa koko komeudelle tuli 98 senttiä :)
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 07:43"] annos herkkuruokaa per hlö maksaa alle 2€
[/quote] Vajaa 2 e per annos ei ole vähän. Jos oikeasti pitää pihistää rahasta, niin siinä ei herkkuruokia tehdä.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 07:43"]
Mulla oikeastaan päinvastoin.
Nyt kun ei ole aina varaa paistiin tms parempaan lihaan on tullut perehdyttyä enemmän ranskalaiseen ja italialaiseen talonpoikaiskeittiöön. Ja oikeasti - eipä siellä juurikaan ruhon kalleimpia osia edes käytetä, nehän ei ole parhaimman makuisiakaan. Sen sijaan niska, lapa, selkä, kylki, potkat yms on yleisesti käytössä ja niistä tuleekin kaikkein paras ruoka! LIsäksi kun on sisäistänyt tuon kausiruoka käsitteen niin ruuan saa tehtyä todella edullisesti. Filepihvin syön ehkä kerran vuodessa kun siitä en saa enää mitään kiksejä.
Ei se ruoka itsessään maksa vaan kaikki muu mitä tulee ostettua. Meillä pöydässä 3-8 henkeä ja annos herkkuruokaa per hlö maksaa alle 2€
[/quote]
Tää on niin totta.
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 08:10"]
[quote author="Vierailija" time="07.02.2015 klo 07:42"]
Mitäs nro 11 teki ruuaksi alle eurolla? :) T. Utelias
[/quote]
Eli jos lähdetään aamusta liikkeelle, niin aamiaiseksi lautasellinen kaurapuuroa voisilmällä, muna, kaksi vaalea leipää (itse tehty) ja mukillinen teetä. Lounaaksi nakkisoppaa lautasellinen ja pari siivua saaristolaisleipää (itse tehty). Päivälliseksi sama setti ja iltapalaksi kaksi leipää ja mukillinen teetä. Juomana teen lisäksi pelkkä vesi.
Eli ihan tavallista köyhän ruokaa, mutta ihan maittavaa. Hinnan laskin ihan kaikesta mitä käytin, eli myös voisilmästä, leivän levitteestä, teepussieista, sekä teehen käytetystä sokerista. Hintaa koko komeudelle tuli 98 senttiä :)
[/quote]
Aika halvalla pääsit? Itse laskin 6 annoksen nakkikeiton hinnaksi 3€ eli 50 cnt per annos. 2 ateriaa samaa päivässä tekee jo euron.
No eikä. On aika jännää ja extremeä loihtia ruokaa oikeastaan ei mistään..Asennetta vaan peliin =))