Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko sitruunamarenkitorttu parempi tuoreena vai päivän vanhana?

Vierailija
27.01.2015 |

EN ole ikinä tehnyt, ajattelin kokeilla, mutta onko se parempi lämpimänä vai kylmänä ja pitääkö makujen "tekeytä" yön yli?

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

yön yli

Vierailija
2/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

No marenki kannattaa laittaa kylläkin vasta ennen tarjoilua. Muuten se vettyy ja "nahistuu" yön aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli.... jos molempien vastaajien mukaan menisin, niin pitäisikö siis pohja esipaistaa tänään ja laittaa se täyte, ja sitten vasta huomenna heittää piirakka uuniin? Mutta eikö se sit kuitenkin ole tuore....?

Vierailija
4/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 18:17"]

Eli.... jos molempien vastaajien mukaan menisin, niin pitäisikö siis pohja esipaistaa tänään ja laittaa se täyte, ja sitten vasta huomenna heittää piirakka uuniin? Mutta eikö se sit kuitenkin ole tuore....?

[/quote]

Siis sä teet marengista semmoisen päällisen siihen eikö? Ja, jos sulla on sellainen poltin, niin sillä voi ruskistaa sen marengin siitä päältä. Muuten tekisit piirakan tänään. Ainakin kokkiohjelmissa harvoin uunissa sitä marenkia paistetaan, vaan sillä polttimella lopuksi. Mutta joo, ehkä on viisainta tehdä ennen tarjoilua ja antaa hetken jäähtyä, niin selviydyt "kunnialla".

Vierailija
5/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 18:23"]

[quote author="Vierailija" time="27.01.2015 klo 18:17"]

Eli.... jos molempien vastaajien mukaan menisin, niin pitäisikö siis pohja esipaistaa tänään ja laittaa se täyte, ja sitten vasta huomenna heittää piirakka uuniin? Mutta eikö se sit kuitenkin ole tuore....?

[/quote]

Siis sä teet marengista semmoisen päällisen siihen eikö? Ja, jos sulla on sellainen poltin, niin sillä voi ruskistaa sen marengin siitä päältä. Muuten tekisit piirakan tänään. Ainakin kokkiohjelmissa harvoin uunissa sitä marenkia paistetaan, vaan sillä polttimella lopuksi. Mutta joo, ehkä on viisainta tehdä ennen tarjoilua ja antaa hetken jäähtyä, niin selviydyt "kunnialla".

[/quote] Tuota pltiinta mietin, mutten viittinyt edes kysyä kun aattelin että ehkä se tosiaan vain antaa väriä muttei kypsytä sitä marenkia, jos liekki vaikka on liian kuuma.
Satuin nimittäin saamaan tuollaisen polttimen joululahjaksi kun olin miehelle joskus puhunut että olisi kivaa joskus kokeilla laittaa Creme Bruleeta =D
Toin en ole sitä vielä kokeillutkaan joten minulla olisi sit varmaan mustaa, raakaa marenkia kakun päällä...

Vierailija
6/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ainakaan marenkia ei voi edes levittää edellisenä päivänä. Mä tekisin koko tortun huomenna :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
27.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä olisi aras ohje...?
Oon uutamaa kattonu, aika samanlaisilta vaikuttavat...?