Aaton jälkiruoka?
Mitä aiotte laittaa aattoaterian jälkiruuaksi? Joulupöytämme on ihan perinteinen kinkkuineen ja laatikoineen, mutta jälkiruuaksi haluaisin jotain uutta. Vieraaksi on tulossa lapsia, joten sen pitäisi olla heidänkin mieleensä.
Kommentit (9)
Minä leivoin viime vuonna Kinuskikissan joulukuusikakun, ja lasten ilmeet olivat kyllä kaiken vaivan arvoiset, kun kannoin sen pöytään. Tässä osoite http://www.unelmientalojakoti.fi/blogit/kinuskikissan-leivontakoulu/jouluinen-vaahtokarkkikakku
Sacherkakku, tai juustokakku tai rahkakakku myöhemmin kahvin kanssa ja jälkkärinä puolukkajäädyke.
Vaikka luumurahka kuulostaa tylsäältä, meidän lapset kyllä tykkäävät siitä. Laitan sokeria aika reilusti, niin se ei ole niin hapanta.
Me joskus kokeillaan vaihteeksi jotain uutta, mutta aina palataan tähän: Mestari Andelinin puolukkatorttu, Kotilieden sivuilta löytyy.. Perinnejälkiruoka siis meillä. Teen sen nykyään kahteen pieneen irtopohjavuokaan niin on sekä aatoksi että joulupäiväksi ehjät ja sopivan kokoiset kakut
Minusta jouluna syödään niin paljon makeaa, etten viitsi laittaa erillistä jälkiruokaa. Kahvi ja konvehdit riittävät.
Mä olen suunnitellut jonkinlaista jouluista pannacottaa, laitan varmaan piparinmuruja sekaan ja ehkä jonkinlaisen glögikuorrutuksen. Pannacotat on siitä kivoja, että voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Miten olisi ihan täytekakku?