Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Olen ravintolassa töissä, kysyttävää?

Vierailija
01.06.2014 |

Noniin, nyt kun on ollut näitä ruokamyrkytys -ym. kohuja, haluatteko kysyä jotain henkilökunnalta? Teen kokin, tarjoilijan ja baarimikon hommia.

 

 

Kommentit (66)

Vierailija
1/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naureskeletteko te koskaan asiakkaille? Esim minulle kun haluan pihvini aina kypsänä...

Vierailija
2/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ajatteletko ikinä jostain asiakkaasta että onpa köyhä, mitä tänne tulee? Itsellä tulee usein semmoinen olo kun tilaan halvimman annoksen ja ruokajuomaksi otan vettä, että mitähän tuo ravintolan väki minusta oikein ajattelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidetäänkö minua hankalana, kun tilaan gluteenittoman annoksen, mutta sanon, että keliakiaa ei ole vaan viljayliherkkyys? helpotanko siis keittiön työtä, vai onko se vain haaste, jos ei ymmärrä että se viljayliherkkyyskin voi viedä sänkyyn kipujen takia pariksi päivää, jos niitä viljoja syö? Mutta siis ei ole niin tarkkaa etteikö esim. leivät saiai olla samassa kipossa keskenään.

Vierailija
4/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 22:31"]Pidetäänkö minua hankalana, kun tilaan gluteenittoman annoksen, mutta sanon, että keliakiaa ei ole vaan viljayliherkkyys? helpotanko siis keittiön työtä, vai onko se vain haaste, jos ei ymmärrä että se viljayliherkkyyskin voi viedä sänkyyn kipujen takia pariksi päivää, jos niitä viljoja syö? Mutta siis ei ole niin tarkkaa etteikö esim. leivät saiai olla samassa kipossa keskenään.

[/quote]

No mikset vain sano että keliakia?

Huomiohuoraatko viljayliherkkyydellä?

Vierailija
5/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

2, kypsä pihvi on monelle arkipäivää, eikä sitä kummastella. Itse en naureskele asiakkailleni, sillä he maksavat palkkani. Toki välillä on hilpeitä tilanteita, mutta niihin pitää suhtautua ammattimaisesti :)

 

3, Ravintoloiden hinnat ovat valitettavan korkeita, ja moni tekee kotona saman tasoista ruokaa. Koskaan en ole asiakkaitani köyhinä ajatellut. Suomalaiset ovat tottuneet veteen ruokajuomana, joten se on ihan ok. Ja halvimpaan annokseen vielä, se on monesti tarkoituksella edullisin, hyvä kate "volyymituote". :)

 

ap

Vierailija
6/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

4, allergiat ja yliherkkyydet otetaan aina vakavasti, sillä kyseessä voi olla törkeä huolimattomuus ja kenties kuolemantuottamus. Anopilani on sama allergia kuin sinulla, joten ymmärrän tilanteesi. Viljayliherkkyyteen ja gluteenittomuuteen pitäisi suhtautua samalla vakavuudella. Et ole hankala asiakas, olet asiakas siinä missä muutkin, ja myös sinun kuuluu saada hyvää ruokaa ja palvelua. :) Nykyisin on myös paljon asiakkaita, jotka eivät vain halua syödä viljaa - heidän ruuat tehdään yhtä huolellisesti kuin "oikeiden" allergikkojen.

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko saat palkkaa?

Vierailija
8/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos on kiireistä niin miten tarjoilijan huomion saa nopeiten ku haluaa maksaa laskun ruokailun jälkeen? Ulkomailla joskus saa oottaa puolikin tuntii.... mitä teen "väärin"?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuntipalkkani on 10,88€, iltalisä 1,05€ ja yölisä 2,05€. Sunnuntaisin tuplapalkka ja lisät. :)

 

ap

Vierailija
10/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos sinulla on kiire ravintolasta johonkin, et halua jälkkäriä tai ylipäätänsä haluat laskun ripeästi, kannattaa se tilata se jo ruokien yhteydessä. Eli kun tilaat ruokia, ilmoita samalla, että haluat maksaa laskun jo nyt. Jos kuitenkin haluat myöhemmin lisää ruokaa/juomaa, voit käydä tiskiltä tarjoilijasi (ellei hän ole älynnyt käydä pöydässäsi kyselemässä ruuasta tai juomista) :) Toivottavasti ei ollut liian sekava teksti!

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten sulla noin huono palkka on?

Vierailija
12/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 22:33"]

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 22:31"]Pidetäänkö minua hankalana, kun tilaan gluteenittoman annoksen, mutta sanon, että keliakiaa ei ole vaan viljayliherkkyys? helpotanko siis keittiön työtä, vai onko se vain haaste, jos ei ymmärrä että se viljayliherkkyyskin voi viedä sänkyyn kipujen takia pariksi päivää, jos niitä viljoja syö? Mutta siis ei ole niin tarkkaa etteikö esim. leivät saiai olla samassa kipossa keskenään.

[/quote]

 

No mikset vain sano että keliakia?

 

Huomiohuoraatko viljayliherkkyydellä?

[/quote]

 

Öh, luitko tekstin? Jos leivät voivat olla samassa korissa tavallisten leipien kanssa, niin keittiön työtä helpottaa tämä tieto verrattuna keliakiaan, jossa ei todellakaan saa käyttää samoja välineitä, samaa voiveistä, samaa leipäkoria jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ensimmäisessä palkkaryhmässä, sillä teen töitä osa-aikaisesti (kuten suurin osa alan työntekijöistä) Palkkani nousee pian, tosin parillakymmenellä sentillä. Muistaakseni paras mahdollinen palkka rivityöntekijälle on n. 12-13€ ja siihen tarvitaan 10 vuoden työkokemus. Minun työnantajani maksaa palkat alan TES:n mukaan, tosin joissain paikoissa voi olla sopimuspalkkoja ym. :)

 

Ap

Vierailija
14/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maksaako työnantajasi tes:n mukaiset korvaukset x- ja v-päivinä tehdystä työstä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 23:03"]

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 22:33"]

[quote author="Vierailija" time="01.06.2014 klo 22:31"]Pidetäänkö minua hankalana, kun tilaan gluteenittoman annoksen, mutta sanon, että keliakiaa ei ole vaan viljayliherkkyys? helpotanko siis keittiön työtä, vai onko se vain haaste, jos ei ymmärrä että se viljayliherkkyyskin voi viedä sänkyyn kipujen takia pariksi päivää, jos niitä viljoja syö? Mutta siis ei ole niin tarkkaa etteikö esim. leivät saiai olla samassa kipossa keskenään.

[/quote]

 

No mikset vain sano että keliakia?

 

Huomiohuoraatko viljayliherkkyydellä?

[/quote]

 

Öh, luitko tekstin? Jos leivät voivat olla samassa korissa tavallisten leipien kanssa, niin keittiön työtä helpottaa tämä tieto verrattuna keliakiaan, jossa ei todellakaan saa käyttää samoja välineitä, samaa voiveistä, samaa leipäkoria jne.

[/quote]

 

Kun olen kokkivuorosssa, teen kaikki erityisruuat yhtä huolellisesti. Yhdellä kertaa voi olla menossa useampi gluteeniton annos, tarjoilijoita ja kokkeja on useita, joten on kaikkein helpoin erotella kaikki erityiset annokset yhteen paikkaan - eikä ripotella niitä minne sattuu, vaikka välillistä vaaraa osasta annoksia ei olisikaan. 

 

ap

 

Vierailija
16/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuijottavatko miesasiakkaat usein rintojasi ja peppuasi ja häiritseekö se sinua?

Vierailija
17/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

15, Ei maksa. En ole koskaan tehnyt töitä v, x tai jp-päivänä, mutta muut ovat, eivätkä ole saaneet erityiskorvausta.

 

ap

Vierailija
18/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teetkö itsellesi ruokaa töissä? Jos teet, mitä teet useimmiten? 

Vierailija
19/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tykkäätkö ranskalaisista?

Vierailija
20/66 |
01.06.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

17, Tätä sattuu usein. Katseleminen ei sinänsä haittaa, sillä en ehdi yhdessä kohtaa kauaa patsastella. Baarivuorossa häiritsee enemmän sanalliset rivoukset, annatko p*llua, otatko poskeen ym. Myös liialliset kohteliaisuudet ahdistaa - työni ei ole näyttää nätiltä ja pällistellä, sitä varten on omat ammattinsa. Toki panostan ulkonäkööni, mutta en erityisemmin odota asiakkaiden palvovan kaunista meikkiäni :D

 

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kuusi kaksi