Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Eikö teidän mielestä perunalaatikon imellyttäminen ole sen pilaannuttamista?

Vierailija
18.12.2013 |

Mun mielestä se näyttää ja maistuu vaan pilaantuneelta perunamuusilta.

Meillä tehdään perunalaatikko niin että siihen laitetaan reilusti siirappia, ei imellytetä. Mumma teki aikoinaan aivan järjettömän hyvää perunalaatikkoa häneltä äitini on oppinut sitä tekemään ja minä äidiltäni.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Imellyttäminen on luonnollinen tapa saada laatikkoon makeutta ilman ylimääräisen sokerin lisäämistä. Olen ehdottomasti imellyttämisen kannalla.

Vierailija
2/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

No eikö se ole sitten ihan sama mitä ruokia imellyttää? Mikä tahansa pilaantunut ruoka on saanut vaan luonnollisella tavalla makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Höpsis ole mitään pilaantumista. Ruoka-aineiden, nyt lähinnä jauhon sisältämä amylaasi käynnistää reaktion, jossa tärkkelys pilkkoutuu sokereiksi.

 

Syljessäkin on amylaasia, joka aivan samalla tavalla aloittaa ruoan käsittelyn imeytymiskelpoiseksi tavaraksi. Eli sun mielestä leipä pilaantuu suussa, kun syöt sitä.

Vierailija
4/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai imellyttäminen on pilaannuttamista. Ihan samalla lailla kuin jugurtin käyttäminen, piimän tai viilin hapannuttaminen, hapansäilykkeiden käyttäminen, mustan teen fermentoiminen, mviinin tuotanto ja niin edelleen.

Vierailija
5/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jaa, en tiedä, mutta anopin luona esimerkiksi oli tätä imellytettyä perunalaatikkoa, ja se oli vaan vetistä, kokkareista ja näytti juuri samalta kuin jos olisi unontunut perunamuusikattila tiskaamatta, maku vastasi myös ulkonäköä. Kaupan imelletytettyä laatikkoa olen myös maistanut, se näytti ja maistui lähinnä paistetulta perunamuusilta.

Vierailija
6/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.12.2013 klo 13:55"]

Tottakai imellyttäminen on pilaannuttamista. Ihan samalla lailla kuin jugurtin käyttäminen, piimän tai viilin hapannuttaminen, hapansäilykkeiden käyttäminen, mustan teen fermentoiminen, mviinin tuotanto ja niin edelleen.

[/quote]

 

Jugurttia syön ja teekin käy, mutta mitään hapansäilykkeitä en syö, enkä juo viiniä, se maistuu myös pilaantuneelta mehulta, juon sen mehun mielummin tuoreena.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.12.2013 klo 13:57"]

Jaa, en tiedä, mutta anopin luona esimerkiksi oli tätä imellytettyä perunalaatikkoa, ja se oli vaan vetistä, kokkareista ja näytti juuri samalta kuin jos olisi unontunut perunamuusikattila tiskaamatta, maku vastasi myös ulkonäköä. Kaupan imelletytettyä laatikkoa olen myös maistanut, se näytti ja maistui lähinnä paistetulta perunamuusilta.

[/quote]

 

Se nyt tuskin on perunalaatikon vika, jos anoppisi ei osaa sitä tehdä. Ja ne "äitien tekemät" todellakin ovat paistettua perunamuusia.

Vierailija
8/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvii olla kokkareista kun se on survottu soseeksi.

Eikä ole pilaannuttamista.

Oletko uusavuton?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole uusavuton, tai sitten koko sukuni naiset on, ja suuri osa eteläpohjalaisia...

Vierailija
10/11 |
18.12.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="18.12.2013 klo 14:09"]En ole uusavuton, tai sitten koko sukuni naiset on, ja suuri osa eteläpohjalaisia...

[/quote]

Sulla on sitten toivoa. Olen toistakymmentä vuotta

tehnyt perunalaatikkoa. Äiti Hämeestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
18.04.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tottakai imellyttäminen on pilaannuttamista. Ihan samalla lailla kuin jugurtin käyttäminen, piimän tai viilin hapannuttaminen, hapansäilykkeiden käyttäminen, mustan teen fermentoiminen, mviinin tuotanto ja niin edelleen.

Hapattaminen ja käyttäminen tapahtuu mikrobien avulla. 

Imelyttäminen on kemiallinen reaktio, missä tarkkelys pilkkoutuu 65 asteessa maltoosiksi ja 75 asteessa erittäin makeiksi dekstriineiksi. Kun imellyttää näissä lämpötiloissa niin imeltyminen tapahtuu noin kolmessa tunnissa. 

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi kaksi