Miten valmistat kilon lohifileen?
Kommentit (8)
Päälle raastettua sitruunan kuorta, sitruunamehua, raastettua tuoretta inkivääriä, suolaa ja uuniin.
Mä vaan lykkään uuniin nahka ylöspäin, sitten kuorin nahan pois. Sitten päälle sitruunamehua, suolaa, paprikajauhetta, valkosipulia ja pippuria. Paistan. Seuraksi ehdottomasti riisiä, freesattuna. Ehkä jugurttikastike. Ei kovin omaperäistä, meilä tavallinen arkiruoka.
Lohikeittoa
Tätä reseptiä suosittelen:
http://www.valio.fi/reseptit/tomaattipestokuorrutettu-lohi/
Tämä myös hyvä:
http://pastanjauhantaa.blogspot.fi/2005/10/ajaton-uunilohi.html
Mä laitan uuniastian pohjalle perunasipulisekoitusta tai muuta vihannessekoitusta (jotain wokkia tai kukka- ja parsakaalia), suolaa, (pienen purkillisen ruokakermaa jos on perunoita) ja lohifileen päällimmäiseksi nahkapuoli ylöspäin. Perusmössöä, mut ihan hyvää.
ihan törkeät määrät valkosipulia (vaikka 10 kynttä, niiden maku muuttuu uunissa oikein täyteläiseksi), sopivasti mustapippuria ja suolaa ja sitten vispikermaa kunnolla päälle. Uuniin muhimaan tunniksi.
Pystyn syömään valmistettua lohta mutta inhoan raakaa kalaa ja siihen koskemista. Sen haju ja limaisuus oksettaa. Missään en ole nähnyt sellaista lohifilettä myynnissä johon ei tarvitse koskea ja sellaiselle olisi varmasti ostajia.
Meillä laitetaan kalamaustetta ja suolaa ja uuniin. Välillä valkosipuli creme bonjouria. Itse tekemää kastiketta ja pariisin perunoita.