Juhlat tulossa ja pää on täysin tyhjä. Neuvoja otetaan vastaan!
Olen siis vastuussa (omasta halusta) juhlien ruokapuolesta. Kyseessä on vanhempani pyöreät vuodet jota juhlitaan lähimpien kanssa eli vain 20 henkilöä on tulossa paikalle mutta paineet on silti kovat sillä tahdon että kaikki onnistuu nappiin. En yhtään osaa nyt miettiä että mitä tarjoaisin. Ruokaa ei ole tarkoitus ja tarjota vaan kahvia+kuohuviiniä sekö jotain...mutta mitä?
Voileipäkakkuja, piirakoita, ruokaisia salaatteja, muffineja (suolaisia/makeita?), erilaisia leipiä, täytettyjä leipiä, kakkua, pullaa, leivonnaisia?
Näitä olen pyöritellyt ja en vain osaa päättää. Oletko josain juhlissa saanut todella hyvän kattauksen, mitä siinä oli? Mitä et juhlissa syö ja mitä kaipaat?
Kiitos jos viitsit vastata. Terv.stressipallo
Kommentit (17)
miten olisi pirkan resepti palvelusta: juhlava pororulla? valmistat edellisenä päivänä ja maku vain paranee yön yli jääkaapissa ja jokin vihersalaatti.. ja makeina täytekakkua ja pienen pieniä muffinseja, johon pursotat kinuskikermaa päälle...
Mä itse olen niitä, jotka tekevät mieluummin liikaa kuin liian vähän.
Mä tein viime juhliin liha-ja kalavoileipäkakut, hyydytetyn keksipohjaisen juustokakun, mansikkatäytekakun, pullaa, keksejä, karjalanpiirakoita ja munavoita, sitten sellaista kalaherkkua suupaloina (en muista nimea).
Voileipäkakut ovat monen mielestä vanhanaikaisia, mutta mun mielestä ne maistuvat aika paljon paremmilta kuin erilaiset rullat ja ovat aika paljon juhlavampiakin.
Kiitos taas :) näillä pääsen jo pitkälle. Joku rulla voisi olla vaihtelua kun ollaan tän vuoden juhlissa jo syöty monta kertaa voileipäkakkuja. Olen myös sellainen että mieluummin syön perheen kanssa monta päivää jäämiä kuin että annan tarjottavien loppua kesken.
Nämä pikkuleivät on ihania ja nämä kestävät myös pakastamisen. Lasten ehdoton suosikki:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/182030/Annansilm%C3%A4t/
Pikkuleipiä kannattaa minunkin mielestä tehdä. Ne on hyviä, halpoja, helppo tehdä ja säilyvät hyvin - jos säilyvät.
Lapsena kaikissa juhlissa oli lusikkaleipiä, ne on vähän työläämpiä tehdä, mutta voi luoja miten hyviä. Hanna-tädin kakut on kanssa hyviä, samoin suklaaviipalepikkuleivät, noita teen aina itse ja hyvin ovat vieraille maistuneet.
Meillä tulossa rippijuhlat, tarjolle savulohta, itsetehtyjä lihapullia, feta-makaroni-vihannessalaattia, kevyempää salaattia, jossa salaatinlehtiä, hunajamelonia, mansikoita ja cashewpähkinöitä, karjalanpiirakoita ja munavoita. Makeaksi iso kermakakku kauden marjoista ja pari kuivaa kakkua.
Meillä tulossa rippijuhlat, tarjolle savulohta, itsetehtyjä lihapullia, feta-makaroni-vihannessalaattia, kevyempää salaattia, jossa salaatinlehtiä, hunajamelonia, mansikoita ja cashewpähkinöitä, karjalanpiirakoita ja munavoita. Makeaksi iso kermakakku kauden marjoista ja pari kuivaa kakkua.
http://www.kinuskikissa.fi/daim-suklaamuffinssit?hakusivu=1
http://www.kinuskikissa.fi/keikautettu-kinkkukakku?hakusivu=1
Nämä ovat meillä meinanneet loppua kesken, varsinkin tuo jälkimmäinen suolainen. Olen tehnyt sitä pariin otteeseen kun oli niin suosittua. Kaiken lisäksi todella nopeasti tehty.
Vedä pää täyteen. Ongelma ratkaistu.
monesti ruoka on helpompi ja vaivattomampi tarjottava kuin voileipäkakut tms.
mutta mielelläni söisin just voileipäkakkua,juustosarvia tai joku mehevä kinkkupiirakka.
Kauanko sulla on aikaa miettiä ja valmistella?
Onko allergioita tai muita ruokarajoituksia, jotka pitää ottaa huomioon?
Voitko/onko tarkoitus leipoa etukäteen ja esim. pakastaa, vai tehdä kaikki paikan päällä?
Tarvitseeko kuljetella, säilyttää pitkään, mahtuuko jääkaappiin yms?
Aloita siitä että mietit kuka on työvuorossa ruokailun ajan. Jos sut nakitetaan yksin keittiöön, tee menyy kylmäksi.
Itse henk koht allekirjoitan aina voileipäkakkujen voimaan. Ne voi tehdä hyvissä ajoin, edellisellä viikolla ja täyteineen pakastaa. Otat edellisenä aamuna sulamaan, niin että ovat jääkaapissa vähintään 24 h ja aamulla koristelet.
Jos jää yli, kaavit koristeet pois ja pakastat uudestaan. Vaikka lihaa ja kalaa ei saiskaan uudestaan pakastaa, kyllä se näissä tapauksissa menee hyvin.
Sitten jos haluat, voit tehdä viereen salaatteja. Moni on aika valikoiva makunsa suhteen, joten kannattaa tehdä vihersalaatti erikseen ja sitten eri kippoihin erilaisia täytteitä.
Karjalanpiirakoita saa pakkasversioina ja ei paljon enempää vaadi kuin uunin.
Kakku on pöydän kruunu. Usein kotileipurit kuvittelevat taidoistaan liikaa. Ole kriittinen. Jos teet omasta mielestäsi hyvää, sitten tee. Jos epäröit, osta valmiina. Ei maksa liikaa. Kakkupohjankin voi hyvin tehdä hyvissä ajoin pakkaseen, edellisenä iltana täyttää ja juhlapäivänä koristella.
Pulla, pikkuleivät ka kuivakakut on ainakin sellaisia mitkä jää aina syömättä, näitä en tekis. Suolaiset piirakat, ruokaisat salaatit ja joku ihana makea leivonnainen/kakku kuulostais musta ihanalta, jos olisin vieraaksi tulossa.
Kun on kerran synttärit, niin kakku pitää olla. Voi olla parikin.
Pari suolaista vaihtoehtoa ja lisäksi pari makeaa. Ne riittää mainiosti, kunhan ovat hyviä ja kaikille on varattu riittävästi.
Voisko tarjoiluilla olla joku teema? Esim. joku maa, mistä vanhempasi pitävät tai joku aikakausi tai maakunta tai väri tai...
Nelosen "moittimat" pullat ja keksit ovat mainioita silloin, jos paikalle tulee pieniä lapsia, joille kakut, piirakat ja salaatit eivät välttämättä maistu lainkaan. Toki niiden määrässä kannattaa ottaa huomioon se, että suuri osa aikuisista ei syö niitä.
Kiitos paljon. Taitoa löytyy, olen ravintola-alalla :)
Rupesin miettimään että onko voileipäkakut sittenkin huonoja kun on luvattu juhlapäiväksi hellettä...tosiaan juhlat on jo tässä kuussa joten aikaa ei suunnitelmiin ole.
Onko liian tavallista jos teen pikkupiiraita, kolmioleipiä ja jotain vihreäpohjaisia salaatteja sekä kakkuja?