Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

8-vuotias haluaisi leipoa kakun

Vierailija
26.05.2013 |

Tietäisikö joku jonkun hyvän ja helpon reseptin?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
26.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokerikakku:

1 kupillinen kananmunia (= 4 kpl)

1 kupillinen sokeria

1 kupillinen vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vierailija
2/5 |
26.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paholaisen kakku on älyttömän helppo, ei tartte edes vatkata mitään. Voin etsii ohjeenkin, mutta kyllä googlestakin löytää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
26.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada kakkuvuokaan, joka on voideltu margariinilla ja jonka reunoille on ripoteltu mannaryynejä tai korppujauhoa. Kypsennä uunissa (175 astetta) noin 30 minuuttia.

2

Vierailija
4/5 |
26.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä vielä ohje Pahoilaisen kakkuun:

5 dl jauhoja

1 tl suolaa

1 tl soodaa

4 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1 dl kaakaojauhetta

2 kananmunaa

2,5 dl maitoa (voi käyttää myös esim. omppumehua tai ihan vettäkin)

100 g voita tai margariinia sulana

Sekoita kuivat aineet. Lisää munat, maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. 175 astetta, n. tunti. Tästä tulee siis iso kuivakakku.

Vierailija
5/5 |
26.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tiikerikakku on kiva erityisesti lasten mielestä :)

Ohje:

Valmistusaineet

200  g
voita/margariinia
2  dl
sokeria

(luomu)munaa
4  dl
vehnäjauhoja
2  tl
leivinjauhetta
2  tl
vaniljasokeria
1  dl
maitoa 
2  rkl
kaakaojauhetta

 
 

Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle.
Vatkaa pehmeä voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä maitoa.
Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
Kumoa hiukan jäähtyneenä.