8-vuotias haluaisi leipoa kakun
Tietäisikö joku jonkun hyvän ja helpon reseptin?
Kommentit (5)
Paholaisen kakku on älyttömän helppo, ei tartte edes vatkata mitään. Voin etsii ohjeenkin, mutta kyllä googlestakin löytää.
Siis vatkaa sähkövatkaimella munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada kakkuvuokaan, joka on voideltu margariinilla ja jonka reunoille on ripoteltu mannaryynejä tai korppujauhoa. Kypsennä uunissa (175 astetta) noin 30 minuuttia.
2
Tässä vielä ohje Pahoilaisen kakkuun:
5 dl jauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa (voi käyttää myös esim. omppumehua tai ihan vettäkin)
100 g voita tai margariinia sulana
Sekoita kuivat aineet. Lisää munat, maito ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. 175 astetta, n. tunti. Tästä tulee siis iso kuivakakku.
Tiikerikakku on kiva erityisesti lasten mielestä :)
Ohje:
Valmistusaineet
200 g
voita/margariinia
2 dl
sokeria
3
(luomu)munaa
4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
maitoa
2 rkl
kaakaojauhetta
Valmistusohje
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran rengasvuoka. Laita uuni päälle.
Vatkaa pehmeä voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä muut kuivat aineet paitsi kaakaojauhe. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä maitoa.
Ota 1/3 kakkutaikinaa erilleen. Siivilöi ja sekoita siihen kaakaojauhe.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin tumma taikina. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
Pistele haarukalla taikinan läpi sieltä täältä. Näin tehden tumma ja vaalea taikina sekoittuvat kauniiksi raidaksi.
Paista Tiikerikakku 175 asteessa 50 - 55 min tai kunnes kakku on kypsä.
Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Sokerikakku:
1 kupillinen kananmunia (= 4 kpl)
1 kupillinen sokeria
1 kupillinen vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta