Mitä muuta punajuurista voi tehdä kuin jotain uunijuureksia?
tai lindströmin pihvejä. Mihin sitä voisi laittaa? Oletteko käyttäneet esim leivonnassa?
Kommentit (13)
ja muita juureksia, lihapataa. Googlaa!
Pari perunaa ja kilo punajuuria keitetään kypsäksi makuliemessä (itse en käytä liemikuutioita tai fondeja vaan pelkästään mausteita), basilika käy hyvin punajuurelle. Joukkoon voi murentaa lopussa sinihomejuusto. Soseutetaan.
Punajuurilaatikko riisillä ja homejuustolla, namia (ohjeen löydät varmasti, jos googlaat).
kerran punajuuri-ohrasuurimosalaattia, ihan vinkeän makuista. Ohjeesta en sitten enemää tiedätkään, mutta löytyiskö googlesta. Joskus olen löytänyt hyviä reseptejä ihan vaan laittamalla ruoka-aineen nimen ja repsepti googleen. Tai hakemalla joiltain reseptisivuilta, esim. kotikokki-sivustolta sivuston omalla haulla.
on ihan sairaan hyvää! Vähän smetanaa siihen niin nam.
Punajuuri-aurajuusto vuoka
Punajuuresta ja aurajuustosta saa hyvän pasta kastikkeen.
Rosollia, sopii liharuoan lisukkeeksi muulloinkin kuin jouluna
jotain suolaista piirakkaa, esim. punajuuri-aurajuusto.
usein sosetta jonka päälle laitan jauhelihaa+tomaattikermakastiketta ja juustoa
Ne kuorineen keittymään ja kun ovat kypsiä, kuoret lähtee todella helposti irti. ja siitä vaan syömään... :)
Nirso 11v kummityttökin tykkäsi näistä kovin... :)
Punajuuririsotto
5–6 annosta
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
2 punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
450 g risottoriisiä
½ dl valkoviiniä
1 l kuumaa kasvislientä
2 dl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl voita
Lisäksi
100 g sinihomejuustomuruja tai vuohenjuustoa
1. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
2. Kuumenna öljy tilavassa paistokasarissa tai kattilassa. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä 5–6 minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon punajuuriraaste ja valkoviini. Anna seoksen kiehahtaa ja keitä, kunnes valkoviini on imeytynyt riisin joukkoon.
3. Lisää kiehuvaa kasvislientä pari desiä kerrallaan. Kun neste on imeytynyt riisiin, lisää kasvislientä, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja riisi on kypsää. Aikaa menee noin 25 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää joukkoon parmesaanijuustoraaste ja voi.
4. Ripottele pinnalle ennen tarjoilua sinihomejuusto- tai vuohenjuustomuruja.
Punajuuri-puolukkakeiton ohjetta en nopsasti googlella löytänyt, mutta täällä on muita keitto-ohjeita:
http://www.makuhaku.fi/mh/app/search.html?q=punajuuri+keitto
Kannattaa googlailla ohjeita - olen joskus syönyt ihanan makuista punajuuri-suklaakakkua, oli tosi täyteläistä ja hyvää.
Itse taidan tehdä tänään punajuuripihvejä, kiitos ap:lle vinkistä. Kakku saa jäädä toiseen kertaan kun on vieläkin edellistä jäljellä.
Esim. keitetyn punajuuren kanssa vuohenfetaa, tuoretta timjamia ja sinappinen öljykastike. Tai salaattia johon tulee keitetyn punajuuren lisäksi vaikka keitettyä uutta perunaa, keltaista ja punaita paprikaa, reippaasti persiljaa ja vaikka kanamunalohkoja.