Kuinka moni valmis ostamaan halpaa tuontimaitoa?
Olen kuin puulla päähän lyöty, kuinka ihmiset vain uskovat ja arvostavat tehotuotantoa? Meillä juodaan vain luomumaitoa ja lopetan maidonjuonnin kokonaan, jos se on tuontikamaa. Ei raha voi ratkaista kaikkea.
Halpa on tehotuotettua, ympäristöä saastuttavaa ja eläimillä huonot olot. Kuinka joku sitten voi haluta juoda siten tuotettua maitoa?
Ryhtykäämme luomun suosijoiksi!
Kommentit (30)
Samanlaisista lehmän utareista se halpakin maito tulee.
Tiedätkö mitä tehomaataloudessa syötetään lehmille? Geenimanipuloitua rehua, jonka tervyeysvaikutuksia ei tiedetä. Lehmät eivät pääse kesäisin ulos jalottelemaan vaan ovat ahtaissa tiloissa kuin maitokoneina koko elämän. Näillä lehmillä on paljon utaretulehduksia, jonka vuoksi niille syötetään antibiootteja, jotka siis päätyvät maitotölkkiin myös. Miten ihminen voi olla niin julma rahan vuoksi?
Eläinten ab-hoidoissa on varoajat, eivätkä ne päädy maitotölkkiin. Luomu halvemmaksi kuin tavallinen tuote, niin varmasti ostan. Muuten en.
Luomulehmä pääsee kesäisin laitumelle ja syö myös läpivuoden apilaa ja luonnonmukaista rehua.
En itsekään tajua ihmisiä, jotka ostaisivat espanjalaista maitoa tai hollantilaista lihaa - hei haloo!!
olen valmis maksamaan!
Mitä vähemmän kotimaista maitoa ostetaan sitä enemmän hinta nousee ja tuottavuus lakkaa.
Maitotilalliset miniänä olen ylpeä appivanhempieni tekemästä panoksesta!
Suomalainen maito on puhdasta, se tuotetaan puhtaissa tiloissa.
Kyllä liha, maito ja munat pitää olla kotimaisia. Maksoi sitten mitä maksoi.
Geenimuokattuun rehuun käytetään pääsääntöisesti paljon vähemmän torjunta-aineita kuin tavalliseen rehuun. Toki luomurehukin on puhdasta mutta siinä on haittana korkea hinta.
markkinatalouteen.
Paras tuote parhaalla hinnalla on minun vaihtoehtoni.
Hinta ei yksin ratkaise, vaan kokonaisuus.
Jos maku on sama, niin ei siinä kokonaisuudessa hirveästi ole hinnan lisäksi muita tekijöitä, vai onko ?
Voi olla mutta ne on tuotava kuluttajien tietoisuuteen niin.
Jos maku on sama, niin ei siinä kokonaisuudessa hirveästi ole hinnan lisäksi muita tekijöitä, vai onko ?Voi olla mutta ne on tuotava kuluttajien tietoisuuteen niin.
Ikävä kyllä varsin usein nuo kaikki haitat todetaan aika ikävästi jälkijunassa, ja sitten on turha rypistää kun paskat on jo housussa.
Lisäksi voi hyvin olla, että jossain yksittäisessä tuotteessa tietyt pitoisuudet ei ylity, mutta yhdessä muiden kanssa tuloksena onkin jo terveydelle vaarallinen rasitus, vrt. vaikka ympäristön kemikalisoituminen.
halpa hinta ja hyvä laatu kun ei koskaan käy käsi kädessä. Markkinatalous pyörii tuotannon maksimoimisella, joka ohittaa terveyden ja etiikan! Siksi tehomaatalous pyörii ja halpaa tuotantoa pukkaa, kun kriteereistä tingitään.
Suosin muutenkin aina suomalaista vaihtoehtoa.
itse uskon heti, kun tulee jotain näytettävää. En epäile, mutta en voi puolustaa tai tehdä päätöksiä sen perusteella mitä ei ole. Jos asia on niin vähäpäitöinen ja merkityksetön, että siitä ei ole mioään tutkimustulosta niin ketä se kiinnostaa.
Jos taas on luotettavia tuloksia, niin antakaa julkisuuteen, vaihdan heti luomuun, kun tiedän miksi.
Kaikista maailman asioista voi sanoa, että sitten 20 vuoden päästä nähdään. Se ei riitä perusteeksi. Maito lienee kuitenkin varsin tiukasti valvottu elintarvike. Jossain yksittäisessä erässä voi olla jotain, mutta keskimäärin maito on maitoa. Jos luomutuottajilla on halu parantaa asiaa, niin ottakaa kaipoista näytteitä ja todistakaa että muu kuin luomumaito tappaa.
Mitäköhän se naiivius oikein on, alla on mielestäni hyvä esimerkki naiivista aivopestystä mielipiteestä.
16
Jos maku on sama, niin ei siinä kokonaisuudessa hirveästi ole hinnan lisäksi muita tekijöitä, vai onko ?Voi olla mutta ne on tuotava kuluttajien tietoisuuteen niin.
Ikävä kyllä varsin usein nuo kaikki haitat todetaan aika ikävästi jälkijunassa, ja sitten on turha rypistää kun paskat on jo housussa.
Lisäksi voi hyvin olla, että jossain yksittäisessä tuotteessa tietyt pitoisuudet ei ylity, mutta yhdessä muiden kanssa tuloksena onkin jo terveydelle vaarallinen rasitus, vrt. vaikka ympäristön kemikalisoituminen.
Jos maku on sama, niin ei siinä kokonaisuudessa hirveästi ole hinnan lisäksi muita tekijöitä, vai onko ?Voi olla mutta ne on tuotava kuluttajien tietoisuuteen niin.
Ikävä kyllä varsin usein nuo kaikki haitat todetaan aika ikävästi jälkijunassa, ja sitten on turha rypistää kun paskat on jo housussa.
Lisäksi voi hyvin olla, että jossain yksittäisessä tuotteessa tietyt pitoisuudet ei ylity, mutta yhdessä muiden kanssa tuloksena onkin jo terveydelle vaarallinen rasitus, vrt. vaikka ympäristön kemikalisoituminen.
En itsekään tajua ihmisiä, jotka ostaisivat espanjalaista maitoa tai hollantilaista lihaa - hei haloo!!
"Suosi suomalaista" -mantra on hyvin mennyt suomalaisten päähän. Ja mikäs siinä. Venäjälläkin ollaan sitä mieltä, että kotimaiset tuotteet ovat parhaimpia. Ihan yhtä lailla siellä voidaan suomalaisiin tuotteisiin suhtautua ennakkoluuloisesti.
että ostaa kotimaisia maitotuotteita, perusjuustoa, ym. Olen boikotoinut pirkka-juustoa, koska ei ole ollut kotimaista, myös sinapin vaihdoin justiin kun turun sinappi lähti ruotsiin. Pieniä asioita, mutta jos kaikki suosivat kotimaista, saamme jatkossakin kotimaista ruokaa.
Kyllä meillä ihan varmasti on puhtaampi luonto, ja ruoka, kuin monessa eteläisemmässä maassa
Suomessa on ongelmana satokaudella kostea ilmasto, jonka vuoksi tarvitaan paljon torjuntaaineita homeita vastaan. Näitä ei tarvita etelämpänä.
Etelämpänä on sitten enemmän tuholaishyönteisiä, mutta kokonaismääränä Suomessa käytetään enemmän kasvinsuojeluaineita.
Lihatuotteet on kylläkin Suomessa puhtaita, esim. salmonellaa tosi vähän muihin maihin verrattuna.
Kyllä meillä ihan varmasti on puhtaampi luonto, ja ruoka, kuin monessa eteläisemmässä maassa
Kyllähän nykyäänkin ostoskorissa on paljon tuontitavaraa. Mulle oli järkytys, että ruista joudutaan tuomaan paljon tänne, olin aina luullut, että ruisleipä leivotaan kotimaisissa leipomoissa aina suomalaisesta rukiista, mutta ei.